Таг: уметнички дела

РЕСТАВРИРАНИ 12 ДЕЛА ОД СПОМЕН-КУЌАТА НА ЛИЧЕНОСКИ, ДО 30 ЈУНИ ТРЕБА ДА СЕ ГОТОВИ УШТЕ 13 ОД ВКУПНО 122 СЛИКИ

РЕСТАВРИРАНИ 12 ДЕЛА ОД СПОМЕН-КУЌАТА НА ЛИЧЕНОСКИ, ДО 30 ЈУНИ ТРЕБА ДА СЕ ГОТОВИ УШТЕ 13 ОД ВКУПНО 122 СЛИКИ

Тим од Националниот конзерваторски центар (НКЦ) ги реставрира и конзервира сите 122 уметнички дела од Спомен-куќата на Лазар Личеноски, еден од основа ...
КОЛЕКЦИЈАТА СЛИКИ НА КООСНОВАЧОТ НА „МАЈКРОСОФТ“ ПОЛ АЛЕН ОДИ НА АУКЦИЈА ВРЕДНА МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ

КОЛЕКЦИЈАТА СЛИКИ НА КООСНОВАЧОТ НА „МАЈКРОСОФТ“ ПОЛ АЛЕН ОДИ НА АУКЦИЈА ВРЕДНА МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ

Над 150 слики од уметничката колекција на покојниот коосновач на „Мајкрософт“, Пол Ален, ќе се продаваат на аукција следниот месец и се очекува да пос ...
ПРИВАТНАТА КОЛЕКЦИЈА НА КРИСТО И ЖАН-КЛОД СЕ ПРОДАДЕ ЗА 9.6 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

ПРИВАТНАТА КОЛЕКЦИЈА НА КРИСТО И ЖАН-КЛОД СЕ ПРОДАДЕ ЗА 9.6 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Личната уметничка колекција на американскиот уметник со бугарско потекло Кристо и неговата сопруга Жан-Клод, кои како тандем беа познати по тоа што со ...
ХЕРА СО ПОВИК ДО УМЕТНИЦИТЕ ДА ДОНИРААТ ДЕЛА, ПАРИТЕ ОД ПРОДАЖБАТА ЌЕ ОДАТ ЗА ДЕЦА И СЕМЕЈСТВА ЖРТВИ НА НАСИЛСТВО

ХЕРА СО ПОВИК ДО УМЕТНИЦИТЕ ДА ДОНИРААТ ДЕЛА, ПАРИТЕ ОД ПРОДАЖБАТА ЌЕ ОДАТ ЗА ДЕЦА И СЕМЕЈСТВА ЖРТВИ НА НАСИЛСТВО

Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување ХЕРА организира акција преку која ги кани сите уметници од Македонија да донираат уметнички дела ...
МАКЕДОНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ДОНИРАА 70 ДЕЛА ЗА АТИНА ПО ПОЖАРОТ, ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПЛАТИ ИСПРАЌАЊЕТО

МАКЕДОНСКИТЕ УМЕТНИЦИ ДОНИРАА 70 ДЕЛА ЗА АТИНА ПО ПОЖАРОТ, ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПЛАТИ ИСПРАЌАЊЕТО

Македонските уметници донираа околу 70 свои уметнички дела, кои во знак на солидарност ќе бидат испратени во Атина, по пожарот на 24 јули во Атика во ...
5 / 5 НАПИСИ