Таг: Управен суд

1 2 3 4 5 30 / 41 НАПИСИ
УПРАВНИОТ СУД ДОСЕГА ОДБИ 16 ТУЖБИ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

УПРАВНИОТ СУД ДОСЕГА ОДБИ 16 ТУЖБИ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

Управниот суд досега ги соопшти одлуките за 16 тужби против решенијата на Државната изборна комисија по приговорите за првиот круг од локалните избори ...
УПРАВНИТЕ СУДИИ ОБВИНЕТИ ВО „ТИТАНИК 2“ ОДЛУЧУВААТ ПО ТУЖБИТЕ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

УПРАВНИТЕ СУДИИ ОБВИНЕТИ ВО „ТИТАНИК 2“ ОДЛУЧУВААТ ПО ТУЖБИТЕ ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

Петтемина судии, обвинети за злоупотреба на службената положба во предметот “Титаник 2“ на СЈО за изборни нерегуларности, одлучуваат за поднесените ту ...
ВМРО-ДПМНЕ, ТМРО И ЛЕВИЦА ПОДНЕСОА 27 ТУЖБИ ДО УПРАВНИОТ СУД ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

ВМРО-ДПМНЕ, ТМРО И ЛЕВИЦА ПОДНЕСОА 27 ТУЖБИ ДО УПРАВНИОТ СУД ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

До Управниот суд се поднесени 27 тужби против решенијата на Државната изборна комисија за приговорите за првиот круг од локалните избори, соопшти утри ...
ТРАНСРОДОВА ЖЕНА ДОБИ ПРАВО НА ПРОМЕНА НА ОЗНАКАТА ЗА ПОЛ И МАТИЧНИОТ БРОЈ ВО ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, ВТОРА ВАКВА ОДЛУКА НА УПРАВНИОТ СУД

ТРАНСРОДОВА ЖЕНА ДОБИ ПРАВО НА ПРОМЕНА НА ОЗНАКАТА ЗА ПОЛ И МАТИЧНИОТ БРОЈ ВО ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, ВТОРА ВАКВА ОДЛУКА НА УПРАВНИОТ СУД

Трансродова жена денес доби право во матичната евиденција да ѝ се смени ознаката за пол и матичниот број, откако Управниот суд на денешната јавна седн ...
УПРАВНИОТ СУД МУ ЗАБРАНИ НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ ДА ЈА УРИВА ГАРАЖАТА ШТО МУ ПРЕЧИ НА ЕКСМИНИСТЕРОТ СПИРО РИСТОВСКИ

УПРАВНИОТ СУД МУ ЗАБРАНИ НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ ДА ЈА УРИВА ГАРАЖАТА ШТО МУ ПРЕЧИ НА ЕКСМИНИСТЕРОТ СПИРО РИСТОВСКИ

Управниот суд на Република Македонија донесе Решение за времена мерка со која ѝ се забранува на Општина Карпош да презема какви било дејствија, сè до ...
СЕМЕЈСТВО ЧЕКА 16 ГОДИНИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ДА ИМ ГО ВРАТИ ЗЕМЈИШТЕТО СО ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА

СЕМЕЈСТВО ЧЕКА 16 ГОДИНИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ДА ИМ ГО ВРАТИ ЗЕМЈИШТЕТО СО ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА

  Најголемиот број претставки кај Народниот правобранител од областа на имотно-правните односи за 2014, 2015 и 2016 година биле од изманипулир ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ  ЉУТВИУ ЈА КОЧИ ПРАВДАТА ЗА СИРОМАШНА СТУДЕНТКА ОДБИЕНА ЗА СТИПЕНДИЈА

МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ  ЉУТВИУ ЈА КОЧИ ПРАВДАТА ЗА СИРОМАШНА СТУДЕНТКА ОДБИЕНА ЗА СТИПЕНДИЈА

Студентка од Скопје, која е на постдипломски студии и наскоро ќе магистрира, седум години бара правда пред Министерството за образование и наука, Влад ...
УПРАВНИОТ СУД ГИ ОДБИ ТУЖБАТА И ВРЕМЕНАТА МЕРКА ЗА СТОПИРАЊЕ НА ИЗБОРОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВРХОВНИОТ СУД

УПРАВНИОТ СУД ГИ ОДБИ ТУЖБАТА И ВРЕМЕНАТА МЕРКА ЗА СТОПИРАЊЕ НА ИЗБОРОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВРХОВНИОТ СУД

Управниот суд ги одби тужбата на судијката Лидија Неделкова за повторување на вонредното оценување на Судскиот ...
ЛИДИЈА НЕДЕЛКОВА УШТЕ ЧЕКА ОДЛУКА НА УПРАВНИОТ СУД ЗА НЕЈЗИНИТЕ ТУЖБИ ПРОТИВ СУДСКИОТ СОВЕТ

ЛИДИЈА НЕДЕЛКОВА УШТЕ ЧЕКА ОДЛУКА НА УПРАВНИОТ СУД ЗА НЕЈЗИНИТЕ ТУЖБИ ПРОТИВ СУДСКИОТ СОВЕТ

Управниот суд го проби рокот и не донесе одлука во законски утврдените седум дена дали ќе го запре оспорениот избор на претседател на Врховниот суд. Б ...
УПРАВЕН СУД РЕШАВА ЗА ОСПОРЕНИОТ ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВРХОВНИОТ СУД

УПРАВЕН СУД РЕШАВА ЗА ОСПОРЕНИОТ ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ВРХОВНИОТ СУД

Тужбата на експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова против начинот како е оценета, против вонредното оценување на кандидатите за претседат ...
1 2 3 4 5 30 / 41 НАПИСИ