Таг: СЗО

1 7 8 988 / 88 НАПИСИ
СВЕТОТ СЕ БЛИЖИ КОН БРОЈКАТА ОД МИЛИОН ЗАРАЗЕНИ, ТРАМП ОДБИВА ДА ПРОГЛАСИ НАЦИОНАЛЕН КАРАНТИН ВО САД

СВЕТОТ СЕ БЛИЖИ КОН БРОЈКАТА ОД МИЛИОН ЗАРАЗЕНИ, ТРАМП ОДБИВА ДА ПРОГЛАСИ НАЦИОНАЛЕН КАРАНТИН ВО САД

Светската здравствена организација изрази загриженост од брзото ширење на коронавирусот, додека светот се ближи кон бројката од еден милион заразени. ...
МАКЕДОНИЈА СЕ ПРИКЛУЧИ НА 10 ЗЕМЈИ ВО КОИ ГЛОБАЛНО СЕ СЛЕДИ ЕФИКАСНОСТА НА ТЕРАПИЈАТА ЗА ЛЕКУВАЊЕ ОД КОВИД-19, СООПШТИ СЗО

МАКЕДОНИЈА СЕ ПРИКЛУЧИ НА 10 ЗЕМЈИ ВО КОИ ГЛОБАЛНО СЕ СЛЕДИ ЕФИКАСНОСТА НА ТЕРАПИЈАТА ЗА ЛЕКУВАЊЕ ОД КОВИД-19, СООПШТИ СЗО

Македонија денеска се приклучи кон земјите што се дел од глобалната студија на Светската здравствена организација (СЗО) со која се следи ефикасноста н ...
СЗО ГИ ПРЕДУПРЕДИ МЛАДИТЕ СЕРИОЗНО ДА ГО СФАТАТ КОРОНАВИРУСОТ И ДА НЕ ГИ ЗАГРОЗУВААТ ЖИВОТИТЕ НА ДРУГИ ЛУЃЕ

СЗО ГИ ПРЕДУПРЕДИ МЛАДИТЕ СЕРИОЗНО ДА ГО СФАТАТ КОРОНАВИРУСОТ И ДА НЕ ГИ ЗАГРОЗУВААТ ЖИВОТИТЕ НА ДРУГИ ЛУЃЕ

Младите луѓе не се имуни на коронавирусот и мора да избегнуваат да се дружат и комуницираат со стари, поранливи луѓе, предупреди Светската здравствена ...
ЗА ДВЕ ГОДИНИ ПРЕПОЛОВЕНА СМРТНОСТА НА ПРЕДВРЕМЕНО РОДЕНИТЕ БЕБИЊА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ЗА ДВЕ ГОДИНИ ПРЕПОЛОВЕНА СМРТНОСТА НА ПРЕДВРЕМЕНО РОДЕНИТЕ БЕБИЊА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Mорталитетот кај предвремено родените бебиња во Северна Македонија се има намалено за половина, односно за 50 проценти во период од две години, рече н ...
ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ВАКЦИНА ПРОТИВ ЕБОЛА ВО КОНГО ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ШИРЕЊЕ НА ВИРУСОТ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ВАКЦИНА ПРОТИВ ЕБОЛА ВО КОНГО ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ШИРЕЊЕ НА ВИРУСОТ

Властите почнаа со дистрибуција на експериментална вакцина против ебола во Мбандака, голем град во Демократска Република Конго, за да се обидат да го ...
СЗО ГО ЗГОЛЕМИ НИВОТО НА РИЗИК ОД ЕБОЛА

СЗО ГО ЗГОЛЕМИ НИВОТО НА РИЗИК ОД ЕБОЛА

Светската здравствена организација (СЗО) објави дека епидемијата на ебола во Конго претставува поголема опасност за земјите од Централна Авфрика и рег ...
СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА ТРОШИ ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА СКАПИ ПАТУВАЊА ОТКОЛКУ ЗА БОРБА СО БОЛЕСТИ

СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА ТРОШИ ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА СКАПИ ПАТУВАЊА ОТКОЛКУ ЗА БОРБА СО БОЛЕСТИ

Светската здравствена организација (СЗО) рутински троши околу 200 милиони долари годишно на патувања - многу повеќе отколку што троши за да се бори пр ...
АКО НЕМА СОРОСОИДИ ЌЕ НЕМА НИ АРСЕН ВО ВОДАТА, СМЕТА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГЕВГЕЛИЈА

АКО НЕМА СОРОСОИДИ ЌЕ НЕМА НИ АРСЕН ВО ВОДАТА, СМЕТА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ГЕВГЕЛИЈА

Речиси сите гевгеличани ја пијат водата од градскиот водовод, иако пред три години Агенцијата за храна и ветеринарство донесе забрана за користење на ...
1 7 8 988 / 88 НАПИСИ