Таг: Аквадукт

СО МИКРОКОЛОВИ СЕ СТАБИЛИЗИРААТ СТОЛБОВИТЕ НА СКОПСКИОТ АКВАДУКТ

СО МИКРОКОЛОВИ СЕ СТАБИЛИЗИРААТ СТОЛБОВИТЕ НА СКОПСКИОТ АКВАДУКТ

Завршува првата фаза од стабилизацијата на столбовите на Скопскиот аквадукт и набргу почнува втората фаза од овој процес, ни рече Коле Чапкановски, ди ...
КРОС ПАТЕКА ЗА ТРКИ СО МОТОРИ СЕ ГРАДИ КАЈ АКВАДУКТОТ, ИНСПЕКТОРИ НА ГРАД СКОПЈЕ БАРААТ КОЈ ЈА ПРАВИ

КРОС ПАТЕКА ЗА ТРКИ СО МОТОРИ СЕ ГРАДИ КАЈ АКВАДУКТОТ, ИНСПЕКТОРИ НА ГРАД СКОПЈЕ БАРААТ КОЈ ЈА ПРАВИ

Крос патека за трки со мотори се гради кај скопскиот аквадукт. Околу аквадуктот кој лани Владата го прогласи за споменик од особено значење деновиве с ...
ВЛАДАТА ГО ПРОГЛАСИ СКОПСКИОТ АКВАДУКТ ЗА СПОМЕНИК СО НАЈВИСОК СТЕПЕН НА ЗАШТИТА

ВЛАДАТА ГО ПРОГЛАСИ СКОПСКИОТ АКВАДУКТ ЗА СПОМЕНИК СО НАЈВИСОК СТЕПЕН НА ЗАШТИТА

Аквадуктот во скопската населба Визбегово, културно наследство од 6 век, е прогласен за споменик од особено значење и со тоа добива највисок степен на ...
3 / 3 НАПИСИ