Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 153 154 155 156 157 164 1550 / 1633 НАПИСИ
НОВАТА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА НА ШПАРКАСЕ БАНКА СО ОПЦИЈА „СЛИКАЈ И ПЛАТИ“

НОВАТА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА НА ШПАРКАСЕ БАНКА СО ОПЦИЈА „СЛИКАЈ И ПЛАТИ“

Шпаркасе банка ја пушти во употреба својата мобилна апликација „С-банкинг“, која што на клиентите, меѓу другото, им овозможува плаќање на режиски трош ...
МЕРЕЊЕ НА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ: РИХТЕР МЕРИ ЈАЧИНА, МЕРКАЛИ ИНТЕНЗИТЕТ

МЕРЕЊЕ НА ЗЕМЈОТРЕСИТЕ: РИХТЕР МЕРИ ЈАЧИНА, МЕРКАЛИ ИНТЕНЗИТЕТ

Земјотресите се мерат според интензитет и јачина. Интензитетот е мерката на ефектот на земјотресот врз луѓето и зградите во специфично место, а мер ...
ПРОСТИТУТКИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БУНАТ ОТИ ДРЖАВАТА ПРЕМНОГУ СЕ ГРИЖИ ЗА НИВ

ПРОСТИТУТКИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА СЕ БУНАТ ОТИ ДРЖАВАТА ПРЕМНОГУ СЕ ГРИЖИ ЗА НИВ

Законот во Германија, кој стапи на сила во саботата на 1 јули, има за цел заштита на проститутките од принуда и експлоатација. Но, во познатата област ...
СЛИКАМ И ГИ БРОЈАМ ДИВОГРАДБИТЕ, ВЕЛИ САШО ПАНОВ, „ГРАДОНАЧАЛНИКОТ“ НА ПОПОВА ШАПКА

СЛИКАМ И ГИ БРОЈАМ ДИВОГРАДБИТЕ, ВЕЛИ САШО ПАНОВ, „ГРАДОНАЧАЛНИКОТ“ НА ПОПОВА ШАПКА

Го викаат „градоначалник“ на Попова Шапка, и не случајно бидејќи е еден од ретките жители на кој тука постојано престојува во текот на целата година. ...
ЅВЕЗДАТА НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ АНРИ САЛА ЌЕ СОЗДАДЕ ЗВУЧНА АРХИТЕКТУРА ВО ДАУТ-ПАШИН АМАМ

ЅВЕЗДАТА НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ АНРИ САЛА ЌЕ СОЗДАДЕ ЗВУЧНА АРХИТЕКТУРА ВО ДАУТ-ПАШИН АМАМ

Три дена во Скопје гостин на Националната галерија на Македонија (НГМ) беше еден од најпознатите светски современи уметници, Анри Сала.  САКАМДАКАЖАМ. ...
АКТУЕЛНАТА ТУРНЕЈА НА АДЕЛ ЌЕ Ѝ БИДЕ ПОСЛЕДНА

АКТУЕЛНАТА ТУРНЕЈА НА АДЕЛ ЌЕ Ѝ БИДЕ ПОСЛЕДНА

Поп суперѕвездата Адел кажа дека нејзината актуелна турнеја за наградуваниот албум „25“ ќе ѝ биде последна. 29-годишната британска пејачка додаде п ...
ДОМИНАЦИЈА НА АМЕРИКАНСКАТА АВИО ИНДУСТРИЈА НА ПАРИСКИОТ САЕМ ЗА АВИОНИ

ДОМИНАЦИЈА НА АМЕРИКАНСКАТА АВИО ИНДУСТРИЈА НА ПАРИСКИОТ САЕМ ЗА АВИОНИ

СПЕЦИЈАЛНО ОД ПАРИЗ ЗА САКАМДАКАЖАМ.МК - ИГОР ВЕЉКОВИЌ Остварувањата на американската авиоиндустрија го одбележаа годинашниот саем на авиони на аер ...
ЖИВЕЕШ ЛИ ПОДОБРО КОГА ЌЕ СЕ ИСЕЛИШ ОД МАКЕДОНИЈА, ИСТРАЖУВА НИНА  НИКОЛИЌ ВО НОВАТА ПРЕТСТАВА

ЖИВЕЕШ ЛИ ПОДОБРО КОГА ЌЕ СЕ ИСЕЛИШ ОД МАКЕДОНИЈА, ИСТРАЖУВА НИНА  НИКОЛИЌ ВО НОВАТА ПРЕТСТАВА

„Белградската трилогија“ е насловот на драма од Биљана Србљановиќ, која на сцената на Кино Култура ја режираше Нина Николиќ.  Со оваа претстава, режис ...
СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ДОБИЈА НАГРАДА НА САМИТОТ ВО ВИЕНА 

СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА НЕ ДОБИЈА НАГРАДА НА САМИТОТ ВО ВИЕНА 

Базата на податоци „Странски инвестиции под лупа“ на БИРН Македонија беше  меѓу петте номимирани за глобалната Награда за дата новинарство 2017, во ка ...
КАКО ДА СЕ РАСКАЖЕ ПРИКАЗНА СО НОВИТЕ ДИГИТАЛНИ АЛАТКИ, ТЕМА НА УРЕДНИЧКИОТ САМИТ ВО ВИЕНА

КАКО ДА СЕ РАСКАЖЕ ПРИКАЗНА СО НОВИТЕ ДИГИТАЛНИ АЛАТКИ, ТЕМА НА УРЕДНИЧКИОТ САМИТ ВО ВИЕНА

На Самитот на Глобалната уредничка мрежа што се одржува во Виена светските лидери во новинарството се соочуваат со предизвиците како да ги пренесат ин ...
1 153 154 155 156 157 164 1550 / 1633 НАПИСИ