Таг: Стоби

1 2 325 / 25 НАПИСИ
ПОПУШТИ МОСТОТ НА ЦРНА РЕКА КАЈ СТОБИ, ВО ПРЕКИН ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ ЗА ГЕВГЕЛИЈА

ПОПУШТИ МОСТОТ НА ЦРНА РЕКА КАЈ СТОБИ, ВО ПРЕКИН ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ СООБРАЌАЈ ЗА ГЕВГЕЛИЈА

Железничкиот сообраќај на релацијата Велес - Гевгелија од денеска е во прекин, оти попушти и не е безбеден Железничкиот мост над реката Црна кај локал ...
КРСТИЛНИЦАТА ВО БАЗИЛИКАТА ВО СТОБИ ГО ДОБИВА ОРИГИНАЛНИОТ ИЗГЛЕД ОД 6 ВЕК

КРСТИЛНИЦАТА ВО БАЗИЛИКАТА ВО СТОБИ ГО ДОБИВА ОРИГИНАЛНИОТ ИЗГЛЕД ОД 6 ВЕК

До крајот на септември ќе завршат сите конзерваторско - реставраторски активности на крстилницата од Епископската базилика во Стоби и таа повторно ќе ...
ПРВАТА ПРЕМИЕРА ВО СТОБИ ПРЕД 26 ГОДИНИ ЈА ИГРАВМЕ СО ЗМИИ И ГУШТЕРИ, ВЕЛАТ АКТЕРИТЕ ОД ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

ПРВАТА ПРЕМИЕРА ВО СТОБИ ПРЕД 26 ГОДИНИ ЈА ИГРАВМЕ СО ЗМИИ И ГУШТЕРИ, ВЕЛАТ АКТЕРИТЕ ОД ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

Театарот во археолошкиот локалитет Стоби го оживеавме по две илјади години. Во првите денови таму друштво ни правеа змиите и гуштерите, а комарците ос ...
СТОБИ СТАНА ПРВ МАКЕДОНСКИ АРХЕОЛОШКИ ЛОКАЛИТЕТ СО АУДИО ВОДИЧ

СТОБИ СТАНА ПРВ МАКЕДОНСКИ АРХЕОЛОШКИ ЛОКАЛИТЕТ СО АУДИО ВОДИЧ

Националната установа за управување со археолошкиот локалитет Стоби го изработи првиот аудио водич за археолошки локалитет во Македонија, кој во фунцк ...
„МАПА НА КУЛТУРАТА“ – СПОЈ НА ЕДУКАЦИЈА, ДРУЖЕЊЕ И ИСТРАЖУВАЊЕ СО „ЕУРОЛИНК“

„МАПА НА КУЛТУРАТА“ – СПОЈ НА ЕДУКАЦИЈА, ДРУЖЕЊЕ И ИСТРАЖУВАЊЕ СО „ЕУРОЛИНК“

Над стотина учесници имаа можност повеќе да се запознаат со еден од култните белези на македонската култура, археолошкиот локалитет Стоби, за време на ...
1 2 325 / 25 НАПИСИ