Таг: Владимир Пешевски

1 2 328 / 28 НАПИСИ
ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ ДАЛА КОНЦЕСИИ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ РУДА ВО 22 ОПШТИНИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

ВЛАДАТА НА ГРУЕВСКИ ДАЛА КОНЦЕСИИ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ РУДА ВО 22 ОПШТИНИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА

Владата на Никола Груевски на седница во 2014 година донела одлука да се издаваат концесии за проспекциски геолошки истражувања за металични минерални ...
НА ПЕШЕВСКИ НЕ МУ СМЕТА АЛБАНСКИ НА ПРЕС НА ВЛАДАТА

НА ПЕШЕВСКИ НЕ МУ СМЕТА АЛБАНСКИ НА ПРЕС НА ВЛАДАТА

Министерката за локална самоуправа Ширете Елези на заедничката прес-конференција во Владата со вицепремиерот Владимир Пешевски, се обрати на албански ...
ШТО ПОШИРОКА ПОДДРШКА ЗА НОВАТА ВЛАДА, ТОЛКУ ПОДОБРО, ПОРАЧА ХАН

ШТО ПОШИРОКА ПОДДРШКА ЗА НОВАТА ВЛАДА, ТОЛКУ ПОДОБРО, ПОРАЧА ХАН

Еврокомесарот за проширување и добрососедска политика Јоханес Хан вели дека во Македонија треба да се формира влада со широка поддршка, но дека не е д ...
МИЛОШОСКИ ШЕСТ ГОДИНИ ВО БИТОЛА ВЕТУВА ТОПЛИФИКАЦИЈА

МИЛОШОСКИ ШЕСТ ГОДИНИ ВО БИТОЛА ВЕТУВА ТОПЛИФИКАЦИЈА

Оваа грејна сезона се навршија десет години откако паднаа првите ветувања дека Битола ќе се топлифицира. Во 2006, неколку месеци по парламентраните из ...
ЗНМ БАРА ОСТАВКА ОД ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ПЕШЕВСКИ ОТИ НАВРЕДИЛ НОВИНАРКА

ЗНМ БАРА ОСТАВКА ОД ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ПЕШЕВСКИ ОТИ НАВРЕДИЛ НОВИНАРКА

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) остро гo осуди вицепремиерот Владимир Пешевски, кој минатата недела, по прес конференцијата на која го пре ...
НЕ КРАТИМЕ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ, ПРЕФРЛАМЕ ПАРИ ВО ДРУГА ФИСКАЛНА ГОДИНА, РЕАГИРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

НЕ КРАТИМЕ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ, ПРЕФРЛАМЕ ПАРИ ВО ДРУГА ФИСКАЛНА ГОДИНА, РЕАГИРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство вели дека не се крати од терапијата за пациенти со ретки болести, со последната одлука на Владата да се намалат 49 милиони ...
ВЛАДАТА СКРАТИ 797.000 ЕВРА ЗА БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ

ВЛАДАТА СКРАТИ 797.000 ЕВРА ЗА БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ

Со одлука на Владата од 20 септември годинава се намалуваат средствата во Програмата за лекување ретки болести за 2016 година за 49 милиони денари, ил ...
ВЛАДАТА СЕ ЗАДОЛЖУВА СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

ВЛАДАТА СЕ ЗАДОЛЖУВА СО 650 МИЛИОНИ ЕВРА

Владата ја издаде новата еврообврзница, со која Република Македонија ќе се задолжи за 650 милиони евра. Одлуката е донесена на 21 јуни и е веќе обј ...
1 2 328 / 28 НАПИСИ