Таг: стечај

1 2 3 10 / 24 НАПИСИ
ИМОТОТ ОД 6 МИЛИОНИ ЕВРА НА СТЕЧАЈНАТА „ПОВАРДАРИЕ“ ОД НЕГОТИНО ЌЕ СЕ ПРОДАВА НА ЕЛЕКТРОНСКА АУКЦИЈА, ОДЛУЧИ СОБРАНИЕТО НА ДОВЕРИТЕЛИ

ИМОТОТ ОД 6 МИЛИОНИ ЕВРА НА СТЕЧАЈНАТА „ПОВАРДАРИЕ“ ОД НЕГОТИНО ЌЕ СЕ ПРОДАВА НА ЕЛЕКТРОНСКА АУКЦИЈА, ОДЛУЧИ СОБРАНИЕТО НА ДОВЕРИТЕЛИ

Имотот на АД „Повардарие“ од Неготино која е  во стечај ќе се продава, одлучија доверителите на собранието кое се одржа во Основен суд Велес. Имотот н ...
„БЕТОН ШТИП“ ВО СТЕЧАЈ, ПРЕСТАНА ГРАДБАТА НА ОФИЦЕРСКИ ДОМ И ХОТЕЛОТ НА ПЛОШТАД, ФИНКИ И КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО ШТИП

„БЕТОН ШТИП“ ВО СТЕЧАЈ, ПРЕСТАНА ГРАДБАТА НА ОФИЦЕРСКИ ДОМ И ХОТЕЛОТ НА ПЛОШТАД, ФИНКИ И КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО ШТИП

По едногодишната најава, ГП „Бетон“ АД Штип, кое во изминатиов период беше предмет на истрага на СЈО, конечно од вчера е под стечај. Поради основен до ...
ПРОПАДНА СИНЏИРОТ РЕСТОРАНИ НА ЏЕЈМИ ОЛИВЕР

ПРОПАДНА СИНЏИРОТ РЕСТОРАНИ НА ЏЕЈМИ ОЛИВЕР

Прославениот готвач Џејми Оливер изјави дека е тажен што неговиот синџир ресторани прогласи стечај, поради што околу 1.300 луѓе би можеле да останат б ...
10 ГОДИНИ ЧЕКАМЕ ДА НИ СЕ ИСПЛАТАТ 24 ПЛАТИ, А ВЕЌЕ ПОЛА КОЛЕГИ УМРЕА ПОРАДИ ОТРОВИТЕ КОИ ГИ ДИШЕВМЕ, ВЕЛАТ ВРАБОТЕНИТЕ ОД „ОХИС“

10 ГОДИНИ ЧЕКАМЕ ДА НИ СЕ ИСПЛАТАТ 24 ПЛАТИ, А ВЕЌЕ ПОЛА КОЛЕГИ УМРЕА ПОРАДИ ОТРОВИТЕ КОИ ГИ ДИШЕВМЕ, ВЕЛАТ ВРАБОТЕНИТЕ ОД „ОХИС“

Над 300 поранешни вработени во АД „Охис“ од Скопје побарале помош од Народниот правобранител за решавање на нивниот 10-годишен проблем со неисплатени ...
ЗАВРШИ СТЕЧАЈОТ ВО „ФЕНИ“, ГСОЛ ОД БАХАМИ Е НОВ СОПСТВЕНИК

ЗАВРШИ СТЕЧАЈОТ ВО „ФЕНИ“, ГСОЛ ОД БАХАМИ Е НОВ СОПСТВЕНИК

Апелациониот суд во Скопје го потврди Планот за реорганизација на „Фени индустри“ во стечај, со што „Глобал спешлс опортјунитис“ (ГСОЛ) од Бахами стан ...
УЈП СЕ ПРОТИВИ НА ПЛАНОТ ЗА РЕОРГАНИЗАЦИЈА НА „ФЕНИ“, НО НЕ КАЖУВА ЗОШТО

УЈП СЕ ПРОТИВИ НА ПЛАНОТ ЗА РЕОРГАНИЗАЦИЈА НА „ФЕНИ“, НО НЕ КАЖУВА ЗОШТО

УЈП поднела жалба до Апелацискиот суд во Скопје на Планот за реорганизација на „Фени“ во стечај, што беше прифатен во Основен суд Велес. Оттаму не каж ...
„ПОВАРДАРИЕ“ ГО ОДДОЛЖУВА ОТВОРАЊЕТО СТЕЧАЈ, ЛОЗАРИТЕ НА КОИ ИМ ДОЛЖИ ОБВИНУВААТ ЗА РАСПРОДАЖБА НА ИМОТОТ

„ПОВАРДАРИЕ“ ГО ОДДОЛЖУВА ОТВОРАЊЕТО СТЕЧАЈ, ЛОЗАРИТЕ НА КОИ ИМ ДОЛЖИ ОБВИНУВААТ ЗА РАСПРОДАЖБА НА ИМОТОТ

Застапниците на доверителите реагираа дека АД „Повардарие“ од Неготино прави сè да се оддолжи постапката за отворање стечај, а во тој период имотот се ...
КАВАДАРЧАНИ СЕ ПОДЕЛИЈА ЗА ФЕНИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЗА МИНСТРОЈ, ВРАБОТЕНИТЕ ЗА ГСОЛ

КАВАДАРЧАНИ СЕ ПОДЕЛИЈА ЗА ФЕНИ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЗА МИНСТРОЈ, ВРАБОТЕНИТЕ ЗА ГСОЛ

Градоначалникот на Општина Кавадарци и членовите на Советот се со различен став од вработените во комбинатот Фени. Додека политичарите со поддршка на ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО ФЕНИ СО АПЛАУЗ ГО ПРЕЧЕКАА ДИРЕКТОРОТ НА ГСОЛ ПРЕД ВЕЛЕШКИОТ СУД

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ФЕНИ СО АПЛАУЗ ГО ПРЕЧЕКАА ДИРЕКТОРОТ НА ГСОЛ ПРЕД ВЕЛЕШКИОТ СУД

Понудениот план за реорганизација, со кој компанијата ГСОЛ треба да го преземе АД Фени во стечај е вратен на доработка. Конечната одлука ќе се знае на ...
„БЕТОН ШТИП“, ШТО ГРАДЕШЕ 7 ОБЈЕКТИ ОД „СКОПЈЕ 2014“ ЗА 55 МИЛИОНИ ЕВРА, ДВА МЕСЕЦА НЕ ДЕЛИ ПЛАТИ

„БЕТОН ШТИП“, ШТО ГРАДЕШЕ 7 ОБЈЕКТИ ОД „СКОПЈЕ 2014“ ЗА 55 МИЛИОНИ ЕВРА, ДВА МЕСЕЦА НЕ ДЕЛИ ПЛАТИ

Речиси 200 градежни работници на Бетон Штип, еден од најголемите изведувачи во проектот „Скопје 2014“, два месеца не добиле плата и во ек на градежнат ...
1 2 3 10 / 24 НАПИСИ