Таг: Борче Давитковски

1 2 10 / 13 НАПИСИ
ГРАЃАНСКИ И УПРАВНИ СПОРОВИ ЗАГЛАВЕНИ И ПО 15 ГОДИНИ ГИ ПЛАШАТ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

ГРАЃАНСКИ И УПРАВНИ СПОРОВИ ЗАГЛАВЕНИ И ПО 15 ГОДИНИ ГИ ПЛАШАТ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

Македонија уште долго ќе остане земја која странските инвеститори претпазливо ќе ја заобиколуваат, или спорадично ќе инвестираат во неа, повеќе како д ...
МЕШАЊЕ ЛОНЧИЊА Е ДА БАРАТЕ ПОПИС ОД ЕДНА И ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ОД ДРУГА СТРАНА, СОБРАНИЕТО Е ВО ПОЛН КАПАЦИТЕТ И ТРЕБА ДА РАБОТИ, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ БОРЧЕ ДАВИТКОВСКИ

МЕШАЊЕ ЛОНЧИЊА Е ДА БАРАТЕ ПОПИС ОД ЕДНА И ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ОД ДРУГА СТРАНА, СОБРАНИЕТО Е ВО ПОЛН КАПАЦИТЕТ И ТРЕБА ДА РАБОТИ, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ БОРЧЕ ДАВИТКОВСКИ

Во услови на функционален парламент или парламент во полн капацитет, не може да се прогласува вонредна состојба, вели за САКАМДАКАЖАМ професорот Борче ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ ВПИШЕ 3.000 НОВИ ДРЖАВЈАНИ РОДЕНИ ТУКА КОИ НИКОГАШ НЕМАЛЕ ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИТЕТ, НИ МАТИЧЕН БРОЈ

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ВПИШЕ 3.000 НОВИ ДРЖАВЈАНИ РОДЕНИ ТУКА КОИ НИКОГАШ НЕМАЛЕ ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИТЕТ, НИ МАТИЧЕН БРОЈ

По стара бројка официјално се околу 600, а со пребројувањето на терен петпати повеќе се лицата родени во Македонија, а кои никогаш немале регистрирано ...
ТЕВДОВСКИ КАЖА ДЕКА ЌЕ ГИ ОБЈАВИ ХОНОРАРИТЕ НА ДАВИТКОВСКИ ЗА НЕФУНКЦИОНАЛНИТЕ ЗАКОНИ ЗА АДМИНИСТРАЦИЈА, ОТКАКО ПРОФЕСОРОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА РЕФОРМИ

ТЕВДОВСКИ КАЖА ДЕКА ЌЕ ГИ ОБЈАВИ ХОНОРАРИТЕ НА ДАВИТКОВСКИ ЗА НЕФУНКЦИОНАЛНИТЕ ЗАКОНИ ЗА АДМИНИСТРАЦИЈА, ОТКАКО ПРОФЕСОРОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА РЕФОРМИ

Во Македонија нема и не може да има вистинска реформа на јавната администрација, бидејќи нема политичка волја, кажа професорот од Правниот факултет во ...
УСТАВНИОТ СУД НЕ ПОВЕДЕ ПОСТАПКА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА МАНДАТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

УСТАВНИОТ СУД НЕ ПОВЕДЕ ПОСТАПКА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА МАНДАТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

Уставните судии на денешната седница едногласно ги отфрлија иницијативите на Министерството за локална самоуправа и Светскиот македонски конгрес за пр ...
КОЦЕ СЕ ГРЕБЕ ДА ОСТАНЕ ГРАДОНАЧАЛНИК МЕСТО ДА БАРА ОД ТАЛАТ ИТНО ДА РАСПИШЕ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ, ОБВИНУВА ПРОФЕСОРОТ ДАВИТКОВСКИ

КОЦЕ СЕ ГРЕБЕ ДА ОСТАНЕ ГРАДОНАЧАЛНИК МЕСТО ДА БАРА ОД ТАЛАТ ИТНО ДА РАСПИШЕ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ, ОБВИНУВА ПРОФЕСОРОТ ДАВИТКОВСКИ

Мандатите на градоначалниците се истечени уште на крајот на март и кај што е противзаконско нивното владеење до 15 мај, сега градоначалникот на Скопје ...
УСТАВНИТЕ СУДИИ В СРЕДА ЌЕ РАСПРАВААТ ЗА ИНИЦИЈАТИВИТЕ ЗА ВЕЧНО ВЛАДЕЕЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

УСТАВНИТЕ СУДИИ В СРЕДА ЌЕ РАСПРАВААТ ЗА ИНИЦИЈАТИВИТЕ ЗА ВЕЧНО ВЛАДЕЕЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

Уставниот суд ги стави на дневен ред на седницата на 10 мај двете иницијативи за укинување членови од Законот за локална самоуправа и од Изборниот зак ...
АКО ГО ПРОДОЛЖАТ МАНДАТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ, УСТАВНИТЕ СУДИИ ЌЕ ОДАТ В ЗАТВОР, ВЕЛИ АКАДЕМИК КАМБОВСКИ

АКО ГО ПРОДОЛЖАТ МАНДАТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ, УСТАВНИТЕ СУДИИ ЌЕ ОДАТ В ЗАТВОР, ВЕЛИ АКАДЕМИК КАМБОВСКИ

Уставниот суд нема надлежност и не смее да одлучува за продолжување на мандатот на градоначалниците, туку Собранието, вели академик Владо Камбовски за ...
УСТАВНИТЕ СУДИИ ЌЕ ОДАТ В ЗАТВОР АКО ГО ПРОДОЛЖАТ МАНДАТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ, ВЕЛИ АКАДЕМИК КАМБОВСКИ

УСТАВНИТЕ СУДИИ ЌЕ ОДАТ В ЗАТВОР АКО ГО ПРОДОЛЖАТ МАНДАТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ, ВЕЛИ АКАДЕМИК КАМБОВСКИ

Уставниот суд нема надлежност и не смее да одлучува за продолжување на мандатот на градоначалниците, туку Собранието, вели академик Владо Камбовски ...
ТОДОР ПЕТРОВ И ДУИ СО ИНИЦИЈАТИВА ДО УСТАВЕН СУД ЗА ВЕЧНО ВЛАДЕЕЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

ТОДОР ПЕТРОВ И ДУИ СО ИНИЦИЈАТИВА ДО УСТАВЕН СУД ЗА ВЕЧНО ВЛАДЕЕЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ

Двете иницијативи на министерствата за правда и за локална самоуправа и на Светскиот македонски конгрес до Уставниот суд за укинување на два члена од ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ