Таг: Залив на коските

ЌЕ СЕ САНИРААТ СКРШЕНИТЕ ДАСКИ И ОГРАДА НА МУЗЕЈОТ ВО ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД, НО НЕ ЦЕЛОСНО ОТИ НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ

ЌЕ СЕ САНИРААТ СКРШЕНИТЕ ДАСКИ И ОГРАДА НА МУЗЕЈОТ ВО ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД, НО НЕ ЦЕЛОСНО ОТИ НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ

Со 500 илјади денари (над 8.000 евра), средства обезбедени од Министерството за култура, ќе се санираат оштетувањата на Музејот на вода во Заливот на ...
НА БРЕГОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОТКРИВМЕ ДОКАЗИ ЗА ПОЧЕТОЦИТЕ НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ЕВРОПА, ВЕЛАТ ШВАЈЦАРСКИ НАУЧНИЦИ

НА БРЕГОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ОТКРИВМЕ ДОКАЗИ ЗА ПОЧЕТОЦИТЕ НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ЕВРОПА, ВЕЛАТ ШВАЈЦАРСКИ НАУЧНИЦИ

Во овој дел од Балканот, на брегот на Охридското Езеро, се бележат почетоците на развојот на земјоделството во Европа. Тоа го покажува истражувањето ш ...
СЕ РАСПАЃА МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД

СЕ РАСПАЃА МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ЗАЛИВОТ НА КОСКИТЕ ВО ОХРИД

Музејот на вода во Заливот на коските кај Градиште, еден од најатрактивните и најпосетени локалитети во Охрид, се распаѓа. Оваа реплика на праисториск ...
3 / 3 НАПИСИ