Таг: затвореници

1 2 3 20 / 24 НАПИСИ
НАД ПОЛОВИНА ОД ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ОД „ИДРИЗОВО“ ОДБИЛЕ РУЧЕК, БАРААТ АМНЕСТИЈА КАКО ЗА ОБВИНЕТИТЕ ОД 27 АПРИЛ

НАД ПОЛОВИНА ОД ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ОД „ИДРИЗОВО“ ОДБИЛЕ РУЧЕК, БАРААТ АМНЕСТИЈА КАКО ЗА ОБВИНЕТИТЕ ОД 27 АПРИЛ

600 затвореници од сите одделенија на затворот „Идризово“ попладнево одбиле да земат ручек поради штрајк. Во затворот има вкупно околу 1.100 затворени ...
ЗАТВОРЕНИЦИ ВО ИДРИЗОВО НАПРАВИЛЕ ПОЖАР И ПОПЛАВА ЗА ДА НЕ ИМ ГИ ЗЕМАТ ТЕЛЕФОНИТЕ

ЗАТВОРЕНИЦИ ВО ИДРИЗОВО НАПРАВИЛЕ ПОЖАР И ПОПЛАВА ЗА ДА НЕ ИМ ГИ ЗЕМАТ ТЕЛЕФОНИТЕ

Пожарот во затворот „Идризово“ кој се случи во понеделникот го предизвикале затвореници, за да не им бидат земени мобилните телефони од затворската по ...
ПРИЈАВЕТЕ НА 192 АКО СЕ ОБИДАТ ДА ВЕ СПРЕЧАТ ДА ГЛАСАТЕ ИЛИ ВЕ ОБЈАВАТ НА ФЕЈСБУК, ОБЈАВИ МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ

ПРИЈАВЕТЕ НА 192 АКО СЕ ОБИДАТ ДА ВЕ СПРЕЧАТ ДА ГЛАСАТЕ ИЛИ ВЕ ОБЈАВАТ НА ФЕЈСБУК, ОБЈАВИ МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ

Под засилено полициско обезбедување денес беше дистрибуиран гласачкиот материјал до општинските изборни комисии за утрешниот референдум. Се врши дистр ...
ПРВА ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКИ ОД ЗАТВОРЕНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА

ПРВА ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКИ ОД ЗАТВОРЕНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА

Казнено- поправниот дом од Штип и Народната библиотека „Гоце Делчев “ во Штип ги промовираа првите книги на затвореници во Македонија, стихозбирките „ ...
ЗАТВОРЕНИЦИ И СОЦИЈАЛЦИ ЌЕ ГО ЧИСТАТ КУМАНОВО

ЗАТВОРЕНИЦИ И СОЦИЈАЛЦИ ЌЕ ГО ЧИСТАТ КУМАНОВО

Осудени лица од Казнено-поправната установа во Куманово - затвор „К'шање“ и корисници на социјална помош ќе го чистат Куманово во наредните неколку ме ...
СРПСКИ ЗАТВОРЕНИЦИ СЕ ГРИЖАТ ЗА КУЧИЊА СКИТНИЦИ

СРПСКИ ЗАТВОРЕНИЦИ СЕ ГРИЖАТ ЗА КУЧИЊА СКИТНИЦИ

Во најголемиот српски затвор, некои од затворениците се опкружени со радоснo лаење и лижење од кучиња скитници. Затворот во Сремска Митровица, севе ...
ОД ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ АМНЕСТИРАНИ СТОТИНА ЗАТВОРЕНИЦИ

ОД ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ АМНЕСТИРАНИ СТОТИНА ЗАТВОРЕНИЦИ

Во Казнено-поправната установа затвор К`шање со отворено одделение во Крива Паланка, со Законот за амнестија на осудени лица опфатени се 109 затворени ...
815 ЗАТВОРЕНИЦИ ЌЕ БИДАТ ОПФАТЕНИ СО ЗАКОНОТ ЗА АМНЕСТИЈА

815 ЗАТВОРЕНИЦИ ЌЕ БИДАТ ОПФАТЕНИ СО ЗАКОНОТ ЗА АМНЕСТИЈА

Со предложениот закон за амнестија ќе бидат опфатени 815 осудени лица кои издржуваат казна затвор, вели директорот на Управата за извршување на санкци ...
ЧУВАРИТЕ КРАДАТ ОД ЗАТВОРЕНИЦИТЕ, ЕНДЕМСКА КОРУПЦИЈА ВО МАКЕДОНСКИТЕ ЗАТВОРИ

ЧУВАРИТЕ КРАДАТ ОД ЗАТВОРЕНИЦИТЕ, ЕНДЕМСКА КОРУПЦИЈА ВО МАКЕДОНСКИТЕ ЗАТВОРИ

Комисија на Советот на Европа забележала ендемска корупција, насилство без никаков повод врз затвореници, продажба на кревети во попристојни ќелии, пл ...
4.000 ОСУДЕНИЦИ ЧЕКААТ ДА ВЛЕЗАТ  ВО ЗАТВОР, СЕ ЧЕКА И АМНЕСТИЈАТА

4.000 ОСУДЕНИЦИ ЧЕКААТ ДА ВЛЕЗАТ ВО ЗАТВОР, СЕ ЧЕКА И АМНЕСТИЈАТА

Во моментов на дневна основа во „Идризово“ и во останатите затвори во Македонија има 2.900 затвореници, но 4.000 осудени лица чекаат да влезат во затв ...
1 2 3 20 / 24 НАПИСИ