Таг: средства

23 МИЛИОНИ ЕВРА ПОМАЛКУ ПРИХОДИ ВО БУЏЕТОТ ПОРАДИ НЕВРАТЕНИ ПАРИ ОД ВЛАДИНИТЕ МЕРКИ ЗА ПОМОШ ПРИ КОВИД, УТВРДИ ЗАВОДОТ ЗА РЕВИЗИЈА

23 МИЛИОНИ ЕВРА ПОМАЛКУ ПРИХОДИ ВО БУЏЕТОТ ПОРАДИ НЕВРАТЕНИ ПАРИ ОД ВЛАДИНИТЕ МЕРКИ ЗА ПОМОШ ПРИ КОВИД, УТВРДИ ЗАВОДОТ ЗА РЕВИЗИЈА

Намaлени приходи во државниот буџет од 1.437.005 илјади денари или околу 23 милиони евра, констатирал Државниот завод за ревизија (ДЗР) како последица ...
ВИСОКАТА МЕДИЦИНСКА ШКОЛА ВО БИТОЛА НЕМА ВОДА И СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА

ВИСОКАТА МЕДИЦИНСКА ШКОЛА ВО БИТОЛА НЕМА ВОДА И СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА

Високата медицинска школа (ВМШ) од Битола со месеци е без вода, а нема ни средства за дезинфекција, во услови на пандемија со ковид-19 кога според про ...
СЛЕДНАТА ГОДИНА ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ОБНОВА НА ОБЈЕКТИТЕ ОД ОДБРАНАТА

СЛЕДНАТА ГОДИНА ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ОБНОВА НА ОБЈЕКТИТЕ ОД ОДБРАНАТА

За обнова на објектите во одбраната од следната година ќе има повеќе средства, рече министерката за одбрана Радмила Шекеринска. Одговарајќи на новинар ...
ДОЦНИМЕ СО ПРЕФРЛАЊЕ ПАРИ НА ОПШТИНИТЕ, НО ТОА Е ПОРАДИ ПРОПУСТИ КОИ ДОСЕГА НЕ БИЛЕ РЕШЕНИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА БИРОТО ЗА РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ

ДОЦНИМЕ СО ПРЕФРЛАЊЕ ПАРИ НА ОПШТИНИТЕ, НО ТОА Е ПОРАДИ ПРОПУСТИ КОИ ДОСЕГА НЕ БИЛЕ РЕШЕНИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА БИРОТО ЗА РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ

Општините уште не ги добиле парите од Бирото за регионален развој за реализација на проекти за подобрување на инфраструктурата. Станува збор за околу ...
ЌЕ ИЗДРИБЛАМЕ СО ПАРИТЕ ШТО ГИ ДАВА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА БИТОЛСКИ ТЕАТАР, ОТИ БУЏЕТОТ ИОНАКА БЕШЕ НАПУМПАН, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ ИВАН ЈЕРЧИЌ

ЌЕ ИЗДРИБЛАМЕ СО ПАРИТЕ ШТО ГИ ДАВА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА БИТОЛСКИ ТЕАТАР, ОТИ БУЏЕТОТ ИОНАКА БЕШЕ НАПУМПАН, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ ИВАН ЈЕРЧИЌ

„Кажано со фудбалски жаргон, ќе издрибламе со парите што Министерството за култура ги дава годинава за Народниот театар во Битола“, рече директорот Ив ...
ВО ЦЕЛ СВЕТ СЕ ЗГОЛЕМУВААТ, КАЈ НАС СЕ КРАТАТ ПАРИТЕ ЗА ФИЛМ, ПРОТЕСТИРААТ ФИЛМАЏИИТЕ

ВО ЦЕЛ СВЕТ СЕ ЗГОЛЕМУВААТ, КАЈ НАС СЕ КРАТАТ ПАРИТЕ ЗА ФИЛМ, ПРОТЕСТИРААТ ФИЛМАЏИИТЕ

Филмските работници од Македонија со протест пред Министерството за култура реагираа на најавеното кратење на буџетските средства за филмската дејност ...
МВР  ПОТРОШИЛО 50 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ВЕСНИЦИ, ТАЛЕСКИ И БЕЈТА ЗА МЕДИУМСКИ РЕКЛАМИ ДАЛЕ 110 ИЛЈАДИ ЕВРА

МВР ПОТРОШИЛО 50 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ВЕСНИЦИ, ТАЛЕСКИ И БЕЈТА ЗА МЕДИУМСКИ РЕКЛАМИ ДАЛЕ 110 ИЛЈАДИ ЕВРА

И покрај формалниот мораториум за владини реклами од мај, 2015 година, јавните институции по разни основи продолжуваат да трошат сериозни средства за ...
ОЏАЧАРИТЕ ГО ЧИСТАТ ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

ОЏАЧАРИТЕ ГО ЧИСТАТ ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

Тетово последниве години е еден од градовите со најзагаден воздух, а чадот од оџаците на домаќинствата кои се греат на дрва е меѓу повеќето фактори ко ...
8 / 8 НАПИСИ