Таг: банкнота

АЛАН ТУРИНГ, КОМПЈУТЕРСКИОТ ГЕНИЈ КОЈ БЕШЕ КАСТРИРАН ЗАШТО БИЛ ГЕЈ, ЌЕ БИДЕ НА НОВАТА БАНКНОТА ОД 50 ФУНТИ

АЛАН ТУРИНГ, КОМПЈУТЕРСКИОТ ГЕНИЈ КОЈ БЕШЕ КАСТРИРАН ЗАШТО БИЛ ГЕЈ, ЌЕ БИДЕ НА НОВАТА БАНКНОТА ОД 50 ФУНТИ

Алан Туринг, англиски математичар и компјутерски научник кој по Втората светска војна беше осуден според застарени хомофобични закони, ќе се најде на ...
НОВИТЕ ФУНТИ СЕ ПЛАСТИЧНИ, ЛЕСНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

НОВИТЕ ФУНТИ СЕ ПЛАСТИЧНИ, ЛЕСНИ ЗА ПЕРЕЊЕ

Времињата се сменија, новите британски пари се пластични. Новата банкнота од пет фунти, пуштена во промет денеска, е направена од силен полимер и може ...
2 / 2 НАПИСИ