Таг: Брајово писмо

МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА МИ ПОНУДИ ПРАКСА И РАБОТА КОГА ЌЕ ЗАВРШАМ СРЕДНО ШКОЛО, ВЕЛИ 15-ГОДИШНАТА ТАЊА БОЈКОВСКА КОЈА СО ОШТЕТЕН ВИД И ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НАУЧИ БРАЈОВО ПИСМО

МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА МИ ПОНУДИ ПРАКСА И РАБОТА КОГА ЌЕ ЗАВРШАМ СРЕДНО ШКОЛО, ВЕЛИ 15-ГОДИШНАТА ТАЊА БОЈКОВСКА КОЈА СО ОШТЕТЕН ВИД И ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НАУЧИ БРАЈОВО ПИСМО

Неизмерна беше радоста и среќата на петнаесетгодишната Татјана Бојковска, девојче со целосно оштетен вид и церебрална парализа, кога денеска дојде да ...
ДЕВОЈКА СО ОШТЕТЕН ВИД И ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НАУЧИ БРАЈОВО ПИСМО И САКА ДА РАБОТИ СО МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

ДЕВОЈКА СО ОШТЕТЕН ВИД И ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА НАУЧИ БРАЈОВО ПИСМО И САКА ДА РАБОТИ СО МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Петнаесетгодишната Татјана Бојковска, со целосно оштетен вид и церебрална парализа, е едно од ретките деца во земјава кое успеало да ја научи Брајоват ...
ПРВПАТ НА ИЗБОРИТЕ ЌЕ ИМА ШАБЛОНИ СО БРАЈОВО ПИСМО ЗА ДА ГЛАСААТ СЛЕПИТЕ

ПРВПАТ НА ИЗБОРИТЕ ЌЕ ИМА ШАБЛОНИ СО БРАЈОВО ПИСМО ЗА ДА ГЛАСААТ СЛЕПИТЕ

Првпат откако се одржуваат избори во Македонија, слепите лица ќе имаат можност да гласаат на самите избирачки места. На претстојните претседателски из ...
САМО 4 БИБЛИОТЕКИ ИМААТ КНИГИ НА БРАЈОВО ПИСМО ВО МАКЕДОНИЈА

САМО 4 БИБЛИОТЕКИ ИМААТ КНИГИ НА БРАЈОВО ПИСМО ВО МАКЕДОНИЈА

Народната и универзитетска билиотека „Гоце Делчев “ во Штип стана 4-та библиотека во земјава која располага со книги на Брајово писмо наменети за слеп ...
ИЗРАБОТЕН Е ПРВИОТ ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК ЗА СЛЕПИ ЛИЦА

ИЗРАБОТЕН Е ПРВИОТ ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК ЗА СЛЕПИ ЛИЦА

Изработен е првиот телефонски именик со Брајово писмо во Македонија. Именикот го изработи „Лајонс клубот“ од Битола и му го донираше на Здружението на ...
5 / 5 НАПИСИ