Таг: Дебар

1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ
ПРЕД ЧЕТИРИ ГОДИНИ МЕ ОСТАВИЈА БЕЗ ОРГАНИ, А ПРАВДАТА СЀ УШТЕ JA ЧЕКАМ – ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕТО ЗА РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ОТИ НЕ БИЛО ГОТОВО СУПЕРВЕШТАЧЕЊЕТО

ПРЕД ЧЕТИРИ ГОДИНИ МЕ ОСТАВИЈА БЕЗ ОРГАНИ, А ПРАВДАТА СЀ УШТЕ JA ЧЕКАМ – ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕТО ЗА РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ОТИ НЕ БИЛО ГОТОВО СУПЕРВЕШТАЧЕЊЕТО

Денешното судско рочиште за родилката од Дебар Јилдиз Веапоска, која по породувањето остана без три органи, беше одложено оти сѐ уште во Струшкиот суд ...
РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ВЕАПОСКА ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНИ ГОЛГОТА НИЗ СУДОВИТЕ СЕГА ЌЕ ЧЕКА СУПЕРВЕШТАЧЕЊЕ ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ ВИНА КАЈ ЛЕКАРИТЕ КОИ ЈА ОСТАВИЈА БЕЗ ТРИ ОРГАНИ

РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ВЕАПОСКА ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНИ ГОЛГОТА НИЗ СУДОВИТЕ СЕГА ЌЕ ЧЕКА СУПЕРВЕШТАЧЕЊЕ ЗА ДА СЕ ДОКАЖЕ ВИНА КАЈ ЛЕКАРИТЕ КОИ ЈА ОСТАВИЈА БЕЗ ТРИ ОРГАНИ

Поради двете спротивставени вештачења, едното побарано од Обвинителството, а другото од одбраната за случајот со родилката од Дебар Јилдиз Веапоска, к ...
ЛЕКАРИТЕ НАПРАВИЛЕ СЀ ЗА ДА Ѝ ГО СПАСАТ ЖИВОТОТ НА ВЕАПОСКА, ТВРДИ ВЕШТАКОТ НА ОДБРАНАТА, РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ВЕЛИ ОБВИНЕТИТЕ ЈА НАПРАВИЈА ИНВАЛИД

ЛЕКАРИТЕ НАПРАВИЛЕ СЀ ЗА ДА Ѝ ГО СПАСАТ ЖИВОТОТ НА ВЕАПОСКА, ТВРДИ ВЕШТАКОТ НА ОДБРАНАТА, РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ВЕЛИ ОБВИНЕТИТЕ ЈА НАПРАВИЈА ИНВАЛИД

Обвинетите лекари од Струшката болница направиле сè за да ѝ го спасат животот на родилката од Дебар Јилдаз Веапоска, која при породување остана без тр ...
РОДИЛКАТА ВЕАПОСКА ОД ДЕБАР ПОДНЕСЕ ПРЕТСТАВКА ДО СУДСКИОТ СОВЕТ ОТИ СТРУШКИОТ СУД НЕМА ЗАКАЖАНО РОЧИШТЕ

РОДИЛКАТА ВЕАПОСКА ОД ДЕБАР ПОДНЕСЕ ПРЕТСТАВКА ДО СУДСКИОТ СОВЕТ ОТИ СТРУШКИОТ СУД НЕМА ЗАКАЖАНО РОЧИШТЕ

Родилката од Дебар Јилдаз Веапоска, која при породувањето во Струшката болница остана без јајник, бугрег и матка, поднесе претставка до Судскиот совет ...
СУДСКИОТ ПРОЦЕС ЗА РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ВЕАПОСКА СЕ ВРАЌА НА ПОЧЕТОК ОТИ СУДИЈАТА И ОБВИНИТЕЛОТ ОДАТ ВО ПЕНЗИЈА

СУДСКИОТ ПРОЦЕС ЗА РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР ВЕАПОСКА СЕ ВРАЌА НА ПОЧЕТОК ОТИ СУДИЈАТА И ОБВИНИТЕЛОТ ОДАТ ВО ПЕНЗИЈА

Во Основниот суд Струга денеска повторно беше одложено рочиштето за родилката од Дебар Јилдиз Веапоска, која при породување во 2020 во Струшката болни ...
СЕКОЈ ДОКТОР ОД ДЕНОТ НА МОЕТО ПОРОДУВАЊЕ ДО ИЗЛЕГУВАЊЕТО ОД БОЛНИЦАТА Е ОДГОВОРЕН ШТО ОСТАНАВ БЕЗ ОРГАНИ, РЕЧЕ РОДИЛКАТА ВЕАПОСКА

СЕКОЈ ДОКТОР ОД ДЕНОТ НА МОЕТО ПОРОДУВАЊЕ ДО ИЗЛЕГУВАЊЕТО ОД БОЛНИЦАТА Е ОДГОВОРЕН ШТО ОСТАНАВ БЕЗ ОРГАНИ, РЕЧЕ РОДИЛКАТА ВЕАПОСКА

Со распит на судските вештаци од Институтот за судска медицина, денеска во Основниот суд во Струга продолжи судскиот процес за родилката од Дебар, Јел ...
ТРЕТ ПАТ СЕ ОДЛОЖИ СУДЕЊЕТО ЗА РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР КОЈА ОСТАНА БЕЗ БУБРЕГ, МАТКА И ЈАЈНИК, НО ТАА Е УБЕДЕНА ДЕКА ПРАВДАТА ЌЕ ДОЈДЕ

ТРЕТ ПАТ СЕ ОДЛОЖИ СУДЕЊЕТО ЗА РОДИЛКАТА ОД ДЕБАР КОЈА ОСТАНА БЕЗ БУБРЕГ, МАТКА И ЈАЈНИК, НО ТАА Е УБЕДЕНА ДЕКА ПРАВДАТА ЌЕ ДОЈДЕ

Во Основниот суд во Струга денеска поради оперативен зафат на адвокат на обвинетите, се одложи судското рочиште за родилката од Дебар, Јелдаз Веапоска ...
ДА ОСТАНЕШ БЕЗ ОРГАНИ Е МНОГУ ТЕШКО, НО ТЕШКО Е И ДА СЕ РАСПРАВАШ СО ЛЕКАРИ КОИ НЕ ЈА ПРИЗНАВААТ ВИНАТА, РЕЧЕ НА СУДЕЊЕТО РОДИЛКАТА ВЕАПОСКА ПОВРЕДЕНА ПРИ ЦАРСКИ РЕЗ

ДА ОСТАНЕШ БЕЗ ОРГАНИ Е МНОГУ ТЕШКО, НО ТЕШКО Е И ДА СЕ РАСПРАВАШ СО ЛЕКАРИ КОИ НЕ ЈА ПРИЗНАВААТ ВИНАТА, РЕЧЕ НА СУДЕЊЕТО РОДИЛКАТА ВЕАПОСКА ПОВРЕДЕНА ПРИ ЦАРСКИ РЕЗ

По седум месеци одложување, денеска во Основниот суд во Струга започна судењето за родилката од Дебар Јелдаз Веапоска, која при породување во 2020 ост ...
САНИРАНИ ДЕФЕКТИТЕ НА ДАЛНОВОДИТЕ, ДОБИЈА СТРУЈА ДЕБАР, РЕСЕН, ОХРИД И СТРУГА, ВЕЛИ МЕПСО

САНИРАНИ ДЕФЕКТИТЕ НА ДАЛНОВОДИТЕ, ДОБИЈА СТРУЈА ДЕБАР, РЕСЕН, ОХРИД И СТРУГА, ВЕЛИ МЕПСО

Добија струја Дебар, Ресен, Охрид и Струга, и околните населени места, откако сите дефекти во преносната мрежа се отстранети и обезбедено е редовно на ...
СНЕГОТ ГО ЗАПРЕ СООБРАЌАЈОТ КОН МАВРОВО, КОН ДЕБАР СЕ ВОЗИ ВО ЕДНА ЛЕНТА

СНЕГОТ ГО ЗАПРЕ СООБРАЌАЈОТ КОН МАВРОВО, КОН ДЕБАР СЕ ВОЗИ ВО ЕДНА ЛЕНТА

Снегот кој од ноќеска паѓа во Мавровскиот Регион го отежнува сообраќајот. Голема колона возила и застој има кај месноста Бунец, а полицијата прави нап ...
1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ