Таг: Венко Филипче

1 2 3 63 10 / 627 НАПИСИ
НАВРЕМЕНО РЕАГИРАВМЕ ЗА НАБАВКА НА ВАКЦИНИТЕ, СИТЕ ЗЕМЈИ ИМААТ ПРОБЛЕМИ ДА ГИ ДОБИЈАТ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

НАВРЕМЕНО РЕАГИРАВМЕ ЗА НАБАВКА НА ВАКЦИНИТЕ, СИТЕ ЗЕМЈИ ИМААТ ПРОБЛЕМИ ДА ГИ ДОБИЈАТ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Обезбедени се два фрижидери за чување на вакцините против ковид-19 и направен е планот за вакцинација која, како што вели министерот за здравство Венк ...
ОД 21 ЈАНУАРИ КАФУЛИЊАТА ЌЕ РАБОТАТ ДО 21 ЧАСОТ, ЌЕ РАЗМИСЛИМЕ ДАЛИ ЌЕ ДОЗВОЛИМЕ И ДО 23, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

ОД 21 ЈАНУАРИ КАФУЛИЊАТА ЌЕ РАБОТАТ ДО 21 ЧАСОТ, ЌЕ РАЗМИСЛИМЕ ДАЛИ ЌЕ ДОЗВОЛИМЕ И ДО 23, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Од 21 јануари кафулињата и рестораните повторно ќе работат до 21 часот. Министерот за здравство Венко Филипче вели дека епидемиолошката слика во земја ...
ЛЕКАРИТЕ ДОБИЈА ПРОТОКОЛ ЗА УПОТРЕБА НА ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ЗЕМААТ НА СВОЈА РАКА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ЛЕКАРИТЕ ДОБИЈА ПРОТОКОЛ ЗА УПОТРЕБА НА ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“, ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ЗЕМААТ НА СВОЈА РАКА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Матичните лекари вчера преку Лекарската комора добија протокол за употреба на лекот „ивермектин“ кај пациенти со ковид-19, откако беше изготвен од стр ...
НЕ Е ПЕТОК

НЕ Е ПЕТОК

До тука е партијата, од тука натаму е државата ...
ГИНЕКОЛОГИЈА ДОБИ ДНЕВНА БОЛНИЦА ЗА АБОРТУСИ, ЌЕ СЕ НАБАВИ И РОБОТ-ХИРУРГ

ГИНЕКОЛОГИЈА ДОБИ ДНЕВНА БОЛНИЦА ЗА АБОРТУСИ, ЌЕ СЕ НАБАВИ И РОБОТ-ХИРУРГ

Гинеколошко-акушерската клиника во Скопје (ГАК) доби нов простор за Дневната болница и сала за киретажа. Станува збор за современо опремен мини центар ...
ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОРОНАВИРУС ЗА 1,2 МИЛИОНИ ГРАЃАНИ ВО ЗЕМЈАВА ЌЕ СТИГНАТ ОД ТРИ МЕСТА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

ВАКЦИНИ ПРОТИВ КОРОНАВИРУС ЗА 1,2 МИЛИОНИ ГРАЃАНИ ВО ЗЕМЈАВА ЌЕ СТИГНАТ ОД ТРИ МЕСТА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Ќе стигнат вакцини против ковид-19 за 1,2 милиони граѓани во земјава, што значи ќе се опфати скоро 60 отсто од населението, што се претпоставува дека ...
ПРВИТЕ 5.850 ВАКЦИНИ ОД „ФАЈЗЕР“ ЌЕ СТИГНАТ ВО ФЕВРУАРИ, А 400.000 ДО КРАЈ НА ГОДИНАВА, КАЖА ФИЛИПЧЕ

ПРВИТЕ 5.850 ВАКЦИНИ ОД „ФАЈЗЕР“ ЌЕ СТИГНАТ ВО ФЕВРУАРИ, А 400.000 ДО КРАЈ НА ГОДИНАВА, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Македонија во февруари ќе добие вакцини пртоив ковид-19 за 2.925 граѓани од првата пратка на „Фазјер“ со 5.850 вакцини, соопшти Министерството за здра ...
ОД „ФАЈЗЕР“ НЀ ЗАМОЛИЈА ДА НЕ ОБЈАВУВАМЕ КОЛКУ ВАКЦИНИ ЌЕ ДОБИЕМЕ, ИНАКУ ТОЧНО ЗНАЕМЕ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

ОД „ФАЈЗЕР“ НЀ ЗАМОЛИЈА ДА НЕ ОБЈАВУВАМЕ КОЛКУ ВАКЦИНИ ЌЕ ДОБИЕМЕ, ИНАКУ ТОЧНО ЗНАЕМЕ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Министерот за здравство Венко Филипче кажа дека точно знае колку дози вакцини против коронавирус треба Македонија да добие во февруари, март и април, ...
МОЖНО Е ДА ИМА МИНИ ПИК НА КОРОНАКРИЗАТА АКО НЕ СЕ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

МОЖНО Е ДА ИМА МИНИ ПИК НА КОРОНАКРИЗАТА АКО НЕ СЕ ПОЧИТУВААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Можно е да има мини пик понатаму, но тој би се должел на непочитување на мерките за заштита од ковид-19, рече денес министерот за здравство Венко Фили ...
ДОКТОРИТЕ ДА МОЖАТ ДА ЛЕЧАТ И НАДВОР ОД МАТИЧНАТА БОЛНИЦА, НЕ САМО ВО ДРУГИ ДРЖАВНИ ТУКУ И ВО ПРИВАТНИ БОЛНИЦИ, ФИЛИПЧЕ ПРЕДЛАГА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ

ДОКТОРИТЕ ДА МОЖАТ ДА ЛЕЧАТ И НАДВОР ОД МАТИЧНАТА БОЛНИЦА, НЕ САМО ВО ДРУГИ ДРЖАВНИ ТУКУ И ВО ПРИВАТНИ БОЛНИЦИ, ФИЛИПЧЕ ПРЕДЛАГА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ

Лекарите од јавното здравство ќе може да патуваат од еден во друг град од земјава за да пружат одредена здравствена услуга и тоа во јавна и во приватн ...
1 2 3 63 10 / 627 НАПИСИ