EJANI NËVEHTE111

1 Meqë dy partitë, VMRO-DPMNE-ja dhe LSDM-ja thonë se marrëveshja është e mirë, kjo do të thotë se është e mirë për ata. Por, nuk do të thotë se është e mirë për popullin. E as për qytetarët.  Madje, për VMRO-në me siguri është dy herë më e mirë, sepse ata janë gjithmonë dy hapa përpara LSDM-së. Dhe njëqind...

NUSE ÇEÇENE

1 E hajde tash, të shkojmë në pushim, mjaft tallemi në këtë vapë. Marrëveshja sa për marrëveshje është arritur. Si duken marrëveshjet në Maqedoni, madje edhe në jetën private? Shihemi nesër në ora 9? Ok, shihemi. Shihemi, sigurt? Po, po, shihemi, po më merr edhe njëherë të dëgjohemi. Po kështu edhe katër partitë në krye me ambasadorët e SHBA-së dhe...

ZGJOHU OJ KATE

1 Uji në liqenin e Dojranit të mërkurën do të jetë i cilësisë së shkëlqyer. Qeveria ka ndryshuar rregulloret për cilësinë e ujit, dhe uji që deri tani ndalohej për larje, nga e mërkura do të jetë ujë i përshtatshëm  për t’u pirë. Ç'mrekulli na bën një Gazetë Zyrtare. Val lë rregulloret na qenkan problem? Kur ka qenë problem të...

KLLAP 650 MILION

1 Ambasadori amerikan Xhes Bejli tha se në 15 vitet e fundit,nga  buxheti i SHBA-së janë shpenzuar 55 milionë dollarë për reformën e gjyqësorit dhe policisë në Maqedoni. “Më shumë se 600 gjyqtarë, 300 prokurorë publikë, 150 avokatë dhe më mbi 2,000 efektivë policie kanë përfituar nga kjo ndihmë", ka thënë Bejli. Po ne, valle kemi ndonjë përfitim? Nëse Amerika...

NjNSh për PSUKM

1 VMRO-DPMNE-ja qeverisëse na mbajti një leksion edukativ të gjithëve, nëpërmjet aksionit që ndërmori kundër Universitetit. Si të shkonte e gjitha sipas manualit. Në fillim, njësitë policore me armatim të rëndë, sikur të ishin duke ndjekur terrorista të ISIS-it, para dy javësh u futën me forcë në Universitet për të arrestuar shtatë profesorë të dyshuar për rryshfet.  Më pas, profesorëve...

 GJORGE DHE VIKTORI

1 Sa mirë Presidenti mblidhte shegë, numëronte lejlekë, shkonte në Azerbajxhan që ta nderojnë, kur ja që – përnjëherë i pëlqeu të jetë i rëndësishëm. I erdhi interesant që të shfaqej publikisht çdo tri javë me të vjellurat e tij, gjë të cilën Zyra e tij e paralajmëronte si deklaratë për publikun. Gjatë pushimeve në gjysmë lojë të kupës evropiane...

Të marrët budallenj

1 Vallë akoma çuditeni se si qeveria paska marrë guximin të shpikë një dredhi me ambulancat, në mënyrë që të provokohet një incident në protestat e Revolucionit të larmë dhe në të njëjtën kohë aty të shfaqet spontanisht një ekip gazetarësh korrierë, që rastësisht ta evidentojë mizorinë e demonstruesve antiqeveritarë? Nuk e di se pse çuditeni. Po njësoj dhe...

GJOLE TË PAGUAJË

1 Gruevski bëri edhe një vepër tjetër heroike. U paraqit para Prokurorisë Speciale si i dyshuar në lëndën “TNT” për rrënim të objektit Kozmos për qëllime hakmarrjeje politike. Kjo është lënda që mbajmë mend nga bombat pas deklaratave legjendare të Gruevskit “Mile mu kujtua”, “E bëri në brekë”, “Si thua ta ndryshojmë planin urbanistik”  dhe “Menjëherë me dinamit- mos...

TA KALAROFSHA QIELLIN

1 Të mos lajmërojë policia që ka ngritur padi penale kundër sulmuesve të Komunës së Qendrës që demonstronin për ndërtim të një kishe? Pothuaj tre vjet kanë kaluar? Kush e kujton këtë? Thjesht pyes, sepse lexova që policia sot ka ngritur padi penale. Paditë  janë për pjesëmarrje në protesta kundër veprimit të Ivanovit me të cilin u falën 56...

FALJE SEKTARE

1Ky revolucion i larmë doli super. Manifestim i bukur kulturoro-argëtues që po zgjat tanimë mbi 40 ditë. Çatalli është super inovacion. Pothuaj një shpikje po aq e mirë revolucionere dhe po aq efektive sa dhe druri i gdhendur në fillimin e shekullit që e festojmë si Topin e qershisë (Creshovo Topçe). Dhe bluzat me fytyrat e prokuroreve speciale janë...