Таг: Даунов синдром

1 2 3 438 / 38 НАПИСИ
ХУМАНИТАРНА ТРКА НА ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ, В ПОНЕДЕЛНИК ОБЛЕЧЕТЕ ШАРЕНИ ЧОРАПИ

ХУМАНИТАРНА ТРКА НА ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ, В ПОНЕДЕЛНИК ОБЛЕЧЕТЕ ШАРЕНИ ЧОРАПИ

Хуманитарна трка за лицата со Даунов синдром се одржа денеска во Градскиот парк во Скопје. На трката учествуваа деца со Даунов синдром, нивните семејс ...
НЕ СИ ГИ КРИЈТЕ ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ, ВЕЛИ НИНА, ДЕВОЈКАТА ОД КАМПАЊАТА НА УНИЦЕФ

НЕ СИ ГИ КРИЈТЕ ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ, ВЕЛИ НИНА, ДЕВОЈКАТА ОД КАМПАЊАТА НА УНИЦЕФ

Широка насмевка и очи полни топлина се првото нешто што се забележува на лицето на Нина Костовска, девојката од видеото „Како ќе реагирате ако ве служ ...
УНИЦЕФ СО ВИДЕО ПОКАЖА КАКО СЕ ДИСКРИМИНИРААТ ЛУЃЕТО СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО МАКЕДОНИЈА

УНИЦЕФ СО ВИДЕО ПОКАЖА КАКО СЕ ДИСКРИМИНИРААТ ЛУЃЕТО СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО МАКЕДОНИЈА

Видео со скриена камера, во кое се доловува како луѓето реагираат кога ги услужува аптекарски помошник што има Даунов синдром, е едно од трите видеа о ...
КАЛЕНДАР ЗА ПОДДРШКА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ДАУНОВ СИНДРОМ

КАЛЕНДАР ЗА ПОДДРШКА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ДАУНОВ СИНДРОМ

Центарот за Даунов синдром (ДСЦ) изработи календари за 2017, а со продажба го дополнува буџетот на организацијата. Ѕвезди на календарот се децата с ...
РАЗЛИЧНОСТА Е ПРЕДНОСТ, ЖИВОТОТ СО ДЕЦА СО ПРЕЧКИ ВО РАЗВОЈОТ РАСКАЖАН ВО КНИГА

РАЗЛИЧНОСТА Е ПРЕДНОСТ, ЖИВОТОТ СО ДЕЦА СО ПРЕЧКИ ВО РАЗВОЈОТ РАСКАЖАН ВО КНИГА

Различноста носи предност, е пораката која ја пренесоа дел од родителите на деца со пречки во развојот, на денешната промоција на книгата “Живот вреде ...
ПРЕКУ ТАНЦ ГИ УРИВААТ СТЕРЕОТИПИТЕ ЗА ДАУНОВИОТ СИНДРОМ

ПРЕКУ ТАНЦ ГИ УРИВААТ СТЕРЕОТИПИТЕ ЗА ДАУНОВИОТ СИНДРОМ

Британската актерка и танчерка со Даунов Синдром Сара Горди со четириест минутен танц и глума на малата сцена на Македонската опера и бал ја допре тем ...
ЧУДЕСЕН Е ТАНЦОТ НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

ЧУДЕСЕН Е ТАНЦОТ НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

„Здраво, јас сум Џејмс. Јас сум најдобар танчер“, вели 32. годишниот Џејмс Бол. Работи во паб, ужива во пливање, фудбал, театар, и вежба во теретана. ...
УНИЦЕФ: ЕДНА ТРЕТИНА ОД ЈАВНОСТА НЕ ПРИФАЌА ЛИЦЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ

УНИЦЕФ: ЕДНА ТРЕТИНА ОД ЈАВНОСТА НЕ ПРИФАЌА ЛИЦЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ

Скопје, 21 март, 2016 - (META) Повеќе од една третина од јавноста (36 проценти) не прифаќа дете со Даунов синдром да живее во исто соседство со нив. С ...
1 2 3 438 / 38 НАПИСИ