Таг: вакцинирање

1 8 9 10 11 100 / 106 НАПИСИ
90-ГОДИШНА ЖЕНА ОД СЕВЕРНА ИРСКА ПРВА ПРИМИ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ОТКАКО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПОЧНА СО ИМУНИЗАЦИЈАТА

90-ГОДИШНА ЖЕНА ОД СЕВЕРНА ИРСКА ПРВА ПРИМИ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ОТКАКО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПОЧНА СО ИМУНИЗАЦИЈАТА

Деведесетгодишна жена од Енискилен во Северна Ирска е првиот човек на светот кој примил вакцина против ковид-19 надвор од тестирањата, откако Велика Б ...
БРИТАНИЈА ЌЕ ВАКЦИНИРА 400.000 ЛУЃЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА, СИТЕ ЌЕ ПРИМАТ ПО ДВЕ ДОЗИ ВО РОК ОД 21 ДЕН

БРИТАНИЈА ЌЕ ВАКЦИНИРА 400.000 ЛУЃЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА, СИТЕ ЌЕ ПРИМАТ ПО ДВЕ ДОЗИ ВО РОК ОД 21 ДЕН

Министерот за здравство Мет Хенкок изјави дека Велика Британија следната недела ќе ги добие првите 800.000 дози од вакцината против ковид-19 на „Фајзе ...
БРИТАНИЈА НАЗНАЧИ МИНИСТЕР ЗА ВАКЦИНИ, ИМУНИЗАЦИЈАТА БИ МОЖЕЛА ДА ПОЧНЕ ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ

БРИТАНИЈА НАЗНАЧИ МИНИСТЕР ЗА ВАКЦИНИ, ИМУНИЗАЦИЈАТА БИ МОЖЕЛА ДА ПОЧНЕ ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ

Велика Британија именуваше министер за вакцини, додека земјата се подготвува за вакцинирање на милиони луѓе против ковид-19, што би можело да почне во ...
БРИТАНИЈА ПЛАНИРА ДА ОДОБРИ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ПРЕД САД, ГЕРМАНИЈА ЌЕ ПОЧНЕ СО ВАКЦИНИРАЊЕТО ВО ДЕКЕМВРИ

БРИТАНИЈА ПЛАНИРА ДА ОДОБРИ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 ПРЕД САД, ГЕРМАНИЈА ЌЕ ПОЧНЕ СО ВАКЦИНИРАЊЕТО ВО ДЕКЕМВРИ

Додека лидерите на Г20 ветуваат дека ќе обезбедат рамномерна дистрибуција на вакцините и лековите против ковид-19 со цел посиромашните земји да не бид ...
НЕМА ВЕЌЕ ВАКЦИНИ ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП НА ПРИВАТНО ВО СКОПЈЕ, СИТЕ ДОЗИ ПРОДАДЕНИ ЗА НЕКОЛКУ ЧАСА

НЕМА ВЕЌЕ ВАКЦИНИ ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП НА ПРИВАТНО ВО СКОПЈЕ, СИТЕ ДОЗИ ПРОДАДЕНИ ЗА НЕКОЛКУ ЧАСА

За неколку часа се продадоа сите вакцини против сезонски грип на приватно во Скопје. Денеска, откако почна вакцинацијата, во Центарот за јавно здравје ...
ЕВРОПСКАТА УНИЈА ПЛАНИРА ДА ГО ВКЛУЧИ И БАЛКАНОТ ВО ПРВИЧНАТА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19 НА 40% ОД НАСЕЛЕНИЕТО

ЕВРОПСКАТА УНИЈА ПЛАНИРА ДА ГО ВКЛУЧИ И БАЛКАНОТ ВО ПРВИЧНАТА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19 НА 40% ОД НАСЕЛЕНИЕТО

Велика Британија, Европска Унија и нејзините партнери, што ги вклучува и балканските земји, се согласиле на заеднички план за вакцинација против ковид ...
ДЕТСКАТА ПАРАЛИЗА ИСКОРЕНЕТА ВО АФРИКА ПО ПОВЕЌЕДЕЦЕНИСКИТЕ НАПОРИ

ДЕТСКАТА ПАРАЛИЗА ИСКОРЕНЕТА ВО АФРИКА ПО ПОВЕЌЕДЕЦЕНИСКИТЕ НАПОРИ

Африка ќе биде прогласена за област во која што детската парализа е искоренета, што се должи на повеќедецениските заеднички напори на меѓународните зд ...
ВАКЦИНИРАЈТЕ СЕ ИЛИ ОСТАНЕТЕ ДОМА – 26.000 ДЕЦА ОД ЊУЈОРК НЕВАКЦИНИРАНИ ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ШКОЛСКАТА ГОДИНА

ВАКЦИНИРАЈТЕ СЕ ИЛИ ОСТАНЕТЕ ДОМА – 26.000 ДЕЦА ОД ЊУЈОРК НЕВАКЦИНИРАНИ ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ШКОЛСКАТА ГОДИНА

Откако њујоршките власти во јуни, среде најголемата епидемија на мали сипаници од 1992 година, ја укинаа можноста за невакцинирање од верски причини, ...
ГЕРМАНИЈА ВОВЕДУВА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ВАКЦИНИРАЊЕ ПРОТИВ СИПАНИЦИ ЗА ДЕЦА

ГЕРМАНИЈА ВОВЕДУВА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ВАКЦИНИРАЊЕ ПРОТИВ СИПАНИЦИ ЗА ДЕЦА

Германската влада предложи мерка со која вакцинирањето против мали сипаници ќе стане задолжително за деца и за вработените во градинките и училиштата. ...
ЊУЈОРК ГО ЗАБРАНИ НЕВАКЦИНИРАЊЕТО ОД ВЕРСКИ ПРИЧИНИ СРЕДЕ ЕПИДЕМИЈАТА НА МАЛИ СИПАНИЦИ

ЊУЈОРК ГО ЗАБРАНИ НЕВАКЦИНИРАЊЕТО ОД ВЕРСКИ ПРИЧИНИ СРЕДЕ ЕПИДЕМИЈАТА НА МАЛИ СИПАНИЦИ

Њујоршките власти ги укинаа верските исклучоци за вакцинирање на улилишни деца, додека државата се бори со епидемија на мали сипаници. Изгласувањето н ...
1 8 9 10 11 100 / 106 НАПИСИ