Таг: Центар за јавно здравје

1 2 3 7 10 / 67 НАПИСИ
ВОДАТА ОД ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС И ВЕЛЕШКО Е НЕИСПРАВНА ЗА ПИЕЊЕ

ВОДАТА ОД ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС И ВЕЛЕШКО Е НЕИСПРАВНА ЗА ПИЕЊЕ

Природните чешми во Велес се епидемиолошки несигурни, со непостојан квалитет, со висок процент на бактериолошка и физичко-хемиска неисправност, а уште ...
120 ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО СКОПЈЕ, УТРЕ ЌЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ИМА НОВИ ПРЕПОРАКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

120 ЗАБОЛЕНИ ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО СКОПЈЕ, УТРЕ ЌЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЌЕ ИМА НОВИ ПРЕПОРАКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Сто и дваесет заболени од голема кашлица се регистрирани во Скопје од почетокот на годината, заклучно со петок, 1 март, изјави за МИА доктор Лулзиме Б ...
СЕДУМ УЧЕНИЦИ ОД ТРИ ОСНОВНИ ШКОЛИ ВО СКОПСКАТА ОПШТИНА КАРПОШ ЗАРАЗЕНИ СО САЛМОНЕЛА

СЕДУМ УЧЕНИЦИ ОД ТРИ ОСНОВНИ ШКОЛИ ВО СКОПСКАТА ОПШТИНА КАРПОШ ЗАРАЗЕНИ СО САЛМОНЕЛА

Седум случаи на заразени ученици со салмонела од скопската Општина Карпош се пријавени во Центарот за јавно здравје (ЦЈЗ), потврди д-р Лулзиме Бајрами ...
ВО ВЕЛЕС СЕ ПОПОЛНЕТИ СИТЕ ТЕРМИНИ ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ ГРИП ВО СЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ДЕНА

ВО ВЕЛЕС СЕ ПОПОЛНЕТИ СИТЕ ТЕРМИНИ ЗА ВАКЦИНА ПРОТИВ ГРИП ВО СЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ДЕНА

Голем е интересот кај велешани за бесплатната вакцинација против сезонски грип, која почна денеска во цела држава. До 6 ноември сите термини за вакцин ...
ДОБРО БИ БИЛО ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ ГРИП, ДА СТИГНЕМЕ БАРЕМ ДО 75 ОТСТО ОПФАТ, АПЕЛИРААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

ДОБРО БИ БИЛО ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ ГРИП, ДА СТИГНЕМЕ БАРЕМ ДО 75 ОТСТО ОПФАТ, АПЕЛИРААТ ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ

Директорот на Центарот за јавно здравје Скопје, Бесим Зеќири, апелира до здравствените работници, но и до останатите граѓани, сите да се вакцинираат п ...
ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС СЀ УШТЕ СЕ КОРИСТАТ ЗА ПИЕЊЕ ВОДА ИАКО СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ

ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС СЀ УШТЕ СЕ КОРИСТАТ ЗА ПИЕЊЕ ВОДА ИАКО СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ

Дел од велешани сè уште полнат вода од природните чешми. Таа е со променлив и непостојан квалитет иако водата од градскиот водовод ги задоволува крите ...
ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е БЕЗБЕДНО ЗА КАПЕЊЕ, ПОКАЖАА НОВИТЕ ИСПИТУВАЊА НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОДАТА

ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е БЕЗБЕДНО ЗА КАПЕЊЕ, ПОКАЖАА НОВИТЕ ИСПИТУВАЊА НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОДАТА

Центарот за јавно здравје Велес (ЦЈЗ) изминатите недела дена, изврши три контролни мерења на квалитетот на водата од Градска плажа 1- на влезот од Вел ...
ВО СКОПЈЕ ИМА МНОГУ КОМАРЦИ ОТИ СЕ ПРСКА МАЛА ПОВРШИНА И ТОА АВИОНСКИ НАМЕСТО ОД ЗЕМЈА, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВО СКОПЈЕ ИМА МНОГУ КОМАРЦИ ОТИ СЕ ПРСКА МАЛА ПОВРШИНА И ТОА АВИОНСКИ НАМЕСТО ОД ЗЕМЈА, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Во Скопје има многу комарци бидејќи се прска мала површина и постапката е несоодветна, покажуваат истражувањата на Центарот за јавно здравје (ЦЈЗ). Од ...
НАЈСИГУРНО Е ОЗДРАВЕНИТЕ ОД КОВИД САМИ ДА ЈА ИЗВЕСТАТ ПОЛИЦИЈАТА ДЕКА ИМ ЗАВРШИЛА ИЗОЛАЦИЈАТА ОТИ СЛУЖБИТЕ СЕ БАВНИ

НАЈСИГУРНО Е ОЗДРАВЕНИТЕ ОД КОВИД САМИ ДА ЈА ИЗВЕСТАТ ПОЛИЦИЈАТА ДЕКА ИМ ЗАВРШИЛА ИЗОЛАЦИЈАТА ОТИ СЛУЖБИТЕ СЕ БАВНИ

Граѓани сами носеле решенија за изолација поради коронавирус до службите на МВР за да докажат дека им завршила изолацијата и да можат слободно да се д ...
ВОДАТА ВО ТЕТОВО И ОВАА ЕСЕН ИМА НЕПРИЈАТЕН МИРИС И ВКУС, ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРУВА ПРОБЛЕМОТ ТРЕБА ДА СЕ СТАВАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ ФИЛТРИ

ВОДАТА ВО ТЕТОВО И ОВАА ЕСЕН ИМА НЕПРИЈАТЕН МИРИС И ВКУС, ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРУВА ПРОБЛЕМОТ ТРЕБА ДА СЕ СТАВАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ ФИЛТРИ

Петта година по ред, водата за пиење во Тетово во ноември има непријатен вкус и мирис. Од Центарот за јавно здравје ја смируваат ситуацијата, велејќи ...
1 2 3 7 10 / 67 НАПИСИ