Таг: универзитет

1 2 10 / 13 НАПИСИ
ДЕЈАН МИРАКОВСКИ Е НОВ РЕКТОР НА ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

ДЕЈАН МИРАКОВСКИ Е НОВ РЕКТОР НА ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Професор д-р Дејан Мираковски е избран за нов ректор на Универзитетот „Гоце Делчев“ (УГД) од Штип. Мираковски досега беше проректор за развој, инвести ...
ИГОР НЕДЕЛКОВСКИ Е НОВ РЕКТОР НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

ИГОР НЕДЕЛКОВСКИ Е НОВ РЕКТОР НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Професор д-р Игор Неделковски е новиот ректор на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, според првичните неофицијални податоци од изборите ко ...
ВО СВЕТОТ СЕ ПРАВАТ СМАРТ ЗАТВОРИ, А КАЈ НАС ЗБОРУВАМЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ВО НИВ, РЕКОА НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА ВО БИТОЛА

ВО СВЕТОТ СЕ ПРАВАТ СМАРТ ЗАТВОРИ, А КАЈ НАС ЗБОРУВАМЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ВО НИВ, РЕКОА НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА ВО БИТОЛА

„Ние кај нас разговараме, замислете, за материјални услови и подобрување на објектите на казнено-поправните установи, а говорничката од Финска зборува ...
САМО УШТЕ ФАКУЛТЕТИТЕ СЕ ОНЛАЈН, КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПРЕПОРАЧУВА СТУДЕНТИТЕ ДА СЕ ВРАТАТ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО

САМО УШТЕ ФАКУЛТЕТИТЕ СЕ ОНЛАЈН, КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ ПРЕПОРАЧУВА СТУДЕНТИТЕ ДА СЕ ВРАТАТ СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО

Две години студентите на државните и приватните факултети следат настава онлајн. Училиштата од почетокот на оваа учебна годината имаат настава со физи ...
„СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ НЕ Е ИСТО СО „СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ТВРДИ ВЛАДАТА, КОЈА НА БУГАРСКИ УНИВЕРЗИТЕТ СО ИСТО ИМЕ МУ ДОЗВОЛИ ДА РАБОТИ ВО МАКЕДОНИЈА

„СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ НЕ Е ИСТО СО „СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ“, ТВРДИ ВЛАДАТА, КОЈА НА БУГАРСКИ УНИВЕРЗИТЕТ СО ИСТО ИМЕ МУ ДОЗВОЛИ ДА РАБОТИ ВО МАКЕДОНИЈА

Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ), доби близнак од Бугарија – универзитет со ист назив, кој доби одобрение од Владата да врши високообразов ...
БУГАРСКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАПЛЕНИ 3,6 МИЛИОНИ ЕВРА И 4 МИЛИОНИ ДОЛАРИ КОИ СЕ ПЕЧАТЕЛЕ ВО УНИВЕРЗИТЕТСКА ПЕЧАТНИЦА ВО СОФИЈА

БУГАРСКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАПЛЕНИ 3,6 МИЛИОНИ ЕВРА И 4 МИЛИОНИ ДОЛАРИ КОИ СЕ ПЕЧАТЕЛЕ ВО УНИВЕРЗИТЕТСКА ПЕЧАТНИЦА ВО СОФИЈА

Бугарската полиција заплени фалсификувани банкноти со висок квалитет, кои биле печатени во печатницата на Универзитет во Софија, соопштија властите, б ...
НАД 200 ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС НА АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ ОТКАКО ПРЕД ДВЕ НЕДЕЛИ ПОЧНАА ПРЕДАВАЊАТА

НАД 200 ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС НА АМЕРИКАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ ОТКАКО ПРЕД ДВЕ НЕДЕЛИ ПОЧНАА ПРЕДАВАЊАТА

Универзитетот Нотр Дам во Индијана (САД) потврди најмалку 222 случаи на коронавирус само две недели од почнувањето на есенскиот семестар. Како резулта ...
ОД СЕПТЕМВРИ ВО СКОПЈЕ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ СТУДИРА НА БРИТАНСКИОТ МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

ОД СЕПТЕМВРИ ВО СКОПЈЕ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ СТУДИРА НА БРИТАНСКИОТ МЕТРОПОЛИТЕН УНИВЕРЗИТЕТ

Од септември идните студенти ќе може во Скопје да студираат на престижниот британски Метрополитен универзитет (London Metropolitan University, MET). ...
РЕКТОРОТ КОРУНОВСКИ ГО ПОБЕДИ ЕКСЗАМЕНИК-МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГЕРАМИТЧИОСКИ НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ВО БИТОЛА

РЕКТОРОТ КОРУНОВСКИ ГО ПОБЕДИ ЕКСЗАМЕНИК-МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ГЕРАМИТЧИОСКИ НА УНИВЕРЗИТЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ВО БИТОЛА

Сашо Коруновски, досегашниот ректор на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, е реизбран за уште еден мандат на изборите што се одржаа денес ...
СКУЛПТУРАТА „ХУМАНО СРЦЕ“  НА ВАЈАРОТ СМИЛКОВ  ВО ГАЛЕРИСКИОТ КОМПЛЕКС НА ОТВОРЕНО ВО ЕГИПЕТ

СКУЛПТУРАТА „ХУМАНО СРЦЕ“ НА ВАЈАРОТ СМИЛКОВ ВО ГАЛЕРИСКИОТ КОМПЛЕКС НА ОТВОРЕНО ВО ЕГИПЕТ

За прв пат македонска скулптура трајно ќе остане во големата отворена уметничка галерија во Египет, сместена во најтуристичката дестинација во оваа зе ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ