Таг: Велешко

ГО КАСНАЛА ЗМИЈА ДОДЕКА МИЕЛ РАЦЕ ВО ДВОР, ТРЕТО КАСНУВАЊЕ ВО ВЕЛЕШКО ЗА 10 ДЕНА

ГО КАСНАЛА ЗМИЈА ДОДЕКА МИЕЛ РАЦЕ ВО ДВОР, ТРЕТО КАСНУВАЊЕ ВО ВЕЛЕШКО ЗА 10 ДЕНА

Вчера доцна попладне, 74-годишен жител на велешкото село Бањица бил каснат од змија. Според неговото кажување тоа било поскок, a а го каснала околу 20 ...
ДАЛИ ЖИТОТО ДА СЕ ПРОДАДЕ ПОД РЕАЛНА ЦЕНА ИЛИ ДА СЕ ЧУВА ВО АМБАРИТЕ ПА ДА ГО ИЗЕДАТ ГЛУВЦИТЕ, РЕАГИРААТ ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЗА НИСКАТА ОТКУПНА ЦЕНА НА ЈАЧМЕНОТ И ПЧЕНИЦАТА

ДАЛИ ЖИТОТО ДА СЕ ПРОДАДЕ ПОД РЕАЛНА ЦЕНА ИЛИ ДА СЕ ЧУВА ВО АМБАРИТЕ ПА ДА ГО ИЗЕДАТ ГЛУВЦИТЕ, РЕАГИРААТ ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЗА НИСКАТА ОТКУПНА ЦЕНА НА ЈАЧМЕНОТ И ПЧЕНИЦАТА

Започна жетвата на житото во Велешко, а земјоделците се разочарани оти цената е иста како ланската, далеку од реалната. Пченицата се откупува по 11 де ...
ЗМИЈА ОТРОВНИЦА КАСНАЛА ДВАЈЦА ВЕЛЕШАНИ ДОДЕКА РАБОТЕЛЕ НА ЛОЗЈЕ, ПРЕФРЛЕНИ СЕ НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

ЗМИЈА ОТРОВНИЦА КАСНАЛА ДВАЈЦА ВЕЛЕШАНИ ДОДЕКА РАБОТЕЛЕ НА ЛОЗЈЕ, ПРЕФРЛЕНИ СЕ НА ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА

Змија каснала двајца велешани вчера додека работеле на лозје вчера околу 9ч во близина на Војнички Мост, кај селото Војница, кои откако им се влошила ...
ВРНЕЖИТЕ ОД ГРАД ГО УНИШТИЈА РОДОТ НА РАНОГРАДИНАРСКИТЕ КУЛТУРИ ВО ВЕЛЕШКО

ВРНЕЖИТЕ ОД ГРАД ГО УНИШТИЈА РОДОТ НА РАНОГРАДИНАРСКИТЕ КУЛТУРИ ВО ВЕЛЕШКО

Вчера попладне, во околината на Велес падна град кој го уништи пролетниот род. Настрада пред сè раниот зеленчук во селото Караслари, додека градот кој ...
ПОЧНА АКЦИЈАТА ЗА ПОШУМУВАЊЕ ВО БЕЛА ВОДА, ВЕЛЕШКО, КАДЕ ЕСЕНВА ТРЕБА ДА СЕ ЗАСАДАТ 50 ИЛЈАДИ САДНИЦИ

ПОЧНА АКЦИЈАТА ЗА ПОШУМУВАЊЕ ВО БЕЛА ВОДА, ВЕЛЕШКО, КАДЕ ЕСЕНВА ТРЕБА ДА СЕ ЗАСАДАТ 50 ИЛЈАДИ САДНИЦИ

Стотина волонтери претпладнево во период од еден час засадуваа садници во близината на Велес. Планирано е есенва да се засадат 50 илјади садници, на п ...
ЦРВЕНИОТ КРСТ ОД ВЕЛЕС ПОДЕЛИ 25 ПАКЕТИ ХРАНА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ЧЕТИРИ СЕЛА  ШТО СЕ ОТСЕЧЕНИ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ НА ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ 

ЦРВЕНИОТ КРСТ ОД ВЕЛЕС ПОДЕЛИ 25 ПАКЕТИ ХРАНА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ЧЕТИРИ СЕЛА  ШТО СЕ ОТСЕЧЕНИ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ НА ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ 

Жителите на четири велешки села денес добија пакети со храна, оти поради штрајкот на железничарите не можат да се снабдат со потребните продукти. Паке ...
ВО ВЕЛЕШКО ИМА 80 СПОМЕНИЦИ ОД НОБ, ДЕСЕТИНА СЕ УКРАДЕНИ ИЛИ ОШТЕТЕНИ

ВО ВЕЛЕШКО ИМА 80 СПОМЕНИЦИ ОД НОБ, ДЕСЕТИНА СЕ УКРАДЕНИ ИЛИ ОШТЕТЕНИ

Во Велешко има 80-тина споменици, спомен-обележја и спомен бисти кои се посветени на борбите и загинатите во Народно-ослободителната борба (НОБ) во Вт ...
7 / 7 НАПИСИ