Таг: трка

1 2 325 / 25 НАПИСИ
МАКЕДОНЦИ И БУГАРИ СО ТРКА ЈА ЗАПОЗНАА БЕЛАСИЦА

МАКЕДОНЦИ И БУГАРИ СО ТРКА ЈА ЗАПОЗНАА БЕЛАСИЦА

Околу 150 Македонци и Бугари пешачеа и трчаа по Беласица за да ги запознаат убавините на оваа планина при што ги искачуваа врвовите Сечена Скала на ма ...
ПРИЛЕПЧАНИ ГИ СМЕНИЛЕ ОЗНАКИТЕ ЗА ДА ГИ ЗБУНАТ МАРАТОНЦИТЕ НА ТРКАТА „КРАЛИ МАРКО“

ПРИЛЕПЧАНИ ГИ СМЕНИЛЕ ОЗНАКИТЕ ЗА ДА ГИ ЗБУНАТ МАРАТОНЦИТЕ НА ТРКАТА „КРАЛИ МАРКО“

На „Крали Марко ултратреил“ (КМУТ), најголемата трка на планинарски ултрамаратон во Македонија што се трча на патеки од 16, 31, 65 и 110 км, и се одви ...
МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ ИСТРЧА 30 КИЛОМЕТРИ ВО ЧЕСТ НА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ ИСТРЧА 30 КИЛОМЕТРИ ВО ЧЕСТ НА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Министерот за финансии Драган Тевдовски денес ги истрча триесетте километри на Oхридскиот атлетски маратон, за поддршка на децата со ретки болести. То ...
СТРАШНО Е СОЗНАНИЕТО ДЕКА НИКАДЕ НЕМА ЛЕК ЗА БОЛЕСТА НА ТВОЕТО ДЕТЕ, ВЕЛИ МАЈКА НА МОМЧЕ СО АЛПОРТОВ СИНДРОМ

СТРАШНО Е СОЗНАНИЕТО ДЕКА НИКАДЕ НЕМА ЛЕК ЗА БОЛЕСТА НА ТВОЕТО ДЕТЕ, ВЕЛИ МАЈКА НА МОМЧЕ СО АЛПОРТОВ СИНДРОМ

Сонот да стане фудбалер за шеснаесетгодишниот Филип заврши пред четири години, кога му е дијагностицирана ретката болест Алпортов синдром. Тој сѐ уште ...
ДЕТЕ СО ХАЕ ИСТРЧА 5 КИЛОМЕТРИ САМО НЕКОЛКУ ЧАСА ПО НАПАД, СО СООДВЕТНА ТЕРАПИЈА И НИЕ МОЖЕМЕ, ВЕЛАТ ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ДЕТЕ СО ХАЕ ИСТРЧА 5 КИЛОМЕТРИ САМО НЕКОЛКУ ЧАСА ПО НАПАД, СО СООДВЕТНА ТЕРАПИЈА И НИЕ МОЖЕМЕ, ВЕЛАТ ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Децата и лицата со ретки болести и со посебни потреби денес трчаа на рекреативната трка од пет километри во рамките на спортската манифестација „Охрид ...
1 2 325 / 25 НАПИСИ