Таг: Стразбур

1 2 329 / 29 НАПИСИ
ВО СТРАЗБУР ПАДНА И ЛУСТРАЦИЈАТА НА ПЕТАР КАРАЈАНОВ

ВО СТРАЗБУР ПАДНА И ЛУСТРАЦИЈАТА НА ПЕТАР КАРАЈАНОВ

Македонија го изгуби и вториот лустрациски случај пред Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) во Стразбур. Судот ја усвои жалбата на Петар Карајанов, ...
УСТАВНИОТ СУД ЈА ОШТЕТИ ДРЖАВАТА ЗА 30.000 ЕВРА, ОТИ СЕ НАПРАВИ НЕНАДЛЕЖЕН ЗА ИСФРЛАЊЕТО НА НОВИНАРИТЕ ОД СОБРАНИЕ

УСТАВНИОТ СУД ЈА ОШТЕТИ ДРЖАВАТА ЗА 30.000 ЕВРА, ОТИ СЕ НАПРАВИ НЕНАДЛЕЖЕН ЗА ИСФРЛАЊЕТО НА НОВИНАРИТЕ ОД СОБРАНИЕ

Молк од Уставниот суд по пресудата на Европскиот суд за човекови права во Стразбур дека новинарите биле незаконски исфрлени од Собранието на 24 декемв ...
НОВИНАРИТЕ НЕЗАКОНСКИ ИСФРЛЕНИ ОД СОБРАНИЕТО, ПРЕСУДИ СТРАЗБУР

НОВИНАРИТЕ НЕЗАКОНСКИ ИСФРЛЕНИ ОД СОБРАНИЕТО, ПРЕСУДИ СТРАЗБУР

Европскиот суд за човекови права во Стразбур пресуди дека новинарите биле незаконски исфрлени од Собранието на 24 декември 2012 година за време на рас ...
ЖАЛ МИ Е ШТО МЕ ТРЕТИРААТ КАКО БАЏАНАК НА МИЈАЛКОВ, ВЕЛИ ЈОВАН ИЛИЕВСКИ, НОВИОТ СУДИЈА ВО СТРАЗБУР

ЖАЛ МИ Е ШТО МЕ ТРЕТИРААТ КАКО БАЏАНАК НА МИЈАЛКОВ, ВЕЛИ ЈОВАН ИЛИЕВСКИ, НОВИОТ СУДИЈА ВО СТРАЗБУР

Јован Илиевски, новиот судија во Европскиот суд за човекови права избран вчера во Стразбур, вели дека му е жал ми е што е третиран како 'баџанакот на ...
ЈОВАН ИЛИЕВСКИ, БАЏАНАКОТ НА МИЈАЛКОВ, ИЗБРАН ЗА СУДИЈА ВО ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ЈОВАН ИЛИЕВСКИ, БАЏАНАКОТ НА МИЈАЛКОВ, ИЗБРАН ЗА СУДИЈА ВО ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Јован Илиевски, шефот на Обвинителството за организиран криминал, е новиот судија од Република Македонија во Европскиот суд за човекови права и слобод ...
НАТАША ГАБЕР, ЗВОНИМИР ЈАНКУЛОВСКИ И ЈОВАН ИЛИЕВСКИ УТРЕ НА ИНТЕРВЈУ ВО СУДОТ ВО СТРАЗБУР

НАТАША ГАБЕР, ЗВОНИМИР ЈАНКУЛОВСКИ И ЈОВАН ИЛИЕВСКИ УТРЕ НА ИНТЕРВЈУ ВО СУДОТ ВО СТРАЗБУР

Уставната судијка Наташа Габер, обвинителот за организиран криминал и корупција Јован Илиевски и амбасадор на Македонија во Ватикан Звонимир Јанкуловс ...
БЕГАЛЦИ ЈА ТУЖАТ МАКЕДОНИЈА ВО СУДОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР

БЕГАЛЦИ ЈА ТУЖАТ МАКЕДОНИЈА ВО СУДОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР

Осуммина бегалци од Сирија, Ирак и од Авганистан поднесоа тужба против Македонија во Европскиот суд за човекови права. Поддржани од две германски невл ...
КАНДИДАТИТЕ ЗА СУДИИ ВО СТРАЗБУР ГАБЕР, ИЛИЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ НЕ ЗНААТ ДАЛИ ЈА ПОМИНАЛЕ ПРВАТА СЕЛЕКЦИЈА

КАНДИДАТИТЕ ЗА СУДИИ ВО СТРАЗБУР ГАБЕР, ИЛИЕВСКИ И ЈАНКУЛОВСКИ НЕ ЗНААТ ДАЛИ ЈА ПОМИНАЛЕ ПРВАТА СЕЛЕКЦИЈА

Уставната судијка Наташа Габер, обвинителот за организиран криминал и корупција Јован Илиевски и aмбасадорот на Македонија во Ватикан Звонимир Јанкуло ...
СТРАЗБУР МОЖЕ ДА НЕ ИЗБЕРЕ СУДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА

СТРАЗБУР МОЖЕ ДА НЕ ИЗБЕРЕ СУДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА

Европскиот суд за човекови права и слободи може да не избере судија од Македонија до јануари 2017 година, кога истекува мандатот на актуелната судијка ...
1 2 329 / 29 НАПИСИ