Таг: животни

1 2 323 / 23 НАПИСИ
ФЛАМИНГА ОД ГЕРМАНИЈА И ЗЕБРИ ОД ЧЕШКА НАПРОЛЕТ ЌЕ СТИГНАТ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

ФЛАМИНГА ОД ГЕРМАНИЈА И ЗЕБРИ ОД ЧЕШКА НАПРОЛЕТ ЌЕ СТИГНАТ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

Напролет во скопската Зоолошка градина ќе стигнат нови животни, фламинга и зебри. Фламингата ќе бидат донација од Зоолошката градина во Келн, а зебрит ...
ЗАТВОРЕНИЦИ ОД „ШУТКА“ ЌЕ ЈА ЧИСТАТ СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

ЗАТВОРЕНИЦИ ОД „ШУТКА“ ЌЕ ЈА ЧИСТАТ СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

Затвореници од затворот во Шутка ќе волонтираат во скопската Зоолошка градина. Директорите на Зоолошката градина и КПУ „Скопје“, Ѓорѓи Галетановски и ...
10.000 ЛУЃЕ ГИ ПРЕЧЕКАА СЛОНИЦИТЕ ДУЊА И ДАЕЛА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА ГРАДИНА

10.000 ЛУЃЕ ГИ ПРЕЧЕКАА СЛОНИЦИТЕ ДУЊА И ДАЕЛА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА ГРАДИНА

Над 10.000 граѓани денеска дојдоа во скопската Зоолошка градинка да ги видат новите жители, слониците Дуња и Даела. Слониците досега беа во каранти ...
1 2 323 / 23 НАПИСИ