Таг: „Дервен“

ЃУБРЕТО ВО ВЕЛЕС ЌЕ СЕ СОБИРА ПРЕКУ ДЕН НАМЕСТО НАВЕЧЕР

ЃУБРЕТО ВО ВЕЛЕС ЌЕ СЕ СОБИРА ПРЕКУ ДЕН НАМЕСТО НАВЕЧЕР

Собирањето на сметот, наместо во ноќните часови ќе се врши преку ден. Ова беше предлог кој до Советот го достави ЈКП „Дервен“, а беше прифатен со мноз ...
ПРОДАВАЧИТЕ ГО УЗУРПИРААТ ПРОСТОРОТ ОКОЛУ ТЕЗГИТЕ, НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР ВО ВЕЛЕС НЕМА ПРОСТОР ЗА КУПУВАЧИТЕ

ПРОДАВАЧИТЕ ГО УЗУРПИРААТ ПРОСТОРОТ ОКОЛУ ТЕЗГИТЕ, НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР ВО ВЕЛЕС НЕМА ПРОСТОР ЗА КУПУВАЧИТЕ

Градскиот пазар во Велес работи во стеснет простор за продажба поради реконструкцијата на еден дел, но кај тезгите има поставени дополнителни гајби на ...
СПАСИТЕЛНАТА КУЛА ОШТЕТЕНА, И ЛЕТОВО БЕЗ СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА НА ЕЗЕРО МЛАДОСТ

СПАСИТЕЛНАТА КУЛА ОШТЕТЕНА, И ЛЕТОВО БЕЗ СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА НА ЕЗЕРО МЛАДОСТ

Капачката сезона на езерото Младост се отвори, но и годинава ја нема спасителната служба. Таму со години дежураа спасителите од Здружението за безбедн ...
СЕ РАСИПАА ТРИ КАМИОНИ ЗА ЃУБРЕ НА ВЕЛЕШКИТЕ КОМУНАЛЦИ, ОПШТИНАТА ДОЛЖИ ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ОТИ 4 ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛА ФАКТУРИ

СЕ РАСИПАА ТРИ КАМИОНИ ЗА ЃУБРЕ НА ВЕЛЕШКИТЕ КОМУНАЛЦИ, ОПШТИНАТА ДОЛЖИ ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ОТИ 4 ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛА ФАКТУРИ

Вчера се расипале три камиони од застарениот и со години необновуван возен парк на Јавното комунално претпријатие „Дервен“ во Велес, па ѓубрето во одд ...
БЕТОНСКИ ПЛОЧИ ОД 2 ТОНА СЕ ДРЖАТ НА ДРВЕНА ГРАЃА ВО ГРАДСКИОТ БАЗЕН ВО ВЕЛЕС

БЕТОНСКИ ПЛОЧИ ОД 2 ТОНА СЕ ДРЖАТ НА ДРВЕНА ГРАЃА ВО ГРАДСКИОТ БАЗЕН ВО ВЕЛЕС

Бетонски плочки тешки скоро 2 тона се потпираат со дрвени столбови, а просториите прокиснуваат во Градскиот базен во Велес. Откако во 1979 беше изград ...
ВЕЛЕШКИОТ КОМУНАЛЕЦ „ДЕРВЕН“ ГИ ПУМПАЛ ЦЕНИТЕ КОН ОПШТИНАТА ЗА ДА ВРАБОТУВА ПАРТИСКИ КАДРИ НА ВМРО-ДПМНЕ, ТВРДИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ

ВЕЛЕШКИОТ КОМУНАЛЕЦ „ДЕРВЕН“ ГИ ПУМПАЛ ЦЕНИТЕ КОН ОПШТИНАТА ЗА ДА ВРАБОТУВА ПАРТИСКИ КАДРИ НА ВМРО-ДПМНЕ, ТВРДИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ

Долгот на  Општина Велес кон Јавното комунално претпријкатие „Дервен“ изнесува 1,5 милиони евра, ниту една фактура не била платена од 2014. Општина ...
6 / 6 НАПИСИ