Таг: жени

1 3 4 545 / 45 НАПИСИ
АКО ЖЕНИТЕ СЕ ДИСКРИМИНИРАНИ, ПОЛА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ НЕ СЕ КОРИСТАТ ЕФИКАСНО, ВЕЛИ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

АКО ЖЕНИТЕ СЕ ДИСКРИМИНИРАНИ, ПОЛА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ НЕ СЕ КОРИСТАТ ЕФИКАСНО, ВЕЛИ ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП

Ако жените се дискриминирани, тоа значи дека половина од човечките ресурси не се користат ефикасно и дека институциите можеби не се целосно препознаен ...
ДРЖАВАТА ЊУЈОРК СЛАВИ ЕДЕН ВЕК ОД ЖЕНСКОТО ПРАВО НА ГЛАС

ДРЖАВАТА ЊУЈОРК СЛАВИ ЕДЕН ВЕК ОД ЖЕНСКОТО ПРАВО НА ГЛАС

Државниот музеј на Њујорк во Олбени ја отвори изложбата „Гласови за жени: прослава на 100-годишнината “, која ја одбележува стогодишнината на женското ...
НОВА ИСТОРИСКА ОДЛУКА НА САУДИСКА АРАБИЈА, ЖЕНИТЕ ЌЕ СМЕАТ ДА ОДАТ НА СТАДИОН

НОВА ИСТОРИСКА ОДЛУКА НА САУДИСКА АРАБИЈА, ЖЕНИТЕ ЌЕ СМЕАТ ДА ОДАТ НА СТАДИОН

Саудиска Арабија ги реновира своите стадиони, со цел да им дозволи на жените одат на спортски натпревари. Откако донесе историска одлука со која на ...
ЌЕ СЕ ОДРЖИ ФЕСТИВАЛ ВО ШВЕДСКА НА КОЈ ЌЕ МОЖАТ ДА ПРИСУСТВУВААТ САМО ЖЕНИ

ЌЕ СЕ ОДРЖИ ФЕСТИВАЛ ВО ШВЕДСКА НА КОЈ ЌЕ МОЖАТ ДА ПРИСУСТВУВААТ САМО ЖЕНИ

Наредното лето, Шведска ќе биде домаќин на музички фестивал, на кој ќе присуствуваат само жени, по успешна краудфандинг кампања, која од 3.300 луѓе со ...
НА ЛЕВИЦА ИМ ЈА ВРАТИЛЕ ЛИСТАТА ВО ЃОРЧЕ ОТИ ИМАЛЕ МНОГУ ЖЕНИ ЗА СОВЕТНИЧКИ

НА ЛЕВИЦА ИМ ЈА ВРАТИЛЕ ЛИСТАТА ВО ЃОРЧЕ ОТИ ИМАЛЕ МНОГУ ЖЕНИ ЗА СОВЕТНИЧКИ

На Левица не им ја прифатиле листата за советници за Општина Ѓорче Петров оти на неа имало поголем број жени од предвидениот процент, односно немало д ...
1 3 4 545 / 45 НАПИСИ