Таг: 100-годишнина

ТРЕБЕНИШТЕ НЕ Е САМО МИНАТО, ТУКУ ИДНИНА – ОД МАРТ ДО АВГУСТ ЗЛАТНИТЕ МАСКИ ЗА ПРВПАТ ЗАЕДНО НА ИЗЛОЖБА ВО СКОПЈЕ

ТРЕБЕНИШТЕ НЕ Е САМО МИНАТО, ТУКУ ИДНИНА – ОД МАРТ ДО АВГУСТ ЗЛАТНИТЕ МАСКИ ЗА ПРВПАТ ЗАЕДНО НА ИЗЛОЖБА ВО СКОПЈЕ

Повеќе од 400 артефакти од некрополата во Требениште, Охрид, заедно со прочуените златни маски кои се наоѓаат во музеите во Бугарија, Србија и Македон ...
ГЕРМАНИЈА СЛАВИ 100 ГОДИНИ НА СЛАВНАТА ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН БАУХАУС

ГЕРМАНИЈА СЛАВИ 100 ГОДИНИ НА СЛАВНАТА ШКОЛА ЗА ДИЗАЈН БАУХАУС

Со повеќе од 700 настани во текот на целата година, Германија ќе ја слави 100-годишнината од основањето на славната школа за дизајн Баухаус. Баухаус д ...
ДА ГРАДИМЕ ЗАЕДНИЧКА ИДНИНА НА ЗЕМЈИТЕ ОД МЕДИТЕРАНОТ, КАЖА АМБАСАДОРОТ ТИМОНИЕ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 100-ГОДИШНИНАТА ОД БИТКАТА ЗА БИТОЛА

ДА ГРАДИМЕ ЗАЕДНИЧКА ИДНИНА НА ЗЕМЈИТЕ ОД МЕДИТЕРАНОТ, КАЖА АМБАСАДОРОТ ТИМОНИЕ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 100-ГОДИШНИНАТА ОД БИТКАТА ЗА БИТОЛА

Порака за братство и за градење на заедничка европска иднина упати францускиот амбасадор Кристијан Тимоние од чествувањето на стогодишнината од Биткат ...
3 / 3 НАПИСИ