Таг: Тереза Меј

1 2 3 5 10 / 42 НАПИСИ
ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ДОБИ ОДЛОЖУВАЊЕ НА БРЕГЗИТ ДО 22 МАЈ

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ДОБИ ОДЛОЖУВАЊЕ НА БРЕГЗИТ ДО 22 МАЈ

Европските лидери усвоија план, со кој се одложува излегувањето на Велика Британија од Европската Унија. Тоа требаше да се случи на 29 март, но откако ...
ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЌЕ ПОБАРА ОДЛОЖУВАЊЕ НА БРЕГЗИТ ЗА ТРИ МЕСЕЦИ

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ЌЕ ПОБАРА ОДЛОЖУВАЊЕ НА БРЕГЗИТ ЗА ТРИ МЕСЕЦИ

Велика Британија ќе побара од Европската Унија одложување на брегзит, откако британскиот парламент со мнозинство гласови го усвои проширувањето на Чле ...
БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО ОДБИ ПЛАНОТ ЗА БРЕГЗИТ БЕЗ ДОГОВОР, УТРЕ СЕ ГЛАСА ЗА НЕГОВО ОДЛОЖУВАЊЕ

БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО ОДБИ ПЛАНОТ ЗА БРЕГЗИТ БЕЗ ДОГОВОР, УТРЕ СЕ ГЛАСА ЗА НЕГОВО ОДЛОЖУВАЊЕ

Тереза Меј доживеа нов пораз откако британскиот парламент го одби планот за излегување на Велика Британија од Европската Унија без договор, што може д ...
ПРАТЕНИЦИТЕ ГО ОДБИЈА И ВТОРИОТ ПРЕДЛОГ НА МЕЈ ЗА БРЕГЗИТ, СЛЕДУВА ГЛАСАЊЕ ЗА ИЗЛЕЗ ОД ЕУ БЕЗ ДОГОВОР

ПРАТЕНИЦИТЕ ГО ОДБИЈА И ВТОРИОТ ПРЕДЛОГ НА МЕЈ ЗА БРЕГЗИТ, СЛЕДУВА ГЛАСАЊЕ ЗА ИЗЛЕЗ ОД ЕУ БЕЗ ДОГОВОР

Предлог договорот на Тереза Меј за излегување од ЕУ беше повторно од пратениците во британскиот парламент со огромна разлика, на само 17 дена до Брегз ...
ПОСЕБНО МЕСТО ВО ПЕКОЛОТ ЗА ОНИЕ КОИ ГО ФОРСИРААТ БРЕГЗИТ, КАЖА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЕВРОПСКИОТ СОВЕТ ДОНАЛД ТУСК

ПОСЕБНО МЕСТО ВО ПЕКОЛОТ ЗА ОНИЕ КОИ ГО ФОРСИРААТ БРЕГЗИТ, КАЖА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ЕВРОПСКИОТ СОВЕТ ДОНАЛД ТУСК

Претседателот на Европскиот совет Доналд Туск изјави дека оние кои го форсираат брегзит без да имаат план како да го спроведат ќе добијат посебно мест ...
ТЕРЕЗА МЕЈ ЌЕ ПОБАРА ОД ЕВРОПСКАТА УНИЈА ПОВТОРНО ДА ГИ ОТВОРИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА БРЕГЗИТ

ТЕРЕЗА МЕЈ ЌЕ ПОБАРА ОД ЕВРОПСКАТА УНИЈА ПОВТОРНО ДА ГИ ОТВОРИ ПРЕГОВОРИТЕ ЗА БРЕГЗИТ

Тереза Меј изјави дека планира да почне нови преговори за начинот на излегување на Велика Британија од Европска Унија, што треба да се случи на 29 мар ...
ТЕРЕЗА МЕЈ ПРЕЖИВЕА ДОВЕРБА ОТКАКО НЕЈЗИНИОТ ДОГОВОР ЗА БРЕГЗИТ НЕ ПОМИНА ВО ПАРЛАМЕНТОТ

ТЕРЕЗА МЕЈ ПРЕЖИВЕА ДОВЕРБА ОТКАКО НЕЈЗИНИОТ ДОГОВОР ЗА БРЕГЗИТ НЕ ПОМИНА ВО ПАРЛАМЕНТОТ

Премиерката Тереза Меј преживеа уште едно гласање за доверба во британскиот парламент, само 24 часа откако нејзиниот договор за брегзит претрпи тежок ...
РИЗИК ОД ХАОТИЧНО ИЗЛЕГУВАЊЕ НА БРИТАНИЈА ОД ЕУ ПО ДЕБАКЛОТ НА ДОГОВОРОТ ЗА БРЕГЗИТ НА ТЕРЕЗА МЕЈ

РИЗИК ОД ХАОТИЧНО ИЗЛЕГУВАЊЕ НА БРИТАНИЈА ОД ЕУ ПО ДЕБАКЛОТ НА ДОГОВОРОТ ЗА БРЕГЗИТ НА ТЕРЕЗА МЕЈ

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, ѝ порача на Велика Британија дека „нејзиното време е речиси истечено“, откако британскиот парла ...
ПАРЛАМЕНТОТ ГО ОДБИ ПЛАНОТ ЗА БРЕГЗИТ НА ТЕРЕЗА МЕЈ

ПАРЛАМЕНТОТ ГО ОДБИ ПЛАНОТ ЗА БРЕГЗИТ НА ТЕРЕЗА МЕЈ

Планот на британската премиерка Тереза Меј за  излез на Обединетото Кралство од Европската унија (Брегзит) е одбиен во Парламентот со 230 гласови - на ...
ТЕРЕЗА МЕЈ ГО ПРЕЖИВЕА ГЛАСАЊЕТО ЗА ДОВЕРБА, ОСТАНУВА ПРЕМИЕРКА, НО НАЈАВИ ПОВЛЕКУВАЊЕ ВО 2022

ТЕРЕЗА МЕЈ ГО ПРЕЖИВЕА ГЛАСАЊЕТО ЗА ДОВЕРБА, ОСТАНУВА ПРЕМИЕРКА, НО НАЈАВИ ПОВЛЕКУВАЊЕ ВО 2022

Тереза Меј го преживеа гласањето за нејзина доверба и останува на функциите лидер на Конзервативната партија и британски премиер. На Меј ѝ беа потреб ...
1 2 3 5 10 / 42 НАПИСИ