Таг: тактилни слики

ЛИЦАТА СО ОШТЕТЕН ВИД И СЛУХ ЌЕ ДОБИЈАТ ВИДЕО И АУДИОВОДИЧИ ЗА АРТЕФАКТИТЕ ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

ЛИЦАТА СО ОШТЕТЕН ВИД И СЛУХ ЌЕ ДОБИЈАТ ВИДЕО И АУДИОВОДИЧИ ЗА АРТЕФАКТИТЕ ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

Изложба со десет тактилни слики се подготвува  во Музејот на македонската борба за самостојност со цел предметите од постојаната музејска поставка да ...
ТАКТИЛНИ СЛИКИ СО МАКЕДОНСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ДОСТАПНИ ЗА СЛЕПИТЕ ЛИЦА ВО АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ

ТАКТИЛНИ СЛИКИ СО МАКЕДОНСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ДОСТАПНИ ЗА СЛЕПИТЕ ЛИЦА ВО АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ

Од денес во Археолошкиот музеј на Северна Македонија се поставени десет тактилни слики со Брајово писмо за слепи лица и лица со оштетен вид. Секоја та ...
СЛЕПИТЕ ЛИЦА ГИ ВИДОА ДЕЛАТА НА МАРТИНОВСКИ И ЛИЧЕНОВСКИ СО ТАКТИЛНИ СЛИКИ

СЛЕПИТЕ ЛИЦА ГИ ВИДОА ДЕЛАТА НА МАРТИНОВСКИ И ЛИЧЕНОВСКИ СО ТАКТИЛНИ СЛИКИ

До сега делата на големите македонски уметници Мартиновски и Личеновски ни беа чиста апстракција. Не можевме да ги доживееме. Сега, со проектот на бит ...
3 / 3 НАПИСИ