Таг: училишта

1 7 8 989 / 89 НАПИСИ
БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА ПОЛУПРАЗНИ

БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА ПОЛУПРАЗНИ

Катастрофални се последиците од намалениот наталитет, како и од големиот иселенички бран од кој е зафатена Битола во последните неколку години. Центра ...
ДЕСЕТИНА БИТОЛСКИ ШКОЛИ СО БЛОКИРАНИ СМЕТКИ, ДОЛЖАТ 2 МИЛИОНИ ЕВРА

ДЕСЕТИНА БИТОЛСКИ ШКОЛИ СО БЛОКИРАНИ СМЕТКИ, ДОЛЖАТ 2 МИЛИОНИ ЕВРА

Десетина основни и средни училишта во Битола и понатаму остануваат со блокирани сметки, должат околу 2 милиони евра, а со некои школи раководат исти к ...
ИСЕЛУВАЊЕТО ЈА ОСТАВИ БИТОЛА БЕЗ ДОВОЛНО СРЕДНОШКОЛЦИ, И ТРОЈКАШИ СЕ ЗАПИШУВААТ НА МЕДИЦИНА

ИСЕЛУВАЊЕТО ЈА ОСТАВИ БИТОЛА БЕЗ ДОВОЛНО СРЕДНОШКОЛЦИ, И ТРОЈКАШИ СЕ ЗАПИШУВААТ НА МЕДИЦИНА

Битола се празни, а иселеничкиот бран кој трае неколку години, ги спушти критериумите за упис дури и во најпрестижните средни школи во градот. Така, у ...
ДА СЕ ОДЛОЖАТ ИЗБОРИТЕ ОТИ ЌЕ НЕМА ПЛАТА ЗА ШКОЛИТЕ И ГРАДИНКИТЕ, БАРААТ ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

ДА СЕ ОДЛОЖАТ ИЗБОРИТЕ ОТИ ЌЕ НЕМА ПЛАТА ЗА ШКОЛИТЕ И ГРАДИНКИТЕ, БАРААТ ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

Градоначалниците на општините од Источна Македонија преку петиција бараат Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС) да поведе изменување на ...
МАКЕДОНИЈА ИЗГРАДИ ПОВЕЌЕ ЦРКВИ И ЏАМИИ ОТКОЛКУ ШКОЛИ

МАКЕДОНИЈА ИЗГРАДИ ПОВЕЌЕ ЦРКВИ И ЏАМИИ ОТКОЛКУ ШКОЛИ

Во Македонија има повеќе цркви од основни и средни училишта заедно. Според Државниот завод за статистика, во целата држава се изградени и работат 989 ...
УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО ОСТАНАА БЕЗ НАФТА ЗА ГРЕЕЊЕ

УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО ОСТАНАА БЕЗ НАФТА ЗА ГРЕЕЊЕ

Четири основни училишта во Куманово денеска останаа без греење, поради тоа што снемаа нафта. Наставата во училиштата „Христијан Карпош“, „Бајрам Шабан ...
НАД 7.800 БОЛНИ ОД ГРИП, КОМИСИЈАТА ПРЕПОРАЧУВА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ШКОЛИТЕ И ПОЧЕСТО ПРОВЕТРУВАЊЕ

НАД 7.800 БОЛНИ ОД ГРИП, КОМИСИЈАТА ПРЕПОРАЧУВА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА ШКОЛИТЕ И ПОЧЕСТО ПРОВЕТРУВАЊЕ

  Комисијата за заразни болести информираше дека во системот „Мој термин“ во декември биле евидентирани повеќе од 7.800 лица заболени од грип ...
32 ОТСТО НАСТАВНИЦИ И РОДИТЕЛИ НЕ ОДОБРУВААТ МЕШАЊЕ ВО ШКОЛО НА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ СО РЕДОВНИТЕ УЧЕНИЦИ

32 ОТСТО НАСТАВНИЦИ И РОДИТЕЛИ НЕ ОДОБРУВААТ МЕШАЊЕ ВО ШКОЛО НА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ СО РЕДОВНИТЕ УЧЕНИЦИ

Во Македонија во моментов во основните училишта се запишани 2.235 ученици со попреченост, од кои 1.902 ученика учат во редовни паралелки, заедно со ос ...
ПОМАЛКУ ПРВАЧИЊА И СРЕДНОШКОЛЦИ ВО УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО

ПОМАЛКУ ПРВАЧИЊА И СРЕДНОШКОЛЦИ ВО УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО

Педесетина првачиња помалку се запишале годинава во однос на минатата, во шеснаесетте основни училишта во Куманово. Оваа учебна година во училишните к ...
1 7 8 989 / 89 НАПИСИ