Таг: Топлификација

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ПО 40 ГОДИНИ ПОЧНА ИЗГРАДБА НА ТОПЛОВОДНА МРЕЖА ОД РЕК, ЗА БИТОЛА ДА СЕ ГРЕЕ НА ПАРНО

ПО 40 ГОДИНИ ПОЧНА ИЗГРАДБА НА ТОПЛОВОДНА МРЕЖА ОД РЕК, ЗА БИТОЛА ДА СЕ ГРЕЕ НА ПАРНО

По 40 години постоење на РЕК Битола денеска конечно почна изградба на топловодна мрежа за Битола, Могила и Новаци со топлинската енергија од комбинато ...
ЧИФЛИГАНЕЦ ВЛЕГУВА ВО БИЗНИСОТ СО ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА, ЗА 9,3 МИЛИОНИ ЕВРА ЈА КУПИ ТОПЛИФИКАЦИЈА СКОПЈЕ  

ЧИФЛИГАНЕЦ ВЛЕГУВА ВО БИЗНИСОТ СО ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА, ЗА 9,3 МИЛИОНИ ЕВРА ЈА КУПИ ТОПЛИФИКАЦИЈА СКОПЈЕ  

Фирмата „Адора инженеринг“ ја купи скопска Топлификација која е во стечај и влегува во бизнисот со производство на топлинска енергија. На јавна лицита ...
ВИЕ НАЈДОВТЕ ДА МИ ЗБОРУВАТЕ ЗА ЗАГАДУВАЊЕ, ЈА ДАДОВТЕ „ДРИСЛА“ И ЈА УНИШТИВТЕ ТОПЛИФИКАЦИЈА, МУ РЕЧЕ ШИЛЕГОВ НА МИХАЈЛО МАНЕВСКИ

ВИЕ НАЈДОВТЕ ДА МИ ЗБОРУВАТЕ ЗА ЗАГАДУВАЊЕ, ЈА ДАДОВТЕ „ДРИСЛА“ И ЈА УНИШТИВТЕ ТОПЛИФИКАЦИЈА, МУ РЕЧЕ ШИЛЕГОВ НА МИХАЈЛО МАНЕВСКИ

Немојте вие да ми зборувате за загадување, кога вашата партија ВМРО-ДПМНЕ ја уништи топловодната мрежа, го намаливте зеленилото во Малиот ринг, градев ...
СКОРО СИТЕ ДРЖАВНИ И ОПШТИНСКИ УСТАНОВИ ВО БИТОЛА СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ И ТРОШАТ 2,1 МИЛИОН ЕВРА ГОДИШНО

СКОРО СИТЕ ДРЖАВНИ И ОПШТИНСКИ УСТАНОВИ ВО БИТОЛА СЕ ГРЕАТ НА МАЗУТ И ТРОШАТ 2,1 МИЛИОН ЕВРА ГОДИШНО

Во услови кога Битола сѐ уште нема можности да се грее на гас или топлинска енергија, и оваа зима повеќе од 42 државни и општински установи во градот ...
ГРАД СКОПЈЕ НЕ МОЖЕ ДА ЈА ПРЕЗЕМЕ ТОПЛОВОДНАТА МРЕЖА ДО ПОЧЕТОКОТ НА ГРЕЈНАТА СЕЗОНА ОТИ Е ДИВОГРАДБА

ГРАД СКОПЈЕ НЕ МОЖЕ ДА ЈА ПРЕЗЕМЕ ТОПЛОВОДНАТА МРЕЖА ДО ПОЧЕТОКОТ НА ГРЕЈНАТА СЕЗОНА ОТИ Е ДИВОГРАДБА

Град Скопје до почетокот на грејната сезона нема да успее да ја преземе топловодната мрежа од сегашниот снабдувач Балкан енерџи груп (БЕГ) бидејќи таа ...
ПРЕТХОДНАТА НА СЕГАШНАТА ВЛАСТ Ѝ ЈА НАТОВАРИ ТОПЛИФИКАЦИЈАТА НА БИТОЛА

ПРЕТХОДНАТА НА СЕГАШНАТА ВЛАСТ Ѝ ЈА НАТОВАРИ ТОПЛИФИКАЦИЈАТА НА БИТОЛА

Во Општина Битола, покрај најавената гасификација ќе мора да се спроведе и топлификација, проект на претходната власт, поради меѓународен договор што ...
ГРЕЕЊЕТО ОД ОВАА ЗИМА ГО ПРЕЗЕМА ГРАД СКОПЈЕ, ФОРМИРАНО ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ЕНЕРГЕТСКИ ДЕЈНОСТИ

ГРЕЕЊЕТО ОД ОВАА ЗИМА ГО ПРЕЗЕМА ГРАД СКОПЈЕ, ФОРМИРАНО ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ЕНЕРГЕТСКИ ДЕЈНОСТИ

Град Скопје доби свое претпријатие за дистрибуција на топлинска енергија и гас. На денешната седница на Советот на Град Скопје беше донесена одлука за ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ЈА ПРЕЗЕМЕ ТОПЛОВОДНАТА МРЕЖА ОД БЕГ, НАЈАВИ ШИЛЕГОВ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ЈА ПРЕЗЕМЕ ТОПЛОВОДНАТА МРЕЖА ОД БЕГ, НАЈАВИ ШИЛЕГОВ

Град Скопје ќе ја преземе дистрибуцијата на топлинската енергија од „Балкан енерџи груп“(БЕГ). Градоначалникот Петре Шилегов за САКАМДАКАЖАМ.МК вели д ...
ЗА ДА СЕ ТОПЛИФИЦИРА БИТОЛА ТРЕБА ЕДЕН БЛОК ОД РЕК ДА НЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА

ЗА ДА СЕ ТОПЛИФИЦИРА БИТОЛА ТРЕБА ЕДЕН БЛОК ОД РЕК ДА НЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА

Градоначалникот на Општина Новаци Љубе Кузманоски смета дека нема реални изгледи за топлификација на Битола со топлинска енергија од комбинатот РЕК. Т ...
МИЛОШОСКИ ШЕСТ ГОДИНИ ВО БИТОЛА ВЕТУВА ТОПЛИФИКАЦИЈА

МИЛОШОСКИ ШЕСТ ГОДИНИ ВО БИТОЛА ВЕТУВА ТОПЛИФИКАЦИЈА

Оваа грејна сезона се навршија десет години откако паднаа првите ветувања дека Битола ќе се топлифицира. Во 2006, неколку месеци по парламентраните из ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ