Таг: бурка

ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ЗАБРАНИ ПОКРИВАЊЕ НА ЛИЦЕТО ВО ЈАВНОСТ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ЗАБРАНИ ПОКРИВАЊЕ НА ЛИЦЕТО ВО ЈАВНОСТ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

Швајцарија на референдум одлучи да се забрани покривање на лицето во јавност, вклучувајќи ги бурките и никабот, кои ги носат муслиманките. Официјалнит ...
АВСТРИСКАТА ПОЛИЦИЈА БАРА ЖЕНИТЕ ДА ГО ОТКРИЈАТ ЛИЦЕТО, СТАПИ НА СИЛА ЗАБРАНАТА ЗА НОСЕЊЕ БУРКА

АВСТРИСКАТА ПОЛИЦИЈА БАРА ЖЕНИТЕ ДА ГО ОТКРИЈАТ ЛИЦЕТО, СТАПИ НА СИЛА ЗАБРАНАТА ЗА НОСЕЊЕ БУРКА

Жена муслиманка беше принудена да го отстрани превезот од лицето, бидеќи денес во Австрија стапи на сила новиот закон со кој се забранува целосно покр ...
ДЕСНИЧАРСКА ПРАТЕНИЧКА ШОКИРАШЕ СО БУРКА ВО АВСТРАЛИСКИОТ СЕНАТ

ДЕСНИЧАРСКА ПРАТЕНИЧКА ШОКИРАШЕ СО БУРКА ВО АВСТРАЛИСКИОТ СЕНАТ

Лидерката на десничарската партија на Австралија „Една Нација“, Полин Хенсон привлече огромно внимание од сите присутни на Сенатот кога на влезот на с ...
МЕРКЕЛ ПОВИКА НА ЗАБРАНА ЗА НОСЕЊЕ БУРКА ВО ГЕРМАНИЈА

МЕРКЕЛ ПОВИКА НА ЗАБРАНА ЗА НОСЕЊЕ БУРКА ВО ГЕРМАНИЈА

Ангела Меркел повика на забрана за носење бурка во Германија и кажа дека бегалската криза не смее да се повтори на стартот од нејзината кампања за чет ...
4 / 4 НАПИСИ