Таг: Стефан Јанев

ПО ИЗБОРИТЕ ПОЛИТИЧАРИТЕ СЕ ПОРАЗУМНИ И ПООДГОВОРНИ, ТОГАШ ИМАМЕ ДОБРА ШАНСА СО БУГАРИЈА, ВЕЛИ ЗАЕВ

ПО ИЗБОРИТЕ ПОЛИТИЧАРИТЕ СЕ ПОРАЗУМНИ И ПООДГОВОРНИ, ТОГАШ ИМАМЕ ДОБРА ШАНСА СО БУГАРИЈА, ВЕЛИ ЗАЕВ

По изјавата на бугарскиот технички премиер Стефан Јанев дека во дијалогот со Македонија не треба да се закопуваме во минатото, туку да бараме решенија ...
ВЛАДАТА НЕГИРА ДЕКА ЗАЕВ ПРЕДЛОЖИЛ РЕШЕНИЕ ЗА ЈАЗИКОТ ВЧЕРА ВО СОФИЈА

ВЛАДАТА НЕГИРА ДЕКА ЗАЕВ ПРЕДЛОЖИЛ РЕШЕНИЕ ЗА ЈАЗИКОТ ВЧЕРА ВО СОФИЈА

Владата негира дека на вчерашната средба во Софија меѓу премиерите Зоран Заев и Стефан Јанев било предложено решение за јазикот. Бугарскиот весник „24 ...
БУГАРИЈА ОСТАНУВА НА ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ, ОБЈАВИ БУГАРСКОТО МНР

БУГАРИЈА ОСТАНУВА НА ВЕТОТО ЗА МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ, ОБЈАВИ БУГАРСКОТО МНР

Бугарија и натаму смета дека не се исполнети барањата за одржување на Меѓувладината конференција за почеток на пристапните преговори на Макеоднија со ...
СТЕФАН ЈАНЕВ НАЗНАЧЕН ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕМИЕР НА БУГАРИЈА ДО ИЗБОРИТЕ НА 11 ЈУЛИ

СТЕФАН ЈАНЕВ НАЗНАЧЕН ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕМИЕР НА БУГАРИЈА ДО ИЗБОРИТЕ НА 11 ЈУЛИ

Бугарскиот претседател Румен Радев закажа вонредни парламентарни избори на 11 јули, а дотогаш, привремен премиер ќе биде Стефан Јанев, негов близок со ...
4 / 4 НАПИСИ