Таг: Студена војна

САД ЈА ОСЛОБОДИЈА „НАЈОПАСНАТА ШПИОНКА“ ОД СТУДЕНАТА ВОЈНА ПО 20 ГОДИНИ ЗАТВОР

САД ЈА ОСЛОБОДИЈА „НАЈОПАСНАТА ШПИОНКА“ ОД СТУДЕНАТА ВОЈНА ПО 20 ГОДИНИ ЗАТВОР

Ана Монтес, најпознатата шпионка од Студената војна фатена од САД, е ослободена од затвор по повеќе од 20 години. Шеесет и петгодишната Монтес помина ...
РОНАЛД РЕГАН И МИХАИЛ ГОРБАЧОВ – НЕСПОИВА ДВОЈКА КОЈА ПОМОГНА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА СТУДЕНАТА ВОЈНА

РОНАЛД РЕГАН И МИХАИЛ ГОРБАЧОВ – НЕСПОИВА ДВОЈКА КОЈА ПОМОГНА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА СТУДЕНАТА ВОЈНА

Кога Мајкл Реган присуствуваше на погребот на татко му, бившиот американски претседател Роналд Реган, зад него седеше Михаил Горбачов. „Јас и жена ...
ТРИЕСЕТ ГОДИНИ ОД ПАДОТ НА БЕРЛИНСКИ ЅИД, МОМЕНТ КОЈ ГО ПРЕОБЛИКУВА МОДЕРНИОТ СВЕТ

ТРИЕСЕТ ГОДИНИ ОД ПАДОТ НА БЕРЛИНСКИ ЅИД, МОМЕНТ КОЈ ГО ПРЕОБЛИКУВА МОДЕРНИОТ СВЕТ

Светот често брзо се менува, но тоа тешко може да се споредува со темпото и моќта на промените од 1989 година, што кулминираше со една од најпознатите ...
„РОМА“ НА КУАРОН И „СТУДЕНА ВОЈНА“ НА ПАВЛИКОВСКИ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД 9 КАНДИДАТИ ЗА ОСКАР ЗА СТРАНСКИ ФИЛМ

„РОМА“ НА КУАРОН И „СТУДЕНА ВОЈНА“ НА ПАВЛИКОВСКИ ВО ПРВИОТ КРУГ ОД 9 КАНДИДАТИ ЗА ОСКАР ЗА СТРАНСКИ ФИЛМ

Американската академија за филмска уметност и наука го објави првичниот потесен избор кандидaти за Оскар во повеќе категории, меѓу кои и листата со де ...
ПЕТ ЕВРОПСКИ ОСКАРИ ЗА „СТУДЕНА ВОЈНА“ НА ПАВЛИКОВСКИ

ПЕТ ЕВРОПСКИ ОСКАРИ ЗА „СТУДЕНА ВОЈНА“ НА ПАВЛИКОВСКИ

Романтичната драма на полскиот оскаровец Павел Павликовски „Студена војна“ ги освои наградите од Европската филмска академија (ЕФА) во сите пет катего ...
КЛИЕНТИ СО ИДЕНТИТЕТ

КЛИЕНТИ СО ИДЕНТИТЕТ

1 Зарем навистина уште мислите дека можете да сметате на совеста и демократското изјаснување на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, за изгласувањ ...
РУСИЈА СО ПОМОШ НА КИНА ЈА СПРЕМА НАЈГОЛЕМАТА ВОЕНА ВЕЖБА ПО СТУДЕНАТА ВОЈНА

РУСИЈА СО ПОМОШ НА КИНА ЈА СПРЕМА НАЈГОЛЕМАТА ВОЕНА ВЕЖБА ПО СТУДЕНАТА ВОЈНА

Русија ги почна подготовките за најголемата воена вежба после Студената војна, ангажирајќи над 300.000 војници, вклучувајќи и сили од соседните Кина и ...
7 / 7 НАПИСИ