Категорија: Гласно за омбудсманот

1 2 3 4 5 13 30 / 124 НАПИСИ
ЗА ДА ИМ ВРАТИ 570 ДЕНАРИ ЗА УКИНАТАТА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА, УЈП ИМ БАРА НА ГРАЃАНИТЕ ДА Ѝ ПЛАТАТ 300 ДЕНАРИ

ЗА ДА ИМ ВРАТИ 570 ДЕНАРИ ЗА УКИНАТАТА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА, УЈП ИМ БАРА НА ГРАЃАНИТЕ ДА Ѝ ПЛАТАТ 300 ДЕНАРИ

Граѓани од цела Македонија го затрупаа Народниот правобранител со претставки зашто Управата за јавни приходи не им ги враќа парите од радиодифузната т ...
ПОЛИЦАЈЦИТЕ ПОСТАПИЈА ЗАКОНСКИ СО МУКОСКИ, ПЕШЕВСКА И АРНАУДОВ, МУ ОДГОВОРИ СПАСОВСКИ НА МЕМЕТИ

ПОЛИЦАЈЦИТЕ ПОСТАПИЈА ЗАКОНСКИ СО МУКОСКИ, ПЕШЕВСКА И АРНАУДОВ, МУ ОДГОВОРИ СПАСОВСКИ НА МЕМЕТИ

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски му одговори на Народниот правобранител Иџет Мемети дека полицијата при приведувањето на пратениците на ...
ОМБУДСМАНОТ РЕАГИРА ЗА ПРИВЕДУВАЊЕТО НА ПРАТЕНИЦИТЕ МУКОСКИ, ПЕШЕВСКА И АРНАУДОВ

ОМБУДСМАНОТ РЕАГИРА ЗА ПРИВЕДУВАЊЕТО НА ПРАТЕНИЦИТЕ МУКОСКИ, ПЕШЕВСКА И АРНАУДОВ

Народниот правобранител Иџет Мемети отворил постапка за случајот со приведувањето на пратениците од ВМРО- ДПМНЕ Крсто Мукоски, Жаклина Пешевска и Љубе ...
ДРЖАВНИТЕ И ЛОКАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО КУМАНОВО ГО ИГНОРИРААТ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ДРЖАВНИТЕ И ЛОКАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО КУМАНОВО ГО ИГНОРИРААТ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Претставниците на локалните и државни институции од Куманово не се заинтересирани за соработката со Народниот правобранител и невладините организации. ...
ДРЖАВАТА НЕ ИМ ИЗДАВА ЛИЧНА КАРТА НА БЕЗДОМНИЦИ, А ГИ КАЗНУВА АКО НЕМААТ

ДРЖАВАТА НЕ ИМ ИЗДАВА ЛИЧНА КАРТА НА БЕЗДОМНИЦИ, А ГИ КАЗНУВА АКО НЕМААТ

Осумнаесетгодишна девојка од Скопје која живее како бездомник, годинава не успеала да извади лична карта, и покрај тоа што е државјанин на Република М ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ БАРА ЕДНАКВИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ БЕЗ ПРЕЧКИ НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБЕНИ ПОТРЕБИ

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ БАРА ЕДНАКВИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ БЕЗ ПРЕЧКИ НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБЕНИ ПОТРЕБИ

Народниот правобранител Иџет Мемети повика на посветеност и работа за целосна интеграција на лицата со посебни потреби заради остварување на нивните п ...
НЕМА ГАРАНЦИЈА ДЕКА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ СЕ КВАЛИТЕТНИ, ВЛАДАТА ДА НАПРАВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ, ПОБАРА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

НЕМА ГАРАНЦИЈА ДЕКА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ СЕ КВАЛИТЕТНИ, ВЛАДАТА ДА НАПРАВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ, ПОБАРА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Народниот правобранител ѝ препорача на Владата да направи измени на Законот за лекови и медицински помагала, со кои што ќе се зајакне постапката за бе ...
ДО НОВА ГОДИНА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ВО ИДРИЗОВО И ШУТКА ЌЕ ДОБИЈАТ ЛЕКАР

ДО НОВА ГОДИНА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ВО ИДРИЗОВО И ШУТКА ЌЕ ДОБИЈАТ ЛЕКАР

До Нова година амбулантите во затворите во Идризово и Шуто Оризари ќе ги преземе Здравствен дом Скопје, кој за околу 2.000 затвореници треба да обезбе ...
КОВАЧ 34 ГОДИНИ ЧЕКА НОВ ДУЌАН, А ДРЖАВАТА И СТАРИОТ ГО ПРОДАЛА БЕЗ ДА МУ КАЖЕ

КОВАЧ 34 ГОДИНИ ЧЕКА НОВ ДУЌАН, А ДРЖАВАТА И СТАРИОТ ГО ПРОДАЛА БЕЗ ДА МУ КАЖЕ

Ковач од Куманово остана без дуќан кој го добил од Општината пред 34 години, откако го продало Акционерското друштво за стопанисување со станбен и дел ...
ПРАТЕНИЦИТЕ ВО ВТОРИОТ ОБИД ГИ ИЗГЛАСАА ПРЕПОРАКИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ПРАТЕНИЦИТЕ ВО ВТОРИОТ ОБИД ГИ ИЗГЛАСАА ПРЕПОРАКИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Собранието во вториот обид ги изгласа препораките на Народниот правобранител за подобрување на влошената состојба со човекови права и слободи, овојпат ...
1 2 3 4 5 13 30 / 124 НАПИСИ