Таг: врв

БИТОЛСКИ ПЛАНИНАРИ ПРВОТО ИЗГРЕЈСОНЦЕ ВО НОВАТА ГОДИНА ГО ДОЧЕКАА НА ПЕЛИСТЕР

БИТОЛСКИ ПЛАНИНАРИ ПРВОТО ИЗГРЕЈСОНЦЕ ВО НОВАТА ГОДИНА ГО ДОЧЕКАА НА ПЕЛИСТЕР

Осма година по ред, традиционално членови од Планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“, големи вљубеници во планината, првото изгрејсонце во Новата годин ...
ИЗЛОЖБА СО 30 ДЕЛА ОД ГАБИ И ЛИШАИ СЕ ОТВОРА НА ВРВОТ СЕЧЕНА СКАЛА НА БЕЛАСИЦА

ИЗЛОЖБА СО 30 ДЕЛА ОД ГАБИ И ЛИШАИ СЕ ОТВОРА НА ВРВОТ СЕЧЕНА СКАЛА НА БЕЛАСИЦА

Струмичанката Кристина Зимбакова утре на врвот Сечена Скала на Беласица, висок 1.740 мнв, ќе ја отвори својата самостојна изложба „Ја извишила фортуна ...
БИТОЛСКИ ПЛАНИНАРИ ПРВОТО КАФЕ ВО НОВАТА ГОДИНА ГО ИСПИЈА НА ВРВОТ ПЕЛИСТЕР

БИТОЛСКИ ПЛАНИНАРИ ПРВОТО КАФЕ ВО НОВАТА ГОДИНА ГО ИСПИЈА НА ВРВОТ ПЕЛИСТЕР

Битолските планинари Влатко Крбалески, Менде и Елена Давиткивски, Иванчо Тошевски, Петар Нолев, Игор Радичовски и Зоран Зрла Бауловски првото кафе во ...
САЛИ БУРАНЕДИН НА 67 ГОДИНИ ПО ИЛЈАДИТИ ПАТ ЌЕ ГО ИСКАЧИ ВРВОТ СОЛУНСКА ГЛАВА ЗА ГИНИСОВ РЕКОРД

САЛИ БУРАНЕДИН НА 67 ГОДИНИ ПО ИЛЈАДИТИ ПАТ ЌЕ ГО ИСКАЧИ ВРВОТ СОЛУНСКА ГЛАВА ЗА ГИНИСОВ РЕКОРД

Шеесет и седумгодишниот Сали Буранедин, еден од највозрасните и најагилни планинари во Македонија, денес ќе ја има својата неофицијална промоција за в ...
СЕДУМГОДИШНИОТ АНДРЕЈ И ОСУМГОДИШНИОТ ЕВГЕНИЈ СЕ СНОУБОРДЕРСКА АТРАКЦИЈА НА ПЕЛИСТЕР

СЕДУМГОДИШНИОТ АНДРЕЈ И ОСУМГОДИШНИОТ ЕВГЕНИЈ СЕ СНОУБОРДЕРСКА АТРАКЦИЈА НА ПЕЛИСТЕР

На две години застанаа на скии, а денес се најмадите сноубордери на Пелистер.  Oсумгодишниот Евгениј Ристевски и неговиот прв братучед седумгодишниот ...
13-ГОДИШЕН БИТОЛЧАНЕЦ ИСКАЧИ 24 ВРВОВИ БЕЗ ПРОФЕСИОНАЛНА ПЛАНИНАРСКА ОПРЕМА

13-ГОДИШЕН БИТОЛЧАНЕЦ ИСКАЧИ 24 ВРВОВИ БЕЗ ПРОФЕСИОНАЛНА ПЛАНИНАРСКА ОПРЕМА

Еден од најнадежните млади битолски планинари, 13-годишниот Антониј Трајчевски, минатата година освои дванаесет планински врвови, притоа искачувајќи с ...
6 / 6 НАПИСИ