Тагови Постови тагирани со "грејна сезона"

таг: грејна сезона

ПЕНЗИОНЕРИ ЧЕКААТ ДА РЕЗЕРВИРААТ ДРВА ЗА СЛЕДНАТА ЗИМА

Пензионери во Кавадарци чекаат да резервираат дрва за огрев за следната зима. За да нема уште поголеми гужви бидејќи интересот за обезбедување на греење за наредната зимска сезона е огромен, локалното Здружение на пензионери им издало бројчиња и сега секојдневно по седумдесет пензионери можат да си запишат огревно дрво. Досега се издадени седумстотини бројчиња, а интересот кај пензионерите за обезбедување...

ОЏАЧАРИТЕ ГО ЧИСТАТ ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

Тетово последниве години е еден од градовите со најзагаден воздух, а чадот од оџаците на домаќинствата кои се греат на дрва е меѓу повеќето фактори кои влијаат врз загадувањето. Оџачарите велат дека неисчистениот оџак многу повеќе го загадува воздухот од оџакот кој е чист и редовно се одржува. Грејната сезона е периодот кога оџачарите најчесто интервенираат за пожари од...