Таг: цистична фиброза

1 2 10 / 16 НАПИСИ
„ТРИКАФТА“ ПО АВТОМАТИЗАМ НЕ Е ИДЕАЛЕН ЛЕК ЗА СИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, РЕЧЕ САЛИ

„ТРИКАФТА“ ПО АВТОМАТИЗАМ НЕ Е ИДЕАЛЕН ЛЕК ЗА СИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, РЕЧЕ САЛИ

Министерот за здравство Беким Сали денеска кажа дека лекот „трикафта“ не значи оти е по автоматизам идеален за сите пациенти кои боледуваат од цистичн ...
САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

Ние сме сите деца и млади кои сакаат да живеат, не сме ставка во буџетот, низ солзи денеска зборуваше Ивана Атанасоска од Асоцијацијата за цистична фи ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ГО ДАВА ЛЕКОТ НА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЌЕ ПРОТЕСТИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ГО ДАВА ЛЕКОТ НА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЌЕ ПРОТЕСТИРА АСОЦИЈАЦИЈАТА

Членовите на Асоцијацијата за цистична фиброза утре (понеделник, 26 декември) во 11:55 часот ќе протестираат пред Министерството за здравство, бидејќи ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО И ФОНДОТ СО МЕСЕЦИ НЕ ОДГОВАРААТ НА БАРАЊАТА НА ДЕТСКА КЛИНИКА ДА СЕ ВОВЕДЕ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“ ЗА БОЛНИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НАЦЕВА-ФУШТИЌ

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО И ФОНДОТ СО МЕСЕЦИ НЕ ОДГОВАРААТ НА БАРАЊАТА НА ДЕТСКА КЛИНИКА ДА СЕ ВОВЕДЕ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“ ЗА БОЛНИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НАЦЕВА-ФУШТИЌ

Министерството за здравство и Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) со месеци не одговараат на барањата на Клиниката за детски болест ...
ОД ПРВИ ОКТОМВРИ БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЌЕ СЕ ЛЕКУВААТ НА КЛИНИКИТЕ ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ И ЗА ПУЛМОЛОГИЈА

ОД ПРВИ ОКТОМВРИ БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЌЕ СЕ ЛЕКУВААТ НА КЛИНИКИТЕ ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ И ЗА ПУЛМОЛОГИЈА

Од 1 октомври, сите пациенти со цистична фиброза на возраст до 18 години ќе се лекуваат на Универзитетската Клиника (УК) за детски болести, додека пац ...
ЛЕКОТ ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА „КАЛИДЕКО“ ПРИСТИГНА ВО МАКЕДОНИЈА

ЛЕКОТ ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА „КАЛИДЕКО“ ПРИСТИГНА ВО МАКЕДОНИЈА

Лекот „калидеко“, кој се користи за терапија на пациентите со цистичка фиброза кои се носители на трета класа ЦФТР „gating“ мутација, е дистрибуиран д ...
15-ГОДИШНИОТ АЛЕКСАНДАР ОД ТЕТОВО КОЈ БОЛЕДУВА ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА СИ ЈА ИСПОЛНИ ГОЛЕМАТА ЖЕЛБА И СЕ ИСКАЧИ НА ТИТОВ ВРВ

15-ГОДИШНИОТ АЛЕКСАНДАР ОД ТЕТОВО КОЈ БОЛЕДУВА ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА СИ ЈА ИСПОЛНИ ГОЛЕМАТА ЖЕЛБА И СЕ ИСКАЧИ НА ТИТОВ ВРВ

Александар Јосифовски од Тетово боледува од цистична фиброза, хронична болест на белите дробови, но тоа не било пречка заедно со своите родители да го ...
КОГА ДОБИВ НОВИ БЕЛИ ДРОБОВИ ПОЧНА МОЈОТ ВТОР ЖИВОТ, ВЕЛИ ДЕВОЈКА СО РЕТКАТА БОЛЕСТ ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА НА КОЈА Ѝ СЕ ПРЕСАДЕНИ ОРГАНИ

КОГА ДОБИВ НОВИ БЕЛИ ДРОБОВИ ПОЧНА МОЈОТ ВТОР ЖИВОТ, ВЕЛИ ДЕВОЈКА СО РЕТКАТА БОЛЕСТ ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА НА КОЈА Ѝ СЕ ПРЕСАДЕНИ ОРГАНИ

„Пред две и пол години, кога ми беа пресадени бели дробови почна мојот втор живот. Денот на операцијата го славам како мој втор роденден. Сега можам д ...
ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА БАРААТ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ДА ИМ ГО ВРАТИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ

ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА БАРААТ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ДА ИМ ГО ВРАТИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ

Три горливи проблеми на семејствата на деца и младинци болни од цистична фиброза (ЦФ) во Македонија ги доведуваат нивните животи во опасност секој миг ...
БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

Болните од цистична фиброза бараат здравствените власти да обезбедат лекови кои ја лекуваат нивната болест, а не само лекови со кои се третираат симпт ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ