Таг: Сојуз на борци

СО АКТУЕЛНИТЕ НЕГАЦИИ СЕ УДИРА НА НАШАТА АНТИФАШИСТИЧКА БОРБА, РЕЧЕ НИКОЛА СТОЈАНОВСКИ ОД СОЈУЗОТ НА БОРЦИ

СО АКТУЕЛНИТЕ НЕГАЦИИ СЕ УДИРА НА НАШАТА АНТИФАШИСТИЧКА БОРБА, РЕЧЕ НИКОЛА СТОЈАНОВСКИ ОД СОЈУЗОТ НА БОРЦИ

Нашата антифашистичка борба беше и останува дел од државотворните процеси на земјата, кажа Никола Стојановски претседател на Сојузот на борците од Нар ...
ИЗБЕГНАТ ИНЦИДЕНТ ПРЕД ПРОМОЦИЈАТА НА КНИГИТЕ ЗА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ НА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР КАРАКАЧАНОВ ВО БИТОЛА

ИЗБЕГНАТ ИНЦИДЕНТ ПРЕД ПРОМОЦИЈАТА НА КНИГИТЕ ЗА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ НА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР КАРАКАЧАНОВ ВО БИТОЛА

Доаѓањето на бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана Красимир Каракачанов, кој е лидер на националистичката партија ВМРО-БНД, да промовира книги ...
ЗАЕВ ИМ ВЕТИ НА ПАРТИЗАНИТЕ ДЕКА ЌЕ ИМ ГИ ВРАТИ КАНЦЕЛАРИИТЕ

ЗАЕВ ИМ ВЕТИ НА ПАРТИЗАНИТЕ ДЕКА ЌЕ ИМ ГИ ВРАТИ КАНЦЕЛАРИИТЕ

Премиерот Зоран Заев се договори со Сојузот на борци од НОБ Владата да помогне со соодветен простор за функционирање со оглед дека им беше одземен имо ...
БОРЦИТЕ ОД БИТОЛА ЌЕ ГЛАСААТ ПРОТИВ ВЛАСТА ЗАШТО НЕ ЈА ПРИЗНАВА НОБ

БОРЦИТЕ ОД БИТОЛА ЌЕ ГЛАСААТ ПРОТИВ ВЛАСТА ЗАШТО НЕ ЈА ПРИЗНАВА НОБ

Сојузот на борци не ја поддржува оваа власт, на престојните избори ќе гласа против неа и ќе ја поддржи опозицијата. Ова го порача Александар Трајковск ...
ПРЕД 11 ОКТОМВРИ ВЛАСТА НЕ ОДОБРИ ПАРИ ЗА БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМОТ

ПРЕД 11 ОКТОМВРИ ВЛАСТА НЕ ОДОБРИ ПАРИ ЗА БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМОТ

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не го поддржаа амандманот поднесен од опозицијата, со кој на Сојузот на борци на Македонија им се определува 47 илјади евра ...
ТРИУМФАЛНА ПОВТОРНО БОЈАДИСАНА

ТРИУМФАЛНА ПОВТОРНО БОЈАДИСАНА

Шарените револуционери повторно ја бојадисаа Тирумфалната капија и испишаа „Слобода“ на фасадата. Тие застaнаа во паркот „Жена - борец“ оти им е огран ...
ГОРАТ СЛИКИ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРЃЕ ИВАНОВ, БОЈА И ЗА ПРАВДА

ГОРАТ СЛИКИ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЃОРЃЕ ИВАНОВ, БОЈА И ЗА ПРАВДА

Антивладините демонстранти го почнаа протестот со шарање на фасадата на Министерството за правда. Фрлаат балони со боја и на канцеларијата на Претседа ...
ПАДНА СКЕЛЕТО ПРЕД ВЛАДА, РЕВОЛУЦИОНЕРИТЕ НАКИСНАТИ

ПАДНА СКЕЛЕТО ПРЕД ВЛАДА, РЕВОЛУЦИОНЕРИТЕ НАКИСНАТИ

Шарените револуционери стигнаа пред Влада. Во моментот кога се собираа, падна скелето поставено на дел од зградата на Владата што предизвика овации ка ...
8 / 8 НАПИСИ