Таг: ЗАМП

1 216 / 16 НАПИСИ
ОД ПОЛНОЌ ЌЕ НЕМА СРПСКА И МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ОД ПОЛНОЌ ЌЕ НЕМА СРПСКА И МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Забраната за емитување српска музика стартува од ноќва на полноќ, а од пред десет дена е забрането емитување македонска музика, па на македонските тел ...
ЗАБРАНЕТ ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ЗАБРАНЕТ ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Фолк фест Валандово нема да се одржи викендов како што беше планирано, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК. Причината е забраната од ЗАМП до медиумите да не емиту ...
ОД  САБОТА ЗАБРАНА И ЗА ЕМИТУВАЊЕ СРПСКА МУЗИКА

ОД САБОТА ЗАБРАНА И ЗА ЕМИТУВАЊЕ СРПСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП), на барање на Организацијата на српските музички автори СОКОЈ, им забрани јавно емитување ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПРЕСЕЧЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАБРАНИ ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПРЕСЕЧЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАБРАНИ ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП) од полноќ забрани јавно емитување на музика од автори, кои се нивни членови. Причината на ...
СОКОМ-МАП БАРА БЕТИ ДА МУ ЈА ОДЗЕМЕ ЛИЦЕНЦАТА НА ЗАМП ЗА ДА СЕ ЕМИТУВА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

СОКОМ-МАП БАРА БЕТИ ДА МУ ЈА ОДЗЕМЕ ЛИЦЕНЦАТА НА ЗАМП ЗА ДА СЕ ЕМИТУВА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Oрганизацијата СОКОМ-МАП, основана од Сојузот на композиторите на Македонија – СОКОМ, го повика Министерството за култура итно да му  ја одземе лиценц ...
ОД ПОЛНОЌ СТАРТУВА ЗАБРАНА ЗА ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ОД ПОЛНОЌ СТАРТУВА ЗАБРАНА ЗА ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП) забрани јавно емитување на музика од автори, кои се нивни членови. Забраната стартува од в ...
1 216 / 16 НАПИСИ