Таг: Управен суд

1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ
УПРАВНИОТ СУД ГИ ОДБИ СИТЕ ЖАЛБИ НА ДУИ, ЌЕ ИМА ПРЕГЛАСУВАЊЕ ВО СЕДУМ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА НА 22 МАЈ

УПРАВНИОТ СУД ГИ ОДБИ СИТЕ ЖАЛБИ НА ДУИ, ЌЕ ИМА ПРЕГЛАСУВАЊЕ ВО СЕДУМ ИЗБИРАЧКИ МЕСТА НА 22 МАЈ

Управниот суд ноќеска ги одби како неосновани сите седум тужби од коалицијата „Европски фронт“, предводена од ДУИ, против решенијата на Државната избо ...
ГРАД СКОПЈЕ САКА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК ПРИСИЛНО ДА ИМ НАПЛАТИ РЕШЕНИЈА И НАД 1.000 ЕВРА, ЗАШТО НЕМАЛО КООРДИНАЦИЈА СО ОПШТИНИТЕ ЗА НИВИТЕ

ГРАД СКОПЈЕ САКА НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК ПРИСИЛНО ДА ИМ НАПЛАТИ РЕШЕНИЈА И НАД 1.000 ЕВРА, ЗАШТО НЕМАЛО КООРДИНАЦИЈА СО ОПШТИНИТЕ ЗА НИВИТЕ

Одделението за присилна наплата при Град Скопје вчера им испрати „Опомена“ на земјоделците кои преку Народниот правобранител се побунија и заедно поба ...
ПО ОДЛУКА НА УПРАВЕН СУД, ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ДОЗВОЛИЛ ДЕТЕ ЖРТВА НА ПОЛОВ НАПАД ОД ТАТКОТО ДА СЕ ГЛЕДА СО НЕГО ПОД НАДЗОР

ПО ОДЛУКА НА УПРАВЕН СУД, ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАБОТИ ДОЗВОЛИЛ ДЕТЕ ЖРТВА НА ПОЛОВ НАПАД ОД ТАТКОТО ДА СЕ ГЛЕДА СО НЕГО ПОД НАДЗОР

Дете жртва на полов напад од својот татко е принудено да се гледа со него, откако Центарот за социјални работи Скопје дало дозвола, како на сè уште пр ...
ГЕОРГИЕВ СИ ДАДЕ ОСТАВКА, НЕЗАКОНСКИ СМЕНЕТАТА ДАМЕВА СЕ ВРАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СУДСКИОТ СОВЕТ

ГЕОРГИЕВ СИ ДАДЕ ОСТАВКА, НЕЗАКОНСКИ СМЕНЕТАТА ДАМЕВА СЕ ВРАТИ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА СУДСКИОТ СОВЕТ

Претседателот на Судскиот совет Сашко Георгиев си поднесе оставка. Според пресудата на Управниот суд, тој 8 месеци незаконски ја извршувал функцијата, ...
ПОНИШТЕНО НЕЗАКОНСКОТО РАЗРЕШУВАЊЕ НА ВЕСНА ДАМЕВА, СО ПРЕСУДА ОД УПРАВНИОТ СУД ТАА СЕ ВРАЌА НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКОТО МЕСТО ВО СУДСКИОТ СОВЕТ

ПОНИШТЕНО НЕЗАКОНСКОТО РАЗРЕШУВАЊЕ НА ВЕСНА ДАМЕВА, СО ПРЕСУДА ОД УПРАВНИОТ СУД ТАА СЕ ВРАЌА НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКОТО МЕСТО ВО СУДСКИОТ СОВЕТ

Управниот суд во состав на судијките: Ељмедине Асани, Виолета Богојеска и Имсале Хасани, ја поништи одлуката за разрешување на Весна Дамева од претсед ...
СО 5 ПРЕСУДИ ВО НАША КОРИСТ НЕ МОЖЕМЕ ДА СИ ГО ВРАТИМЕ ИМОТОТ НА КОЈ ЛОКАЛЕН МОЌНИК ПРАВИ МИЛИОНИ, ВЕЛАТ ПЕШТАНЦИ КОИ СИ ГО БАРААТ НАЗАД НАЦИОНАЛИЗИРАНОТО ЗЕМЈИШТЕ ВО ГРАДИШТЕ

СО 5 ПРЕСУДИ ВО НАША КОРИСТ НЕ МОЖЕМЕ ДА СИ ГО ВРАТИМЕ ИМОТОТ НА КОЈ ЛОКАЛЕН МОЌНИК ПРАВИ МИЛИОНИ, ВЕЛАТ ПЕШТАНЦИ КОИ СИ ГО БАРААТ НАЗАД НАЦИОНАЛИЗИРАНОТО ЗЕМЈИШТЕ ВО ГРАДИШТЕ

Страшно е да имате 5 пресуди од Управен суд во ваша корист, а да не се спроведуваат на дело и притоа еден локален моќник да остварува милионски приход ...
ЗА ДА НЕ МУ ДАДЕ 5.000 ДЕНАРИ ЗА ТУЃА НЕГА, ДРЖАВАТА ИЗБЕГНУВА ЗДРАВСТВЕН ПРЕГЛЕД НА СКОПЈАНЕЦ СО НОГА ПОКУСА ЗА 10 САНТИМЕТРИ И ДУЗИНА ДРУГИ БОЛЕСТИ

ЗА ДА НЕ МУ ДАДЕ 5.000 ДЕНАРИ ЗА ТУЃА НЕГА, ДРЖАВАТА ИЗБЕГНУВА ЗДРАВСТВЕН ПРЕГЛЕД НА СКОПЈАНЕЦ СО НОГА ПОКУСА ЗА 10 САНТИМЕТРИ И ДУЗИНА ДРУГИ БОЛЕСТИ

И со 4 добиени пресуди пред Управниот суд, скопјанецот Васе Стојановски (63) кој има лекарско конзилијарно мислење дека треба да добива месечна помош ...
УПРАВЕН СУД СО ПОНИШТУВАЊЕ НА НАШАТА ОДЛУКА ЗА РАСКИН НА ДОГОВОРОТ ЗА РУДНИЦИТЕ ВО СТРУМИЧКО, АВТОМАТСКИ НЀ ЗАДОЛЖИ ДА ГИ СПОИМЕ КОНЦЕСИИТЕ, ТВРДИ БЕКТЕШИ

УПРАВЕН СУД СО ПОНИШТУВАЊЕ НА НАШАТА ОДЛУКА ЗА РАСКИН НА ДОГОВОРОТ ЗА РУДНИЦИТЕ ВО СТРУМИЧКО, АВТОМАТСКИ НЀ ЗАДОЛЖИ ДА ГИ СПОИМЕ КОНЦЕСИИТЕ, ТВРДИ БЕКТЕШИ

Министерот за економија Крешник Бектеши тврди дека одлуката на Вишиот управен суд за поништување на одлуката на Владата за раскинување на договорот за ...
КРЕШНИК БЕКТЕШИ ЈА ИЗЛАЖАЛ ЦЕЛА ВЛАДА ДА ГЛАСА ЗА СПОЈУВАЊЕ НА КОНЦЕСИИТЕ ЗА РУДНИЦИТЕ СО НЕПОСТОЕЧКА ОДЛУКА, ВЕЛАТ СПАСОВСКИ, ШУКОВА И ПЕТРОВСКА

КРЕШНИК БЕКТЕШИ ЈА ИЗЛАЖАЛ ЦЕЛА ВЛАДА ДА ГЛАСА ЗА СПОЈУВАЊЕ НА КОНЦЕСИИТЕ ЗА РУДНИЦИТЕ СО НЕПОСТОЕЧКА ОДЛУКА, ВЕЛАТ СПАСОВСКИ, ШУКОВА И ПЕТРОВСКА

Министерот за економија Крешник Бектеши ја измамил Владата, премиерот Димитар Ковачевски и министрите дека Управен суд донел одлука за спојување на ко ...
ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДНА БУНА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО СТРУМИЧКО, ГНЕВНИ ШТО ВЛАДАТА СПОИ ДВЕ КОНЦЕСИИ ЗА РУДНИКОТ НА „ЕУРОМАКС“

ВРЕМЕ Е ЗА НАРОДНА БУНА, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ПРОТИВ РУДНИЦИ ВО СТРУМИЧКО, ГНЕВНИ ШТО ВЛАДАТА СПОИ ДВЕ КОНЦЕСИИ ЗА РУДНИКОТ НА „ЕУРОМАКС“

Активистите од „Здрава котлина“ со неверување ја дочекаа информацијата дека Владата донела одлука за спојување на двете концесии за рудник за бакар и ...
1 2 3 6 10 / 51 НАПИСИ