Таг: Златен венец

ПЛАГИЈАТ НА СКУЛПТУРА ОД АМЕРИКАНСКИ УМЕТНИК ИЗЛОЖЕНА НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

ПЛАГИЈАТ НА СКУЛПТУРА ОД АМЕРИКАНСКИ УМЕТНИК ИЗЛОЖЕНА НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

Светлечката инсталација со стиховите од „Т'га за југ“ поставена вчера во Паркот на поезијата во Струга по повод 59. Струшки вечери на поезијата (СВП) ...
СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА ЌЕ СЕ ОДРЖАТ И ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА, НО ВО СКРАТЕНА ФОРМА

СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА ЌЕ СЕ ОДРЖАТ И ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА, НО ВО СКРАТЕНА ФОРМА

Пандемијата на коронавирусот нема да го спречи одржувањето на Струшките вечери на поезијата оваа година и еден од најстарите и најзначајни светски пое ...
ИЗРАЕЛЕЦОТ АМИР ОР Е  ДОБИТНИК НА ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

ИЗРАЕЛЕЦОТ АМИР ОР Е ДОБИТНИК НА ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

Израелскиот поет, романописец и есеист Амир Ор е годинашен добитник на Златниот венец на Струшките вечери на поезијата (СВП), соопшти фестивалот. Нагр ...
ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ОД СКОПЈЕ ДО СТРУГА ЗА ПОЕТСКИТЕ ВЕЧЕРИ, НАЈАВИ ДИРЕКТОРОТ ТАСЕВСКИ

ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ОД СКОПЈЕ ДО СТРУГА ЗА ПОЕТСКИТЕ ВЕЧЕРИ, НАЈАВИ ДИРЕКТОРОТ ТАСЕВСКИ

Поетска порака која ќе се чита на свеченото отворање, организиран превоз и пренос во живо од настаните, се дел од новините за 58. издание на Струшките ...
СТРУШКИОТ ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ ЗА РОМАНСКАТА ПОЕТEСА АНА БЛАНДИЈАНА

СТРУШКИОТ ЗЛАТЕН ВЕНЕЦ ЗА РОМАНСКАТА ПОЕТEСА АНА БЛАНДИЈАНА

Романската поетеса Ана Бландијана е добитник на Златниот венец на Струшките вечери на поезијата (СВП), објави претседателката на Управниот одбор, проф ...
ЕГЗИЛОТ НА ПОЕТИТЕ Е ВО ФОКУСОТ НА 57. СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

ЕГЗИЛОТ НА ПОЕТИТЕ Е ВО ФОКУСОТ НА 57. СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

Педесет и седмото издание на Струшките вечери на поезијата почнува вечерва со со традиционално читање на „Т'га за југ' од Константин Миладинов и меѓун ...
ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ НА СВП ЗА ПОЛСКИОТ ПОЕТ ЗАГАЈЕВСКИ

ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ НА СВП ЗА ПОЛСКИОТ ПОЕТ ЗАГАЈЕВСКИ

Адам Загајевски, еден од најзначајните современи полски и светски поети е годинашен добитник на Златен венец на 57. Струшки вечери на поезијата (СВП). ...
НИТУ ЕДНА ПОЕТСКА НАГРАДА ВО СВЕТОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕРИ СО ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ, ВЕЛИ ЧАРЛС СИМИЌ, ГОДИНАШНИОТ ЛАУРЕАТ НА СВП

НИТУ ЕДНА ПОЕТСКА НАГРАДА ВО СВЕТОТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕРИ СО ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ, ВЕЛИ ЧАРЛС СИМИЌ, ГОДИНАШНИОТ ЛАУРЕАТ НА СВП

Добитникот на Пулицеровата награда, на „Едгаран Алан По“, на Грифиновата награда, „Валас Стивенс“, потоа на Американската акдемија и многу други највр ...
КАНАЃАНКАТА МАРГАРЕТ ЕТВУД Е ДОБИТНИК НА “„ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ“

КАНАЃАНКАТА МАРГАРЕТ ЕТВУД Е ДОБИТНИК НА “„ЗЛАТНИОТ ВЕНЕЦ“

Скопје, 21 март,2016 (САКАМДАКАЖАМ.МК) Канаѓанката Маргарет Етвуд е добитник на “Златниот венец“ на Струшките вечери на поезијата за оваа година, сооп ...
9 / 9 НАПИСИ