Таг: животен век

ПАНДЕМИЈАТА ГО НАМАЛИЛА ОЧЕКУВАНИОТ ЖИВОТЕН ВЕК НАЈМНОГУ ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

ПАНДЕМИЈАТА ГО НАМАЛИЛА ОЧЕКУВАНИОТ ЖИВОТЕН ВЕК НАЈМНОГУ ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

За време на пандемијата, очекуваниот животен век во многу западни земји опаднал најмногу од Втората светска војна, покажа ново истражување. „Напредок ...
ЖИВОТНИОТ ВЕК ВО САД СЕ НАМАЛИЛ ЗА 18 МЕСЕЦИ ВО 2020, НАЈМНОГУ ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

ЖИВОТНИОТ ВЕК ВО САД СЕ НАМАЛИЛ ЗА 18 МЕСЕЦИ ВО 2020, НАЈМНОГУ ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

Пандемијата на коронавирусот го намалила просечниот животен век во САД за 18 месеци во минатата година, што е најголем годишен пад од Втората светска ...
2 / 2 НАПИСИ