Таг: 112

ДИСЦИПЛИНСКА ПОСТАПКА ЗА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА КОЈА НЕ МУ ПОМОГНАЛА НА ПАЦИЕНТ КОЈ ПАДНАЛ ОД КРЕВЕТ И СЕ ЈАВИЛ НА 112 ЗА ПОМОШ, ОД ВЕЛЕШКАТА БОЛНИЦА ЖАЛАТ И ВЕЛАТ ТОА Е ИЗОЛИРАН СЛУЧАЈ

ДИСЦИПЛИНСКА ПОСТАПКА ЗА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА КОЈА НЕ МУ ПОМОГНАЛА НА ПАЦИЕНТ КОЈ ПАДНАЛ ОД КРЕВЕТ И СЕ ЈАВИЛ НА 112 ЗА ПОМОШ, ОД ВЕЛЕШКАТА БОЛНИЦА ЖАЛАТ И ВЕЛАТ ТОА Е ИЗОЛИРАН СЛУЧАЈ

Велешката болница потврди дека пред месец и пол, пациент кој паднал од креветот два часа чекал помош па откако немало ни доктор ни сестра да му помогн ...
ПАДНАЛ ОД КРЕВЕТ ВО БОЛНИЦА И СЕ ЈАВИЛ НА 112 ОТИ ДВА ЧАСА НИКОЈ НЕ ДОШОЛ ДА ГО КРЕНЕ – ПОДКАСТ СО ДИРЕКТОРОТ НА ЦУК СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ

ПАДНАЛ ОД КРЕВЕТ ВО БОЛНИЦА И СЕ ЈАВИЛ НА 112 ОТИ ДВА ЧАСА НИКОЈ НЕ ДОШОЛ ДА ГО КРЕНЕ – ПОДКАСТ СО ДИРЕКТОРОТ НА ЦУК СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ

На единствениот број за итни случаи 112 дневно се примаат околу 2.000 повици. Како што вели директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК) Стојан ...
ДВОЈНО ПОВЕЌЕ ПОВИЦИ НА 112 ПОРАДИ НЕВРЕМЕТО, СИЛЕН ВЕТЕР ЌЕ ДУВА И ДЕНЕС

ДВОЈНО ПОВЕЌЕ ПОВИЦИ НА 112 ПОРАДИ НЕВРЕМЕТО, СИЛЕН ВЕТЕР ЌЕ ДУВА И ДЕНЕС

Двојно повеќе повици имало вчера во споредба со петокот на Единствениот број за итни случаи 112 во Центарот за управување со кризи (ЦУК), поради нагли ...
НА БРОЈОТ 112 НАЈМНОГУ ПОВИЦИ ИМА ЗА ПОЛИЦИЈА, ГРАЃАНИТЕ СЀ УШТЕ НЕ ЗНААТ ДЕКА Е АКТИВЕН, ВЕЛИ СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ

НА БРОЈОТ 112 НАЈМНОГУ ПОВИЦИ ИМА ЗА ПОЛИЦИЈА, ГРАЃАНИТЕ СЀ УШТЕ НЕ ЗНААТ ДЕКА Е АКТИВЕН, ВЕЛИ СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ

Во Македонија, на бројот за итни повици 112, најмногу граѓаните се јавуваат за потреби кон полицијата, а по неа следи итната медицинска помош. Најмног ...
ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА БРОЈОТ 112, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕРАСИМОВСКИ

ШТЕТИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА БРОЈОТ 112, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕРАСИМОВСКИ

Жителите на Општина Центар сите поголеми штети од денешното невреме да ги пријавуваат на бројот за итни случаи 112, од каде ќе бидат проследени до Опш ...
ЗА ТРИ ДЕНА НАД 1.100 ПОВИЦИ ЗА ПОМОШ НА БРОЈОТ ЗА ИТНИ СЛУЧАИ 112

ЗА ТРИ ДЕНА НАД 1.100 ПОВИЦИ ЗА ПОМОШ НА БРОЈОТ ЗА ИТНИ СЛУЧАИ 112

За три дена откако е пуштен во употреба единствениот број за итни случаи 112 ,на него помош побарале над 1.100 граѓани. Како што соопшти Центарот за у ...
КОНЕЧНО ПРОРАБОТИ ЕДИНСТВЕНИОТ БРОЈ ЗА ИТНИ СЛУЧАИ 112, ЗА ПОЧЕТОК САМО ВО СКОПЈЕ

КОНЕЧНО ПРОРАБОТИ ЕДИНСТВЕНИОТ БРОЈ ЗА ИТНИ СЛУЧАИ 112, ЗА ПОЧЕТОК САМО ВО СКОПЈЕ

Од денеска, конечно функционира единствениот број за итни случаи 112. Со тоа, сега помош може да се добие само со вртење на бројот 112, наместо да се ...
ВО ФЕВРУАРИ ЌЕ СТАРTУВА БРОЈОТ 112, АНГЕЛОВ ПОВИКА ЛИЦА ОД АДМИНИСТАЦИЈАТА ДА СЕ ПРИЈАВАТ ЗА ПРИМАТЕЛИ НА ПОВИЦИ

ВО ФЕВРУАРИ ЌЕ СТАРTУВА БРОЈОТ 112, АНГЕЛОВ ПОВИКА ЛИЦА ОД АДМИНИСТАЦИЈАТА ДА СЕ ПРИЈАВАТ ЗА ПРИМАТЕЛИ НА ПОВИЦИ

Единствениот број за несреќи 112 ќе профункционира на 11 февруари  идната година, кажа директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов. ...
15 ГОДИНИ НИТУ ЕДНА ВЛАСТ НЕ УСПЕА ДА ГО ВОВЕДЕ БРОЈОТ ЗА ИТНИ СЛУЧАИ 112, СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ ВЕЛИ ЌЕ ПРОРАБОТИ ВО ЈУНИ

15 ГОДИНИ НИТУ ЕДНА ВЛАСТ НЕ УСПЕА ДА ГО ВОВЕДЕ БРОЈОТ ЗА ИТНИ СЛУЧАИ 112, СТОЈАНЧЕ АНГЕЛОВ ВЕЛИ ЌЕ ПРОРАБОТИ ВО ЈУНИ

Ниту една власт изминативе 15 години не успеа го воведе единствениот број за пријавување несреќи, пожари, ризици и опасности – 112. За сегашната власт ...
БРОЈОТ 112 ЗА ИТНИ СЛУЧАИ МАКЕДОНИЈА ГО ВОВЕДУВА 15 ГОДИНИ, ОД ЦУК СЕ НАДЕВААТ ДЕКА ДОГОДИНА ЌЕ ПРОРАБОТИ

БРОЈОТ 112 ЗА ИТНИ СЛУЧАИ МАКЕДОНИЈА ГО ВОВЕДУВА 15 ГОДИНИ, ОД ЦУК СЕ НАДЕВААТ ДЕКА ДОГОДИНА ЌЕ ПРОРАБОТИ

Македонија сè уште нема единствен број за пријавување несреќи, пожари, ризици и опасности - 112. Сите земји членки на Европската унија имаат единствен ...
10 / 10 НАПИСИ