Таг: антитела

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНАТА ТЕРАПИЈА СО АНТИТЕЛА ЗА КОВИД КОЈА МУ БЕШЕ ДАДЕНА НА ТРАМП ОДОБРЕНА ЗА УПОТРЕБА ВО ИТНИ СЛУЧАИ ВО САД

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНАТА ТЕРАПИЈА СО АНТИТЕЛА ЗА КОВИД КОЈА МУ БЕШЕ ДАДЕНА НА ТРАМП ОДОБРЕНА ЗА УПОТРЕБА ВО ИТНИ СЛУЧАИ ВО САД

Регулаторното тело денеска одобри употреба во итни случаи на експерименталната терапија со антитела на компанијата „Регенерон“ за случаи на коронавиру ...
АСТРАЗЕНЕКА ГИ ПОЧНА ЗАВРШНИТЕ ТЕСТОВИ НА КОКТЕЛ СО АНТИТЕЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА НА КОВИД-19

АСТРАЗЕНЕКА ГИ ПОЧНА ЗАВРШНИТЕ ТЕСТОВИ НА КОКТЕЛ СО АНТИТЕЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА НА КОВИД-19

Британската компанија „АстраЗенека“ денеска почна со третата фаза тестови на експериментален лек за превенција на ковид-19 кај ризичните групи луѓе, к ...
АНТИТЕЛАТА БРЗО ОПАЃААТ ПО ЗАРАЗА СО КОРОНАВИРУС, ПА ПОСТОИ РИЗИК ТОЈ ДА СЕ ФАТИ ПОВЕЌЕ ПАТИ, ПОКАЖА БРИТАНСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

АНТИТЕЛАТА БРЗО ОПАЃААТ ПО ЗАРАЗА СО КОРОНАВИРУС, ПА ПОСТОИ РИЗИК ТОЈ ДА СЕ ФАТИ ПОВЕЌЕ ПАТИ, ПОКАЖА БРИТАНСКО ИСТРАЖУВАЊЕ

Нивото на заштитните антитела кај луѓето паѓа доста брзо по заразата со коронавирусот, покажа ново истражување. Тимот на Лондонскиот империјален коле ...
ИСТРАЖУВАМЕ ЗОШТО ИМУНИОТ СИСТЕМ КАЈ НЕКОИ ПАЦИЕНТИ НЕ СЕ СПРАВУВА СО КОРОНАВИРУСОТ И КАКО ДА СЕ ИНТЕРВЕНИРА, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР ЕФРЕМОВ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ ЦЕНТАР ЗА ГЕНЕТСКИ ИНЖЕНЕРИНГ И БИОТЕХНОЛОГИЈА ВО ТРСТ

ИСТРАЖУВАМЕ ЗОШТО ИМУНИОТ СИСТЕМ КАЈ НЕКОИ ПАЦИЕНТИ НЕ СЕ СПРАВУВА СО КОРОНАВИРУСОТ И КАКО ДА СЕ ИНТЕРВЕНИРА, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР ЕФРЕМОВ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ ЦЕНТАР ЗА ГЕНЕТСКИ ИНЖЕНЕРИНГ И БИОТЕХНОЛОГИЈА ВО ТРСТ

Професорот д-р Димитар Ефремов, кој раководи со Одделот за молекуларна хематологија на Меѓународниот центар за генетски инженеринг и биотехнологија во ...
НАД 42% ЖИТЕЛИ НА АВСТРИСКОТО ГРАТЧЕ ИШГЛ ИМААТ АНТИТЕЛА НА КОРОНАВИРУСОТ, КОЈ ОТТАМУ СЕ ПРОШИРИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА

НАД 42% ЖИТЕЛИ НА АВСТРИСКОТО ГРАТЧЕ ИШГЛ ИМААТ АНТИТЕЛА НА КОРОНАВИРУСОТ, КОЈ ОТТАМУ СЕ ПРОШИРИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА

Повеќе од 42% жители на австрискиот зимски центар Ишгл се носители на антитела на коронавирусот, што е најголем процент досега пронајден, покажа истра ...
ДВОЈНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА БРЗИТЕ ТЕСТОВИ ЗА КОРОНАВИРУС ВО БРИТАНИЈА

ДВОЈНО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА БРЗИТЕ ТЕСТОВИ ЗА КОРОНАВИРУС ВО БРИТАНИЈА

Надежите дека тестовите за антитела за коронавирус можат да и помогнат на Британија да стави крај на мерките за изолација откако Светската здравствена ...
6 / 6 НАПИСИ