Таг: Таки Фити

СО ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА СЕ ПОТВРДУВААТ МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, И КУЛТУРА, КАЖАА УЧЕСНИЦИТЕ НА РАСПРАВАТА ВО МАНУ

СО ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА СЕ ПОТВРДУВААТ МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ, ЈАЗИК, И КУЛТУРА, КАЖАА УЧЕСНИЦИТЕ НА РАСПРАВАТА ВО МАНУ

Со Договорот за спорот за името со Грција се потврдува и се зацврстува македонскиот идентитет, македонскиот јазик, културата, обичаите и нема веќе отв ...
СТИХОВИТЕ НА МАТЕЈА МАТЕВСКИ СЕ ПРАЗНИЦИ ВО КАЛЕНДАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ПОЕЗИЈА, КАЖА АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО МАНУ

СТИХОВИТЕ НА МАТЕЈА МАТЕВСКИ СЕ ПРАЗНИЦИ ВО КАЛЕНДАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ПОЕЗИЈА, КАЖА АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО МАНУ

Човек-епоха во македонската поезија, вонсериски поет и интелектуалец, академик и општественик, питом, внимателен, благороден човек , се дел од топлите ...
КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДОЦНАТ ПОРАДИ НЕСПОСОБНАТА ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА, КАЖА АКАДЕМИК ТАКИ ФИТИ

КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДОЦНАТ ПОРАДИ НЕСПОСОБНАТА ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА, КАЖА АКАДЕМИК ТАКИ ФИТИ

Реализацијата на капиталните инвестиции предвидени во буџетот, според академик Таки Фити, претседател на Македонската академија на науките и уметности ...
МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ИМААТ 300 МИЛИОНИ ЕВРА ТРГОВСКА РАЗМЕНА И СЛИЧНИ ПАТЕКИ ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ, ПОКАЖА НАУЧНО ИСТРАЖУВАЊЕ

МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ИМААТ 300 МИЛИОНИ ЕВРА ТРГОВСКА РАЗМЕНА И СЛИЧНИ ПАТЕКИ ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ, ПОКАЖА НАУЧНО ИСТРАЖУВАЊЕ

Група економисти од Македонија и Бугарија во изминатите неколку години вршеле опсежни испитувања и анализи за да ги дијагностицираат патеките по кои с ...
ЗАЕВ И ИВАНОВ ЕДЕН ДО ДРУГ НА ПРОСЛАВАТА НА МАНУ

ЗАЕВ И ИВАНОВ ЕДЕН ДО ДРУГ НА ПРОСЛАВАТА НА МАНУ

Претседателот на Македонија Ѓорге Иванов и премиерот Зоран Заев седеа еден до друг на свеченоста по повод 50 години од основањето на Македонската акад ...
СУМ СИ ГИ ЗАБОРАВИЛ ДЕЛАТА И НЕ ЗНАЕВ ДЕКА ИМАМ ВОЛКУ ПРИЈАТЕЛИ, ГО ПРОСЛАВИ 90. РОДЕНДЕН СКУЛПТОРОТ МИТРИЌЕСКИ ВО МАНУ

СУМ СИ ГИ ЗАБОРАВИЛ ДЕЛАТА И НЕ ЗНАЕВ ДЕКА ИМАМ ВОЛКУ ПРИЈАТЕЛИ, ГО ПРОСЛАВИ 90. РОДЕНДЕН СКУЛПТОРОТ МИТРИЌЕСКИ ВО МАНУ

Академик Боро Митриќески-Митрич со своите 90 години ја насмеа и ја стопли публиката која во голем број дојде на неговата изложба во Ликовниот салон на ...
TАКИ ФИТИ: ЌЕ МОРА ДА СЕ НАМАЛАТ ПЛАТИТЕ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА

TАКИ ФИТИ: ЌЕ МОРА ДА СЕ НАМАЛАТ ПЛАТИТЕ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА

Ќе има потреба од ребаланс на буџетот бидејќи приливите се намалуваат, оцени претседателот на МАНУ, академик Таки Фити во рамките на научната конферен ...
7 / 7 НАПИСИ