Таг: амбуланта

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ВО ОХРИД ИМА НАД 70 БЕЗДОМНИ КУЧИЊА, ОПШТИНАТА ЗАПОЧНА СО ХУМАН ТРЕТМАН

ВО ОХРИД ИМА НАД 70 БЕЗДОМНИ КУЧИЊА, ОПШТИНАТА ЗАПОЧНА СО ХУМАН ТРЕТМАН

Општина Охрид започна да се справува со кучињата скитници низ градот и досега се мапирани околу 70 бездомни животни кои ќе бидат третирани на хуман на ...
НЕ МОЖЕМЕ ДА СТАСАМЕ НА РЕД ДА СЕ ПРЕГЛЕДАМЕ, КОВИД АМБУЛАНТИТЕ ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ ЗАТРУПАНИ СО ПАЦИЕНТИ

НЕ МОЖЕМЕ ДА СТАСАМЕ НА РЕД ДА СЕ ПРЕГЛЕДАМЕ, КОВИД АМБУЛАНТИТЕ ВО „8 СЕПТЕМВРИ“ ЗАТРУПАНИ СО ПАЦИЕНТИ

Ковид амбулантите во Градската општа болница (ГОБ) „8 Септември“ во Скопје се преполни со пациенти кои последниве неколку дена чекаат со часови да бид ...
БОКСОВИ СО ПОДНО ГРЕЕЊЕ ЗА КУЧИЊАТА И АМБУЛАНТА СО ИНТЕНЗИВНА НЕГА, ОТВОРЕН НОВИОТ СТАЦИОНАР „ЛАЈКА“

БОКСОВИ СО ПОДНО ГРЕЕЊЕ ЗА КУЧИЊАТА И АМБУЛАНТА СО ИНТЕНЗИВНА НЕГА, ОТВОРЕН НОВИОТ СТАЦИОНАР „ЛАЈКА“

После година и половина откако беше затворен денеска повторно беше отворен стационарот за бездомни кучиња на ЈП „Лајка“. Стационарот сега е целосно ре ...
ГРАД СКОПЈЕ ВО ЗЕЛЕН ПЛОШТАД ГО УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ПРЕД АМБУЛАНТАТА „МЛИН БАЛКАН“

ГРАД СКОПЈЕ ВО ЗЕЛЕН ПЛОШТАД ГО УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ПРЕД АМБУЛАНТАТА „МЛИН БАЛКАН“

Град Скопје денеска почна со уредување во зелен мини плоштад на запуштениот простор и парк пред амбулантата „Млин Балкан“ во центарот на градот. Целос ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ВЕЛЕС ЌЕ СЕ ПРЕГЛЕДУВААТ ДОМА ЗА ДА НЕ ОДАТ ВО АМБУЛАНТИ

ЖИТЕЛИТЕ НА ВЕЛЕС ЌЕ СЕ ПРЕГЛЕДУВААТ ДОМА ЗА ДА НЕ ОДАТ ВО АМБУЛАНТИ

Црвениот крст на Велес од денеска започнува со бесплатни здравствени прегледи кои ќе се одвиваат во домовите на велешани. Активноста се реализира парт ...
РЕНОВИРАНАТА АМБУЛАНТА НА ХЕМАТОЛОГИЈА ПОЧНА СО РАБОТА

РЕНОВИРАНАТА АМБУЛАНТА НА ХЕМАТОЛОГИЈА ПОЧНА СО РАБОТА

Клиниката за хематологија по два месеци пауза денес за пациенти ја отвори амбулантата, или специјалистичко-консултативниот оддел кој е целосно реновир ...
ПЕЛАГОНИСКОТО СЕЛО БАЧ ПО 13 ГОДИНИ ЌЕ ДОБИЕ АМБУЛАНТА, ОГРОМЕН Е ДЕФИЦИТОТ НА ЛЕКАРИ ВО СЕЛАТА

ПЕЛАГОНИСКОТО СЕЛО БАЧ ПО 13 ГОДИНИ ЌЕ ДОБИЕ АМБУЛАНТА, ОГРОМЕН Е ДЕФИЦИТОТ НА ЛЕКАРИ ВО СЕЛАТА

Пелагониското село Бач, заедно со околните села кои бројат 600 жители, најдоцна за две недели ќе добијат амбуланта по пауза од 13 години. Од Општина Н ...
ПАЦИЕНТИТЕ НЕМА ДА СЕ ВОДАТ НА МАТИЧЕН ЛЕКАР, ТУКУ НА МАТИЧНА АМБУЛАНТА

ПАЦИЕНТИТЕ НЕМА ДА СЕ ВОДАТ НА МАТИЧЕН ЛЕКАР, ТУКУ НА МАТИЧНА АМБУЛАНТА

Пациентите при избор на матичен лекар нема да се водат на име на избраниот лекар, туку на имe на приватната здравствена установа во која работи доктор ...
МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ ДА ПЛАЌААТ 30 ДЕНАРИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ РЕЦЕПТИ И УПАТИ

МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ ДА ПЛАЌААТ 30 ДЕНАРИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ РЕЦЕПТИ И УПАТИ

Матичните лекари бараат од Фондот за здравствено осигурување да воведе партиципација од 30 денари, која пациентите ќе ја плаќаат како манипулативен тр ...
НАД 100 ГРАЃАНИ СО ГРИП ДНЕВНО БАРААТ МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО ПРИЛЕП

НАД 100 ГРАЃАНИ СО ГРИП ДНЕВНО БАРААТ МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО ПРИЛЕП

Бројот на заболени од грип во Прилеп секојдневно расте. Во амбулантите на матичните лекари се јавуваат просечно по 100 граѓани за медицинска помош. ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ