Таг: Старо Нагоричане

ДИВИ КОПАЧИ ГО УНИШТИЛЕ ВОДОПАДОТ ВО ДЛАБОЧИЦА, 10 ДЕНА КОПАЛЕ НЕПРЕЧЕНО

ДИВИ КОПАЧИ ГО УНИШТИЛЕ ВОДОПАДОТ ВО ДЛАБОЧИЦА, 10 ДЕНА КОПАЛЕ НЕПРЕЧЕНО

Диви копачи го уништиле водопадот во селото Длабочица, Општина Старо Нагоричане, еден од најживописните и најзелени предели во Североисточниот Регион. ...
ЕДИНАЕСЕТ НОВОЗАБОЛЕНИ И ДВАЈЦА ПОЧИНАТИ ОД ЛИПКОВО, ЕДЕН ПОЗИТИВЕН ОД КУМАНОВО

ЕДИНАЕСЕТ НОВОЗАБОЛЕНИ И ДВАЈЦА ПОЧИНАТИ ОД ЛИПКОВО, ЕДЕН ПОЗИТИВЕН ОД КУМАНОВО

Од Центарот за јавно здравје на Куманово, кој ги покрива и општините Липково и Старо Нагоричене, соопштија дека единаесет од новозаболените и двајцата ...
УКРАДЕНИОТ КАМИОН ЗА ЃУБРЕ НА СКОПСКА „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ ПО ПЕТ МЕСЕЦИ НАЈДЕН ВО СТАРО НАГОРИЧАНЕ

УКРАДЕНИОТ КАМИОН ЗА ЃУБРЕ НА СКОПСКА „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ ПО ПЕТ МЕСЕЦИ НАЈДЕН ВО СТАРО НАГОРИЧАНЕ

Украдениот камион за собирање ѓубре на ЈП „Комунална хигиена“ е најден во Старо Нагоричане. Ѓубрарката која во ноември лани беше украдена од сервисот ...
ОТВОРЕНА ПРВАТА ГРАДИНКА ВО СТАРО НАГОРИЧАНЕ

ОТВОРЕНА ПРВАТА ГРАДИНКА ВО СТАРО НАГОРИЧАНЕ

Започна со работа првата детска градинка во Општината Старо Нагоричане. Градинката е отворена во селото Младо Нагоричане и ќе згрижува 20 дечиња во ко ...
ЗАМЕНИКОТ МИНИСТЕР ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ИСКЛУЧЕН ОД ПАРТИЈА ОТИ ВО ПРВИОТ КРУГ РАБОТЕЛ ПРОТИВ СДСМ

ЗАМЕНИКОТ МИНИСТЕР ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ ИСКЛУЧЕН ОД ПАРТИЈА ОТИ ВО ПРВИОТ КРУГ РАБОТЕЛ ПРОТИВ СДСМ

Заменик министерот за земјоделство шумарство и водостопанство Власте Димковиќ од Српската партија, во саботата е исклучен од партијата, а ќе се побара ...
ИМ ВЕТУВААТ ДЕКА ЌЕ ИМ ПУШТАТ СТРУЈА ОД СРБИЈА АКО ГЛАСААТ ЗА НИВ

ИМ ВЕТУВААТ ДЕКА ЌЕ ИМ ПУШТАТ СТРУЈА ОД СРБИЈА АКО ГЛАСААТ ЗА НИВ

Жителите на селата Татариновац, Сејдинце, Петровцe и Сушeво, кои се наоѓаат во општина Старо Нагоричане на самата македонско-српска граница, се жалат ...
СЕ РАСПАЃА ДОМОТ НА СЕДУМЧЛЕНОТО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ОД ВРАГОТУРЦЕ

СЕ РАСПАЃА ДОМОТ НА СЕДУМЧЛЕНОТО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ОД ВРАГОТУРЦЕ

Седумчленото слепо семејство Младеновски од зафрленото планинско село Враготурце, покрај проблемите со училишниот превоз за своето дете, никако да го ...
ГЛАДУВААТ 230 КУМАНОВСКИ СОЦИЈАЛЦИ ОТИ НАРОДНАТА КУЈНА 6 МЕСЕЦИ Е ЗАТВОРЕНА ПОРАДИ ИЗБОРИТЕ

ГЛАДУВААТ 230 КУМАНОВСКИ СОЦИЈАЛЦИ ОТИ НАРОДНАТА КУЈНА 6 МЕСЕЦИ Е ЗАТВОРЕНА ПОРАДИ ИЗБОРИТЕ

Повеќе од 6 месеци е затворена народната кујна во Куманово и Старо Нагоричане, бидејќи  откако поминаа парламентарните избори дојдоа локалните, па нем ...
8 / 8 НАПИСИ