Категорија: Култура

1 66 67 68 69 70 80 680 / 799 НАПИСИ
„КРАЈОТ НА ВРЕМЕТО“ НА МАНЧЕВСКИ ОСВОИ НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛОТ ВО АСПЕН

„КРАЈОТ НА ВРЕМЕТО“ НА МАНЧЕВСКИ ОСВОИ НАГРАДА НА ФЕСТИВАЛОТ ВО АСПЕН

„Крајот на времето“ на Милчо Манчевски освoи награда на  филмскиот фестивал Аспен Шортфест 2017 во САД, каде што на 5 април ја имаше и светската преми ...
МАНЧЕВСКИ НА САМИТ ВО АБУ ДАБИ СО ОЛБРАЈТ И ДИРЕКТОРИТЕ НА УНЕСКО, „КЕНЕДИ“ И „ГУГЕНХАЈМ“

МАНЧЕВСКИ НА САМИТ ВО АБУ ДАБИ СО ОЛБРАЈТ И ДИРЕКТОРИТЕ НА УНЕСКО, „КЕНЕДИ“ И „ГУГЕНХАЈМ“

  Режисерот Милчо Манчевски учествува на Глобалниот културен самит на највисоко ниво во Абу Даби, соопшти С-Прес. Меѓу учесниците се Медлин Ол ...
ПРОМОВИРАНИ НАЈНОВИТЕ КНИГИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО СТРЕСОТ НА САЕМОТ НА КНИГАТА

ПРОМОВИРАНИ НАЈНОВИТЕ КНИГИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО СТРЕСОТ НА САЕМОТ НА КНИГАТА

На Саемот на книгата во Скопје вчера беа промовирани новите книги од областа на психологијата, меѓу кои и Прирачник за стрес, здравје и справување со ...
СО ДИСКУСИЈА ЗА НАЧИНОТ НА ИСХРАНА ПРОМОВИРАНА КНИГАТА ЗДРАВИ И ВИТИ НА САЕМОТ НА КНИГАТА

СО ДИСКУСИЈА ЗА НАЧИНОТ НА ИСХРАНА ПРОМОВИРАНА КНИГАТА ЗДРАВИ И ВИТИ НА САЕМОТ НА КНИГАТА

Нутриционистот Тања Турунџиева ја промовираше книгата на Здрави и вити од Харви и Мерлин Дајмонд, двојката која го промени размислувањето на луѓето во ...
АРС СТУДИО СО НАЈНОВИ ИЗДАНИЈА ОД СВЕТСКИТЕ АВТОРИ НА САЕМОТ НА КНИГАТА

АРС СТУДИО СО НАЈНОВИ ИЗДАНИЈА ОД СВЕТСКИТЕ АВТОРИ НА САЕМОТ НА КНИГАТА

Саемот на книгата почна денеска, а присутен со уште една нова приказна е штандот на „Арс студио“ во хала 1, кадешто ќе може да ги најдете најновите из ...
„ДУПЛО ДНО“ ПРОТИВ  КВАЗИУМЕТНИЦИ И ПОЛТРОНИ ВО БИТОЛСКИ ТЕАТАР

„ДУПЛО ДНО“ ПРОТИВ  КВАЗИУМЕТНИЦИ И ПОЛТРОНИ ВО БИТОЛСКИ ТЕАТАР

Напишан е пред 34 година, а ја отсликува денешната состојба во општеството. „Дупло дно“, култниот текст на Горан Стефановски доживеа уште една нова из ...
НИЕДЕН АКАДЕМИК НЕ СЕ ПОЈАВИ НА ИЗЛОЖБАТА ЗА БОРИС ЧИПАН, АРХИТЕКТОТ НА МАНУ, БИСЕР НА МОДЕРНАТА НА БАЛКАНОТ

НИЕДЕН АКАДЕМИК НЕ СЕ ПОЈАВИ НА ИЗЛОЖБАТА ЗА БОРИС ЧИПАН, АРХИТЕКТОТ НА МАНУ, БИСЕР НА МОДЕРНАТА НА БАЛКАНОТ

На отворањето на изложбата „Борис  Чипан: по трагите на еден модернист“ во Музејот на Град Скопје, иако во чест на архитектот на зградата на Македонск ...
„НЕПРИЈАТЕЛОТ МЕЃУ НАС“ ЈА ОТВОРА ПРВАТА РЕВИЈА НА ГРЧКИ ФИЛМ ВО МАКЕДОНИЈА

„НЕПРИЈАТЕЛОТ МЕЃУ НАС“ ЈА ОТВОРА ПРВАТА РЕВИЈА НА ГРЧКИ ФИЛМ ВО МАКЕДОНИЈА

„Непријателот меѓу нас“, семејна драма на Јоргос Цемберопулос ја отвора вечерва (20 ч) првата ревија на грчки филмови во Македонија. Ревијата со 4 игр ...
„ЖЕНИТЕ И ПО НЕКОЈ МАЖ“ НА КАРДУЛА ГО ЗОВРЕ ЧИФТЕ АМАМ

„ЖЕНИТЕ И ПО НЕКОЈ МАЖ“ НА КАРДУЛА ГО ЗОВРЕ ЧИФТЕ АМАМ

„Жените и по некој маж“ на дизајнерот и активист Зоран Кардула го преполни вчера Чифте амам во Скопје со шаренолика публика како ретко кога на вакви н ...
ПОЧИНА СЛИКАРОТ НОВЕ ФРАНГОВСКИ, ОСНОВАЧ НА ГАЛИЧКАТА КОЛОНИЈА

ПОЧИНА СЛИКАРОТ НОВЕ ФРАНГОВСКИ, ОСНОВАЧ НА ГАЛИЧКАТА КОЛОНИЈА

Нове Франговски, еден од најекспонираните претставници на средната генерација ликовни уметници во Македонија, починa денеска по кусо боледување. Имаше ...
1 66 67 68 69 70 80 680 / 799 НАПИСИ